Новините с коментар в реално време

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Кръгът “Капитал” не успя да овладее ключовия пост шеф на Новините на БТВ, освободен от Хекимян

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините,...

Бойко Борисов смята, че ДПС и ДБ на Христо Иванов играят като скачени съдове 

“Много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица и забелязвам колко...
НачалоРазследванияС фантоми ли се срещат министрите на Промяната в САЩ? Асен Василев...

С фантоми ли се срещат министрите на Промяната в САЩ? Асен Василев пусна фалшива снимка с министър на САЩ! 

С призраци ли си контактуват и преговорят вицепремиерът и финансов министър на България съвместно с енергийния? Или сънуват илюзиите си? 

За мен те вече са „персона нон грата“ за всички наши съюзници в ЕС и НАТО! 

Незабавна тяхна оставка при ротацията, която очакваме. 

Това, което виждате на скрийншота, е заглавието на основната медия в Пуерто Рико. 

Мога да ви дам още десетина такива съобщения, вкл. и от други медии, вкл. и от американски медии, вкл. и от личните профили на енергийния министър   на САЩ  г-жа  Дженифър Гранхолм в различни социални мрежи.

Да прочетем онова, което съобщават в Пуерто Рико като най-важната новина на тези дни:

 (цитат):

„Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър М. Гранхолм ще бъде в Пуерто Рико от утре, сряда (7 февруари), за да пътува до северните и централните райони на Пуерто Рико, за да се срещне с местни лидери и членове на общността относно ангажимента на администрацията на Байдън-Харис да възстанови и модернизира електрическа система на региона.

Утре (7 февруари) секретар Гранхолм ще се срещне с губернатора на Пуерто Рико Педро Пиерлуиси и местните лидери в община Сан Хуан, където ще обяви резултатите от проучването за устойчивост на електрическата мрежа на Пуерто Рико и прехода на 100% възобновяема енергия (PR-100).

В четвъртък (8 февруари) Гранхолм ще се срещне с жители на Сан Хуан и Джаюя, за да сподели информация относно Програмата за слънчев достъп на Фонда за енергийна устойчивост на Пуерто Рико, програма, предназначена да свърже 30 000 домакинства с ниски доходи към покривни слънчеви и батерийни системи за съхранение без предварителни разходи” 

(край на цитата).

Или да видим друго, и то официално съобщение:

(цитат):

„Министерството на енергетиката на САЩ (DOE) и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA) публикуваха обобщен доклад за „Проучване за устойчивост на мрежата на Пуерто Рико и преход към 100% възобновяема енергия“ (PR100)… Пуерто Rico може успешно да посрещне своите планирани нужди от електроенергия със 100% възобновяема енергия до 2050 г.

PR100 очертава пътища за постигане на успех в чистата енергия, включително мерки за стабилизиране на мрежата и внедряване на разпределени енергийни ресурси.

Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм е в Пуерто Рико и се очаква днес (7 февруари) да предостави повече подробности относно резултатите от проучването и състоянието на движението за възобновяема енергия на острова по време на пресконференция с губернатора Педро Пиерлуиси.”

(край на цитата)

И т.н., и т.н., и т.н. 

Това посещение е обявено, че ще продължи до четвъртък вкл. (8-ми февруари) и вече знаете част от програмата му. 

Енергийната министърка на САЩ, непосредствено преди да замине за Пуерто Рико, предишният ден (6 февруари) беше в южните щати. 

Тя похвали щата Тексас като пионер в слънчевата енергия. В щата Невада се снима на стадиона, на който ще се играе големия мач през уикенда от американския футбола. Този огромен стадион 100% на 100% се захранва от фотоволтаци. 

А сега какво виждате на втория скрийншот – от сайта на финансовото министерство? 

Виждате нескопосана снимка от същия ден – 7 февруари, пред две знамена на вицепремиера и финансов министър Асен Василев. И със същата американска министърка Дженифър Гранхолм… Но фотографията не е направена нито в Пуерто Рико, нито в слънчева Невада, а е щракната във Вашингтон. 

Днес (късно вечерта след 24:00 часа на 7/8 февруари )  прегледах внимателно цялата интернет страница на енергийното министерство на САЩ и профили и си извадих скрийншоти. 

Никъде няма и думичка за такава среща, разговори, преговори. 

Прегледах личните профили на г-жа Дженифър Гранхолм в Туитър, Фейбук и Линкдин и си извадих скрийншоти – и в тези профили няма нито думичка за среща, разговори, преговори с някакъв си български вицепремиер и някакви родни министри. 

Прегледах и сайта и профилите в мрежите на Държавния департамент на САЩ.

И там няма нито думичка за срещи, разговори, преговори с каквито и да са българи.

Прегледах и сайта на американското посолство у нас и си извадих скрийншоти. Нито дума няма за някакво си посещение в САЩ на някакви си държавни лица от България. 

Прегледах и профилите на посолството в социалните мрежи. Във Фейсбук американските дипломати наистина ни разказват за срещи в Америка и с Америка. Но не на вицето ни Асен Василев и сие министри, а на българката Анелия по „Summer Work Travel” – програмата за млади хора за пътувания до САЩ и работа там. 

Американският дипломатически  протокол изисква да се съобщи за такива срещи, преговори, разговори. 

Този дипломатически  протокол изисква знамената при разговори на енергийния им министър с премиер или президент да са тези в кабинета на енергийната министърка и снимките да са от него. 

При среща и разговор с колега-министър – знамената са в специално посещение за снимки. Но са четири броя знамена (давам примери – например скрийншот с индийския  министър на енергетиката, с австралийския…)  

Две знамена има само при разговор с посланик (например този скрийншот на среща с бразилската посланичка)

Две знамена има и при снимка с частни лица, но без разговор и уредени чрез лобизъм. 

Забележителен факт е, че на снимката, която е пуснал министър Асен Василев с ЕНЕРГИЙНАТА министърка на САЩ, отсъстват  физиономиите на МИНИСТЪРА НА ЕНЕРГЕТИКАТА Румен Радев и министър на икономиката Богдан Богданов. Ама нали уж бяха цяла делегация? Ама нали темата е именно енергетиката?! 

На снимката от срещата в Държавния департамент отсъства физиономията на министър Богданов. 

Той е  единственият  сред тримата от делегацията, който не се похвалил на сайта на министерството как се е срещнал и преговарял във Вашингтон с образи, по всичко приличащи на фантоми и  имитиращи енергийния министър на САЩ. 

И и е единственият от делегацията,  който не се е похвалил на сайта на министерството си със срещи в Държавния департамент на САЩ. 

Финансовото министерство съобщава за тези преговори и пуска две снимки – пред знамената с американската министърка, а енергийното само съобщава, че енергетиката е била в центъра на разговора с нея, както и с разговора (цитат): „заместник помощник-държавния секретар по енергийните въпроси Джефри Паят” (край на цитата). За преговори с Джефри Паят съобщава и министър Асен Василев. 

Такъв заместник-помощник държавен секретар няма!  

Не го открих дори в списъка на висшите чиновници! https://www.state.gov/biographies-list/  

– с посочени 314 души – отговорни служители на Държавния департамент на САЩ. 

Т.е. на тази дипломатическа среща за капак на всичко липсва дори и призрак, фантом – поне на някой заместник на заместника на заместника на държавния секретар по управлението и ресурсите Ричард Верма или на заместник на заместника на заместника на заместник секретаря по икономическия растеж, енергетиката и околната среда Хосе В. Фернандес. 

Асен Василев и Румен Радев тръгнаха за САЩ на 6 февруари, изчаквайки до последно решението на американската администрация дали ще пожелае някакъв неин представител да се срещне с премиера Денков. 

По обяд на 6 февруари въпреки платените 100 000 долара на лобисти надеждата умря. За да се оправдае шутирането на премиера на България, набързо беше спретнат протест на зърнопроизводителите като негово алиби, а министрите „отлетяха”. Това ще бъде втората част на скандала – за „летежа”, след като се нададе воят на властта и троловете им срещу мен. 

Затова задавам въпроса с фантоми и призраци ли се срещаха май на американска земя в тази „визита“ Асен Василев и министър Румен Радев или сънуват своите илюзии? Но няма да се изненадам, ако не те, а аз бъда обявен от медии и властници за илюзионист. 

Не очаквам официална реакция у нас с факт по факт от държавата срещу факт по факт от моя пост по изнесеното за вицепремиера ни и енергийния му спътник. 

Считам Асен Василев за особено нагъл мошеник и въобще не съм изненадан от случилото се. Очаквам обаче не само буря от нападки, но и гигантски натиск срещу мен и семейството ми..

Не очаквам и никакви реакции от САЩ. 

Все пак България е член на ЕС и НАТО, а те в момента се оправят с Виктор Орбан, та не им е до нас да разпалват втори скандал.   

Ако пък последва след унизителни молби реакция от тяхното посолство, то за мен ще е ясно, че е имало търговия – това и това ще направите срещу наше потвърждение за фантомното.

Докога?

Сега ПП-ДБ готвят Денков за външен министър. 

Потресен съм – според мен Денков е човек на президента Радев. Контактите на Денков са добри само с ПП-ДБ и Румен Радев. Сегашният премиер е бил министър в три от служебните кабинети на Радев и много важен фактор в концепцията на оперативна програма „Наука, образование и интелигентен растеж”, дадена на ЕС при правителството на печално запомнения с делата си премиер Орешарски.  

Трябва да е ясно – след такъв скандал Денков като евентуален външен министър е невъзможен. 

Асен Василев и Румен Радев (министърът, а не президента) се превърнаха в персона нон грата (нежелани като представители на дадена държава) – и не само в САЩ, но и в ЕС.

Само за родното водено за носа демократично общество и изпростялото мнозинство от българите те могат да останат министри. 

Независимо от циничната демонстрация на власт и презрение към българите от родното Задкулисие и видните негови представители в управлението на държавата, каквито за мен са вицепремиерът и спътника му във „визитата“.  

Налице е огромен скандал в България и по света с България, какъвто в последното ни десетилетие няма. Отговорът на такива скандали е кристално ясен, както се вижда по случая с Виктор Орбан – траншовете се спират съвсем и се започва да се обмисля изолирането на страната ни.

Григор Лилов, разследващ журналист

За да следите новините и коментарите в реално време

1 Коментар

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Тръмп е осъден да плати половин милиард долара от съдия в либералната крепост Ню Йорк!

Вторият мандат на Доналд Тръмп буквално ще му излезе...

Обезчестеният от Пеевски Христо Иванов: Радвам се да кажа, че Бойко Борисов днес ми се обади

Тотално смачканият от Пеевски Христо Иванов видя светлина в...

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Не пропускай

Тръмп е осъден да плати половин милиард долара от съдия в либералната крепост Ню Йорк!

Вторият мандат на Доналд Тръмп буквално ще му излезе...

Обезчестеният от Пеевски Христо Иванов: Радвам се да кажа, че Бойко Борисов днес ми се обади

Тотално смачканият от Пеевски Христо Иванов видя светлина в...

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Лозан Панов изплува от Дълбокото и поиска ВСС да изгони Боби Сарафов преди “Титаник да се е разбил”

“Колеги, отстранете незабавно и.ф. главен прокурор!" Това призова Прокурорската...

Кремъл с тричасов ултиматум към майката на Навални да се съгласи на частно погребение

Руските власти са дали на майката на Алексей Навални...

Байдън наложи юбилейни 500 санкции на Русия по случай Навални и 2 години от началото на войната в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън днес обяви, че Вашингтон...

Прочетете още

Тръмп е осъден да плати половин милиард долара от съдия в либералната крепост Ню Йорк!

Вторият мандат на Доналд Тръмп буквално ще му излезе златен. Съдия в Ню Йорк нареди официално Доналд Тръмп да плати над 454 милиона долара, след...

Обезчестеният от Пеевски Христо Иванов: Радвам се да кажа, че Бойко Борисов днес ми се обади

Тотално смачканият от Пеевски Христо Иванов видя светлина в тунела на унижението си, което няма край от няколко дни. Получил е обаждане от другия...

Тагарев с мощна реч: Заклеймяваме и противодействаме на всички, които помагат на войната на Русия и пускат дезинформация за нея

Силна и независима Украйна е жизненоважна за стабилността на евроатлантическата общност и за националната сигурност на България, както и в целия регион. Това каза...
Verified by MonsterInsights