Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаРозов талибан - агент на ДС обяви война с всички незаконни средства...

Розов талибан – агент на ДС обяви война с всички незаконни средства срещу защитниците на ПСА/МОЧА

Последвай Bnews.bg в

Бившият посланик в Москва и маша на Иван Костов Илиян Василев иска война с незаконни средства срещу всички българи, омерзени и шокирани от рязането с флексове на Паметника на Съветската армия. Не говорим А за „путинисти“ и „кремълски подлоги“, както ги наричат обикновено, а за нормалната част от обществото, която се шокира от гледките с рязане на глави на паметници.

Ето какво написа Илиян Василев, който се явява нещо като либерален гуру в средите на ПП и ДБ по всички руски и енергийни теми:

ОК, искат да превърнат Паметника на Червената армия в отправен пункт за бунт, за окончателно разделение на България. Това не ме притеснява, нито ме притесняват бълнуванията на президента Радев, или на Копейкиновци, Ниновци и сие. Реакциите им са предвидими. Както и на Болгиновата БНР. Най-накрая тези хора разбраха, че менталните им окови са несъвместими с желанието на мнозинството българи да сме свободни в ЕС и НАТО, а не да се оглеждаме за минали зависимости, които някои отчаяно искат да превърнат в бъдещи.
Ясно е, че Москва е мобилизирала всичко на макс. В известен смисъл дори е добре. Арогантността на тези хора няма граници – та нали ако бяхме фашисти, те трябваше да бъдат в лагери, в затвора, без достъп до постове, медии и изяви. И няма никакви шансове това да се промени. Виж обратното не е сигурно, защото всеки един от тях, къде явно, къде скрито, мечтае да ни превъзпитава в лагери.
На тях този паметник не им трябва в музея на социалистическо изкуство. Там не им върши работа – защото там ще удостоверява исторически момент, края на 79 годишна история на власт, наложена от чужда армия, а не от избори. Вие какво си мислите, че Радев, Костадинов или Нинова имат шанс да спечелят власт през избори? Нищо подобно. Те искрено желая победа на Русия в Украйна и продължение към България. Иначе власт няма да помиришат. За това са и тези закани, че пак ще го сложат, пак ще излязат с шмайзерите и паметниците, които да доминират над всичко, което е България – тази на Левски и Ботев, на Симеон и Борис I, на княз Батенберг и Стамболов, Раковски и Райко Алексиев, на Г.М. Димитров и Никола Петков, на Георги Марков и Илия Минев, на Благоев и Кирков /последната защита на българската социалдемокрация срещу болшевистка Русия/.
Това, което ме притеснява е поведението на поддръжниците на преместването на паметника на Червената армия, като висш символ на подчинеността и принадлежността ни към руската орбита на влияние. Трябва да бъдем готови да защитим с всички възможни средства тези действия на общинските и областни власти. Не трябва да разчитаме само на законовия ред – защото новите „партизани“ са готови да взривят държавата, в преносния и буквален смисъл, само и само да дестабилизират България и свалят правителството. Видяхте колко фейк протестъри от 2020 година показаха истинските си лица.
Никога няма да се примиря с бруталния натиск на русофилските зомбита. Готов съм на всичко – на протест, на битка във всеки смисъл на думата, за да защитя Пътя и Мястото на България в Европа и НАТО – без никаква зависимост от Путинова Русия. Помнете – над 300 хияди украинци загинаха за да спасят Европа от руската напаст. Загиват и днес – няма да стане само с приказки, трябва дела. Ярки, шумни, убедителни за да противопоставим на предстоящата брутална атака.
Аз съм готов – вие? Дано и лидерите на политическите партии, особено в ППДБ бъдат на равнището на историческия момент. С този апломб и закана завършва бившият доносник в Шесто управление на ДС.

Обратната теза разви левият социолог Андрей Райчев, който се явява политически демиург на почти всички налични партии.

„Няма съмнение, че тези, които събарят паметника, ще платят политическата цена. Правят грешка. Върху част от българите се извърша символично насилие. Властта показва, че е силна и може да докара кран и да реже статуи. Всичко това се развива на фона на украинско-руския въпрос. България е разделена на две. Едните казват, че ще има победа срещу Русия, другите казват трябва преговори. На този фон демонтажът е опит да се каже че ще победим руската държава. Няма да стане. По изкуствен начин се опитват отново да ни противопоставят един на друг”, обясни Андрей Райчев. По думите му, сцената е грозна и от технологична гледна точка е грозна и върху част от българите се извършва символично насилие – „вие не сте на власт“.

Взривяването на мавзолея на Георги Димитров беше трагедия, а това е фарс. „Между другото, какво спечелихме? Един туристически обект по-малко в София и една интересна сграда, която можехме стотици години да показваме. Е, хубаво, направиха паркинг. Сега ще стане същото. Практически резултатът е нула и минус, разбира се, за тези, които го правят. За политически минус говоря. Но друго ви казвам – по изкуствен начин се опитват отново да ни противопоставят един на друг, защото политическата легитимност дълбоко не стига, управляват с доскорошните си врагове, нещо повече, след няколко месеца пак ще бъдат врагове. Това е легитимация на този смешен режим“, добави Андрей Райчев.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Не пропускай

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с...

Украински генерал: Властите в Киев започнаха война срещу собствения си народ

Украинското правителство не е в състояние да осигури нормалното...

Скандал! Бивш любовник на Камала Харис накарал Байдън да я номинира за президент

Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението...

Прочетете още

Изненадааа! ЕК защити промените в Конституцията в частта за съдебната власт, точно когато КС се готви да ги ореже!

Удар с мокър парцал за схемите на Задкулисието у нас и контрола му върху бухалката на Прокуратурата. Брюксел защити промените в основния закон в...

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение в Китай каза, че ще търси „обща почва“ за преговори с китайския си колега за...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank. Тя е...
Verified by MonsterInsights