Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияШефът на Федерацията на потребителите Емил Георгиев: Скъпи бутици ни пробутват употребявани...

Шефът на Федерацията на потребителите Емил Георгиев: Скъпи бутици ни пробутват употребявани бельо и обувки

Шефът на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев разкрива измамите с намаленията на пазара и във виртуалното пространство след Коледните и Новогодишните празници.

Когато говорим за чиста природа, говорим и за качеството на живот на хората, коментира той допирните точки между експертизата, с която е известен като еколог и правата на потребителите.

Оказва се, че у нас всеки ден е черен петък. В навечерието на Новата година казахме, че такъв Черен петък се случва само в България, защото потребителят е подложен на какви ли не трикове. Скъпи бутици изкупуват скъпи аксесоари на намаление и ги продават на двойно и тройно по-висока цена. За съжаление, в хубави магазини се продават и употребявани бельо и обувки, въпреки забраната на МЗ, коментира той.

Жените най-често попадат в капаните на такива злоупотреби. Стоките са обработени и хващат окото, допълни той.

Затова ние поддържаме изключително добри контакти с КЗП и твърдя, че от две-три години тази комисия си изпълнява задачите. Ние имаме ясното съзнание, че отговорността ни е много голяма. Даваме си сметка, че не можем да си играем със страховете на хората, каза той.

Според нас българското законодателство е еманация на държавността. Но въпреки че има добри закони, когато се разкриват нарушителите, държавните органи премълчават, за да не бъдат съдени. Но когато една фирма е доказано нарушител, тя трябва да бъде изнесена, посочи той. За съжаление изоставаме от други страни. В САЩ, когато една фирма е изнесено в публичното пространство, с тази фирма е приключено. У нас това също трябва да се случи, коментира Емил Георгиев. 

Той даде пример как през миналата година една фирма е предлагала безплатна козметична процедура и е искала телефонни номера на други жени, след което започва зарибяването, теглят се кредити, за да се вземат продуктите. Дали сме на КЗП такива сигнали. Доколкото знам, КЗП тръгна по следите, каза той.

Всеки момент сме готови да говорим за двойния стандарт при храните, наши представители взеха и анализираха шоколади и храни от други страни и в близките десетина дни това ще бъде известно в публичното пространство, посочи още той.

Мога да ви уверя, че ние от федерацията не обичаме да мълчим и ще обявим имената на фирми, пое ангажимент Георгиев. 

Преди време на Павел Кърлев му запалиха колата, защото изнесохме аедно информация за спиртни напитки, припомни той.

Георгиев засегна и темата с плащането на сградна инсталация, която е задължителна според тълкуване на институциите в Брюксел. Над 90 на сто от жалбите са свързани с "Топлофикация", обясни той и изтъкна, че хората трябва да са наясно, че имат ангажимент към сградната инсталация.

Миналата година световната банка отпусна над 100 млн. евро за подобряване на качеството на въздуха, едни започнаха да говорят за пелети, други за филтри на комините. Да се купи печка на пелети, човек трябва да инвестира поне 3000 лева. Пелетите не са толкова евтини, а и те се отразяват на въздуха, посочи той. За София са планирани над 2000 филтри, а са монтирани около 180. Излезе информация, че тези филтри са около 4 хил. лева, а трябва да се монтират в циганските квартали и, нали се сещате, че те са продадени преди още да са монтирани, посочи екологът.

На въпрос за яхането на водната криза от страна на БСП в Перник, Георгиев заяви, че кризата е от няколко години и тя може да се стовари и върху София. Опазването на околната среда е политика, каза той.

Когато говорим за това, че няма вода, какво да говорим, когато има вода, но тя е радиоактивно замърсена, както е в Хасково, изтъкна Георгиев. Ето ви е едно писмо до три министерства с подписка за водата от 2018 г., но проблемът и в момента съществува. В писмото на трите министерства пише, че водата трябва да се използва само за битови, а не и за питейни нужди. Водоноските продължават да се въртят в града, заяви Георгиев. 

Проблемът с водата – дали е чиста, дали я няма, е проблем на регионалните инспекции. Чудесии може да се кажат за нарушенията в тези инспекции, разкри той. 

Регионалната инспекция стимулира действията на розовобузестия бизнесмен Иво Прокопиев, който замърсяваше водата с арсен и той ме съди, но аз спечелих делото за това, че изнесох данни за това, припомни Георгиев.

spot_img

Последни

Закон във Франция разреши петлите да кукуригат на воля, прасетата да вонят и кравите да мучат по селата

Градските жители, които търсят тишина и спокойствие в пасторалната...

Киро и Асен пуснаха Хинков напред като жива мишена в минно поле да брани рокадата в Пирогов

"Изглежда не" е моята прогноза, че няма да мога...

Не пропускай

Закон във Франция разреши петлите да кукуригат на воля, прасетата да вонят и кравите да мучат по селата

Градските жители, които търсят тишина и спокойствие в пасторалната...

Киро и Асен пуснаха Хинков напред като жива мишена в минно поле да брани рокадата в Пирогов

"Изглежда не" е моята прогноза, че няма да мога...

Борисов: Няма да позволим могъщият Академик Денков да се огъне!

Старият изтъркан до болка крими филм в НюзКурниците на...

Пеевски осветли мисирките: Всичко става смешно в държавата, този цирк трябва да свърши!

Шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски открито показа...

Спас Русев и Шолак отвориха шампейна! КЗК очаквано одобри сделките на Виваков с Булсатком

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не вижда проблем...

33% от регулаторите! Това е цената на Продължаваме Промяната и Христо Иванов!

1/3 от кадрите в регулаторите ще са за ДПС,...

Борисов пред Валерия Велева: Асен Василев ми обеща главата на Хинков на тепсия!

Правителството на Денков е сериозно разбалансирано, вече има оформени...

Зеленски отмени речта си пред Конгреса в САЩ,, с която щеше да опита да изкрънка още пари

Украинският президент Володимир Зеленски е отменил планираната си за...

Прочетете още

Конгрес на БФС и гласуване на оставката на Боби Михайлов три седмици след конференцията на ДПС и по време на Ротацията

Окончателно съдбата на Боби Михайлов ще се реши три седмици след националната конферения на ДПС. И точно в дните на Ротацията, която може да...

Закон във Франция разреши петлите да кукуригат на воля, прасетата да вонят и кравите да мучат по селата

Градските жители, които търсят тишина и спокойствие в пасторалната френска провинция, в бъдеще ще имат по-големи затруднения да съдят фермерите заради кукуригащи петли, мучащи...

Киро и Асен пуснаха Хинков напред като жива мишена в минно поле да брани рокадата в Пирогов

"Изглежда не" е моята прогноза, че няма да мога да сменя шефа на Пирогов, а не моето решение, каза Хинков, който вее байрака сам...
Verified by MonsterInsights