Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоРазследванияСХЕМА! Крупни БГ банкери и преработватели изкупуват и складират украинско жито в...

СХЕМА! Крупни БГ банкери и преработватели изкупуват и складират украинско жито в огромни силози край Силистра!

Докато едни зърнопроизводители протестират, големите акули в сектора се ориентират да правят пари от кризата. Както питах многократно, след като украинското зърно е много по-евтино и достатъчно качествено /хлебно/, защо българските производители и търговци не купуват и продават? И се оказва, че както винаги докато с едната ръка подкрепят протести, с другата правят бизнес и то какъв. Получих следната информация – „има крупни новоизградени силози в Силистра, на брега на Дунав. Собственост са на голям земеделски производител от областта, който едновременно с това е и крупен прекупвач и търговец на зърно – „Първи Май“ АД“. Обърнете внимание, всяка криза е и възможност, нали!
Но обърнете внимание на следващото изречение – „Същият спря да изкупува българско зърно в деня в който падна забраната“. И правилно как точно ще накарат преработвателите и търговците да купуват скъпо българско зърно! Същият е крупен производител, но не изкупува зърно!?Освен ако няма някакви субсидии.
Разбира се, подобни мащабни – „Силозите са с огромен капацитет за милиони /тук трябва да се потвърди, прекалено голяма е цифрата, стотици хиляди, вероятно една нула по-малко -ИВ/ тонове зърно“. Не са построени за един ден и за тази криза. Значи някой е планирал – и кризата, и келепира от нея. И подателят на тази информация пита . „Според вас за чие зърно са?

Собственикът на дружеството Явор Георгиев се свързва със собственика на Интернашънъл Асет Банк (други потребители сигнализират за друг играч в банковия сектор, свързан със Силистра и Варна).
Другият голям търговец са Зърнени храни АД.

Тази информация може да бъде коригирана, допълнена, но дава много добър контекст на последната криза – кого защитаваше Борисов?
От бизнес гледна точка е напълно логично всеки търговец да има повече източника на суровина за търгуване и в случая украинското зърно е такава. Вероятно за това и забраната засяга слънчогледа.
Единственията начин правителството да избегне бъдещи кризи е да ги предотвратява. За това трябва изпреварващата информация. Спорни са много неща, но накрая този който прави пари от проблемите на нормалните зърнени проиводители, очевидно трябва да бъде „регулиран“ също..

Тази информация бе огласена от

Илиян Василев

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights