Новините с коментар в реално време

От Къщата в Барселона в Европарламента се влиза като в МВР – само с белезници!

Номинацията на разследваната за пране на пари и осъдена...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаШарен джендър от Прайда направи на салата милионерската кандидатура на ПП за...

Шарен джендър от Прайда направи на салата милионерската кандидатура на ПП за София

Ангелина Летникова, ляв либерал и активист от Розовия Прайд, станала известна с плаката си „Аз не съм Кирил Петков“, попиля издигната от ПП и ДБ кандидатура за кмет на София. Аргументите са много и са солидни. И дори не включват тежкото ДС и БКП минало на дядовците и бащата на ИТ милионера Васил Терзиев. Ясно е, че повечето от жълтопаветните лидери са наследници на тежки комунистически фамилии, но щом и джендърите от Гей Парада се обръщат срещу тях – спукана им е работата. Нормално е тази шумна общност да бъде ядосана, защото нейният автентичен представител Борис Бонев бе изхвърлен от надпреварата, може би тъкмо, защото е един от тях.

Моите аргументи срещу Васил Терзиев в качеството ми на някой политически вляво за една доста типично дясна кандидатура. Моля, сложете си ръкавиците, пластмасовите очила и шапка, защото ще режа салата, ще хвърчи и пръска сок много по стените във всички посоки, който ще разстрои много десни, центристи и diehard ДБПП фенове, започва г-ца Летникова.

Кандидат на жълтите павета, за когото Люлин и Надежда няма да гласуват

Първо, IT специалист основал компании струващи хиляди левове е еманацията на една от основните критики отправяни към десните – вие сте елитарни, интересувате се само от интересите на IT-тата, предприемачите, бизнесмените и пр. Няма по-голям знак за това че си елитарен и ориентиран именно около интересите на малкия процент богати хора в София, от това да номинираш Терзиев. А как той изобщо би могъл да разбере проблемите на обикновения човек? Не би могъл. Защото е в привилегирована позиция. Той няма как да ги разбере.

Второ, предвид сферата му на работа оттук следва друг проблем. Терзиев е разпознаваем само и единствено в IT средите и хората кръжащи около ДБПП – ,,твърдият електорат“, предприемачи и бизнесмени. Това е. Нито в Люлин ще гласуват за него, нито в Надежда, нито в Дървеница, нито във Волуяк. Съжалявам, но София не е само IT специалисти и бизнесмени. София е разнообразна и чисто в икономически план и който отрича тази действителност е на път да подари София на ГЕРБ.

На София и трябва архитект, а не ИТ специалист

Трето, той е IT. Той не е архтиект. Той може да е чудесен IT специалист. Но разбира именно от това, а не от градоустройство. Не е завършил архитектура. Не се е занимавал с градоустройство през живота си. Не е строил никакви проекти, не е участвал в планирането им заедно с екипи. Няма каквато и да е било представа от градоустройство и планиране. Той не познава хората. Не се е докосвал до тях, до проблемите им. Той познава просто един сегмент от тях, сегмент, който е доста по-различен в икономически план от средностатистическия избирател по редица показатели. Ако някой IT специалист, то, моля, нека си стои в сферата като IT специалист или да се кандидатира за министър на електронното управление като Божанов. Но да си стои в нишата. Дълбоко се съмнявам, че ще се загрижи за сегрегацията и лошите условия в ромските махали или ще направи нещо, за да се пребори с наци агитките в София или зс достъпността на градската среда за хора с увреждания. Пак опираме до привилегированата позиция, парите и властта.
И говорейки за пари…

Богатите си купуват кметски и министерски кресла за чудовищни пари

Четвърто, това не е изненада. Че богаташи и бизнесмени открай време се озовават в редиците на ПП, се знае. Помним опасния хомофоб, който работи заедно с Възраждане по конференции за забрана на Прайда и събира подписки за забраната му – Константин Бачийски, на галено наричан ,,Коцето’’ от Петков. Най-добрият приятел и съмишленик на Бачийски, Бисер Русимов, гореше знамена с дъгата. Разбира се, важното е, че Бачийски има пари. Той е предприемач.

Или така прехвалваният Николай Събев, който реално погледнато си ,,купи’’ място в листите на ПП правейки чудовищни дарения на ПП, а после стана и министър.
Явно 300 000 лв. дарение са напълно достатъчни човек да влезе в листите на ПП и да стане кандидат за кмет. Поне вече знаем цената. За партия, която критикува елитите от мутри около ГЕРБ, практиката на ПП да взима пари от други елити, само че айти и бизнесмени, съдържа в себе си и една капка ирония.

Пето, нелицеприятният, хлъзгав като змиорка Хъмпти-Дъмпти от ГЕРБ, a.k.a. Георги Георгиев отдавна започна кампанията си. Ама много по-отдавна от Терзиев. Още зимата. И е хлъзгав. Снима се с деца със СОП. Отваря спортни зали за деца със СОП. Бута се при деца със синдром на Даун, ходи по каузи, снима се, преструва се и то доста убедително на социално ангажиран. Всъщност Facebook страницата му е пълна с ивенти и присъствия на такива. Успя да се омотае около Гери Турийска и направиха на 1 юни събитие за деца. Хъмпти-Дъмпти от ГЕРБ кара по магистралата с мръсна газ и гради имидж от М-Е-СЕ-Ц-И. И изглежда социално ангажиран и се смесва с хората, говори с тях, привлича ги на своя страна. А че всичко това е лицеремен театър, го знаем само аз и вие.

Ще ме попитате какво предлагаш? Вече неведнъж съм предлагала Любо Георгиев, когото считам за сто пъти по-подходящ кандидат, с много по-блестящ трак рекорд и с много повече умения, познания и постижения в сферата на градоустройството. Изучил се в цял свят, създал с огромен екип от експерти страхотни инициативи и реално променял градската среда към по-добро по хоризонтален начин заедно С хората и ЗА хората. Съосновател на Софияплан, а по-късно Екипът на София.

Впрочем, за разлика от Терзиев, Любо беше на София Прайд. А Терзиев не беше. Това по отношение на липсата му на социално ангажиране. Не искам втора Фандъкова, която да отбягва прайда години наред.

Един голям минус на Любо като кандидатура би бил това че и той е доста ,,нишов’’ – така че с тази критика към него като кандидатура мога да се съглася. Но все пак предпочитах него и исках той да е кандидатът на коалицията заради всичките му изброени качества, умения и постиженията му до този момент. А те биха го направили чудесен кмет на София.

Всичко горенаписано е моя критика, която идва чисто политически отляво – като прогресивна, социално ориентирана, прозападна ориентирана личност. Наясно съм, че целият ми Facebook балон е изпълнен само с центристи, десни и хардкор заклети diehard фенове на ППДБ. Ерго, тъй като така или иначе никой не отчита какво казвам и мисля по темата, защото всички вече мислят колко е куул Терзиев, мога да си позволя лукса да изразя съображенията си срещу него като кандидат и да обясня защо той не представлява всички избиратели.

А и не е като ППДБ някога да са ме слушали за каквото и да е, нали?

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Бивш главен секретар: Стефан Димитров е бил Нотатриуса на системата в МВР

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви пред...

Ето как изглежда най-красивият мъж Ален Делон на почти 90 години

Новините около легендата на френското кино - Ален Делон,...

Студентските протести за Палестина в САЩ се разрастват като горски пожар

Студентските протести в Съединените щати в подкрепа на палестинците...

Собственикът на Бърд унищожи Пунта Лена за борбата с корупцията!

Собственикът на сайта Бърд Атанас Чобанов, чийто служител Димитър...

Не пропускай

Бивш главен секретар: Стефан Димитров е бил Нотатриуса на системата в МВР

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви пред...

Ето как изглежда най-красивият мъж Ален Делон на почти 90 години

Новините около легендата на френското кино - Ален Делон,...

Студентските протести за Палестина в САЩ се разрастват като горски пожар

Студентските протести в Съединените щати в подкрепа на палестинците...

Собственикът на Бърд унищожи Пунта Лена за борбата с корупцията!

Собственикът на сайта Бърд Атанас Чобанов, чийто служител Димитър...

ГЕРБ започнаха с глупостите и следващата вълна на Промяната буквално ще ги занули

Призовавам Кирил Петков като е казал „а“, да каже...

Разпадът в ПП/ДБ се вихри! Напусна ги поредната партия! Подробности

Партия Средна европейска класа, с лидер Константин Бачийски, напуска...

МВР да пусне пълните записи от екшъна с Димитър Стоянов и “данъчния”! Случаят вече е политизиран

Шефът на НАП Спецов призовал случаят с Димитър Стоянов...

От Къщата в Барселона в Европарламента се влиза като в МВР – само с белезници!

Номинацията на разследваната за пране на пари и осъдена...

Прочетете още

Бивш главен секретар: Стефан Димитров е бил Нотатриуса на системата в МВР

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви пред парламентарната комисия по казуса с аферата в митниците, че заподозреният заедно с Петя Банкова Стефан...

Ето как изглежда най-красивият мъж Ален Делон на почти 90 години

Новините около легендата на френското кино - Ален Делон, напоследък не са никак добри. Децата му - Анушка, Антони и Ален-Фабиен, се карат помежду...

Студентските протести за Палестина в САЩ се разрастват като горски пожар

Студентските протести в Съединените щати в подкрепа на палестинците се разрастват. Някои от университетите отмениха присъствените занятия, в други има арестувани, предаде кореспондентът на...
Verified by MonsterInsights