Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоВойнатаСъс "Закона за Черно море" САЩ местят фронта от Украйна в България,...

Със „Закона за Черно море“ САЩ местят фронта от Украйна в България, но без да са питали кръчмарите Ердоган и Путин

Лично мнение на изявен автор:

Закон на САЩ превръща Черно море в тяхна стратегическа зона

След кървавия провал на украинското контранастъпление, за което вече почти не се говори в казионните медии, Източния фронт наближава България. Явно американците скоро ще изоставят Велика Украйна, която всъщност е държава на 30 години и местят фронтовата линия на запад – т.е. предстои „стратегическо“ отстъпление. Същото се налага поради невъзможността да се удържат позициите следствие тоталния срив на украинската армия и изчерпването на ресурсите за поддържане на нейната боеспособност. За Незалежната всичко ще приключи съвсем скоро, а жълто-синьото флагче ще остане просто като търговски бранд, който още извесно време ще се „развява“ бодряшки от шепа индоктринирани либерали, на които ще отнеме повече време да осъзнаят какво точно се е случило и че тяхната „велика отечествена“ война е приключила – приличат на онези велики японци като Хиро Онода, които продължават да воюват дълго след края на войната.


Доказателство за това е проектозакон внесен в Конгреса на САЩ, който обявява Черно море за зона на стратегическите им интереси. Проектът, наречен „Закон за сигурността в Черно море от 2023 г.“, е публикуван на сайта на Конгреса и предстои да бъде одобрен от Камарата на представителите и Сената.
Въпреки, че Черно море се намира на 10 000 километра от столицата на САЩ конгресмените го считат за „свои“ териториални води. В кратце законът, чиято арогантност не се нуждае от коментар, разкрива плановете на хегемона за черноморския регион изцяло в съответствие с ценностите и интересите на Съединените щати, какъвто е и буквалния запис на текста. С две думи обявяват нашите земи за своя колониална орбита и то съвсем официално и в прав текст. Дали обаче не са се надценили или както казва нашият народ „направили са си сметката без кръчмаря“. За да бъде осъществен великия план на чичо Сам за Черно море, освен медии и други пропагандни лостове, ще бъде необходимо Турция да отвори проливите и да скъса конвенцията от Монтрьо, както предложи Тагарев – Услужливия, а Путин да потопи руския черноморски флот и да предаде ключа от Севастопол. И двете условия изглеждат неизпълними и затова претенциите на САЩ за „пълно усвояване“ на черноморския регион приличат повече на брътвежи на душевноболен бивш олигарх, който понастоящем е фалирал и загубил разсъдъка си.
Въпросният проектозакон издава безсилието и тоталното скъсване с реалността на залязващата империя, която вече все по-трудно налага волята и интереса си извън групата на т.нар. „бананови“ държави, сред които в момента е и България. Този акт на безсилие, съчетан с безпардонна арогантност много напомня за една доктрина от миналия век, в която се говореше за осигуряване на „жизнено пространство“ на един определен „висш“ народ за сметка на останалите, които биваха наричани „тор“. Всички знаем как е приключил тогавашния велик завоевателен поход на арийците.
Имам усещането, че и американската корпоративна империя ще катастрофира по идентичен начин. Всичко сочи натам и най-вече ситуацията вътре в метрополията, където от името на един сенилен и дементен възрастен човек, избран с гласуване по пощата от починали преди повече от век избиратели, управляват новите розови хунвейбини и рушат абсолютно всички устои, на които се е крепяла държават им. В САЩ се провежда „културна революция“ и всеки дръзнал да се възпротиви пада жертва на хунвейбинската ярост. На политически противници като президента Тръмп се повдигат обвинения от макартиски тип с подобен на онази епоха ентусиазъм и почин – протича яростен „лов на вещици“.
Естествено трусовете в метрополията оказват крайно негативно влияние в колониите. Това е и основната причина за хаоса сред тукашните наместници и все по-неадекватното им поведение. Затова днешното правителство е на власт не по волята на българския народ и направлява кормилото на неговите съдбини несъобразно с неговите желания и интерес.

Страхил Ангелов

За да следите новините и коментарите в реално време

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на...

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не...

Погребението на Навални ще е в църква, водеща кампания в полза на войната в Украйна

Заупокойната служба за Навални, който подкрепи инвазията в Крим...

Не пропускай

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на...

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не...

Погребението на Навални ще е в църква, водеща кампания в полза на войната в Украйна

Заупокойната служба за Навални, който подкрепи инвазията в Крим...

Макрон стои зад думите си, че Западът може да влезе с войски в Украйна и да се бие срещу Русия

Еманюел Макрон заяви днес, че всяка от думите му...

Вицето на Радев за Ротацията: Най-добре нови избори и истински редовен коалиционен кабинет след тях

Радев е готов със служебния кабинет, ако слушаме вицето...

ИЗВЪНРЕДНО! МВР залови скитника Червения пират, който плашеше съдия Цариградска, Габриел и магистратите по мейла

Полицията задържа мъжа, отправял заплахи срещу магистрати. Това съобщиха...

Гешев, Цацаров, Алексей Петров, Бойко Борисов и Петьо Еврото в показанията на Ивайла Бакалова и мъжа и в парламента

Бившият модел Ивайла Бакалова и бизнесменът Веселин Денков бяха...

Прочетете още

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на военния министър Тодор Тагарев след края на тържествения концерт вчера вечерта в столичната зала „България“....

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не подкрепя предоставянето на американска военна помощ на Израел, сочи ново проучване на Ройтерс/Ипсос. На този...

И двете страни на конфликта в Газа Израел и Хамас са замесени във военни престъпления, според Върховния комисар по правата на човека

Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк днес заяви, че военни престъпления са били извършени от всички страни в конфликта между...
Verified by MonsterInsights