Новините с коментар в реално време

БТВ пусна запис как Нотариуса плаши съдия Цариградска с Лозан Панов и после изтри името му

БТВ цензурира Лозан Панов като име, което Нотариуса споменава,...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

БТВ пусна запис как Нотариуса плаши съдия Цариградска с Лозан Панов и после изтри името му

БТВ цензурира Лозан Панов като име, което Нотариуса споменава,...

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира с изказване, в което сравни себе си...
НачалоПолитикаСкандалната европрокурорка, арестувала Бойко и Севда, става негов фаворит за нов главен...

Скандалната европрокурорка, арестувала Бойко и Севда, става негов фаворит за нов главен прокурор!

Европрокурорката Теодора Георгиева е пробутвана за поста и.д. Главен прокукор от Продължаваме промяната и група олигарси, начело с Пламен Бобоков и Иво Прокопиев. Затова се говори отдавна, но днес бе отбелязано и от председателя на Гражданския съвет към ВСС Мария Карагьозова. Иван Гешев е окончателно отстранен от поста, а старият ВСС с изтекъл мандат трябва сега да избира негов заместник. Самите кадровици предпочитали да сложат някой по-тих прокурор от ВКП, но не така мислят партиите на Прокопиев ПП и ДБ и олигарсите, които чакат възмездие и мъст за арестите си. От днес брокерите във ВСС запяха друга песен хорово в нюзкурниците – искали за и.д. някой от замовете на Гешев. Пламен Бобоков е оферирал на масата в Зайчарника близката си до сърцето Теодора Георгиева, която активно съдейства за ареста на Бойко Борисов, след като разпита дистанционно Васил Божков в деня на задържането в Банкя. Това ще е известен проблем, защото Борисов “прекупи” повечето членове на ВСС и сега той еднолично командва парада в Съвета. Но може и да не е проблем, ако се окаже, че Борисов и Кирил Петков са инсценирали нелепия арест, за да се изпере по-набързо имиджа на бившия премиер и да се подготви общото им управление
Проблемите пред кандидатурата на Георгиев са няколко. Тя е служител на Европейската прокуратура, а отзивите за нея не са никак добри, защото до шефката и Лаура Кьовеши са пристигнали няколко обемисти сигнала от нейни колеги за огромни нередности в дейността на Георгиева. Другият голям проблем е как татко Петко, Алексей Петров, Прокопиев и Бобоков ще убеждават Бойко Борисов, чийто имунитет е на трупчета, да даде гласовете си във ВСС за прокурор, който активно съдейства за ареста му пред детето и внуците му. Тук отново на преден план излиза версията за пошло театро с арестите на Борисов и пиара му Арнаудова, което миналата година са разиграли ГЕРБ и Промяната зад гърба на феновете и дори депутатите си. Задачата пред Георгиева няма да е лека. Тя трябва да смачка за нула време всички разследвания и дела за пране на пари и корупция срещу олигарсите, Кирил Петков и Бойко Борисов, а част от делата Иван Гешев оставя в много напреднал стадии и са готови за арести и за съдебна фаза. Има и версия, че ВСС ще избере един от замовете на Гешев за и.д. Главен прокурор, а такъв с най-дълъг стаж сред тях е скандалният Боби Сарафов, който започна войната с Гешев от името на политическия боклук. Тази версия пробута Кана Рачева от удобната за Прокопиев БТВ. Една от заместничките до момента Пламена Цветанова вече хвърли оставка. Според Мария Карагьозова от ГС на ВСС е възможна комбинацията – Сарафов временно главен прокурор, а после Георгиева да бъде избрана за постоянно от новия ВСС. Афера също лансира версията, че Борисов набутва Сарафов за и.д. на мястото на Гешев. Сарафов бе обгрижван от медиите на Прокопиев и БТВ във войната му с Гешев.

По информация на АФЕРА, на мястото на Иван Гешев като главен прокурор, ще бъде ПОСТАВЕНО ЛИЦЕТО БОРИСЛАВ БОБИ САРАФОВ.

Човекът на Боко Тиквата, на Пепи Еврото и лицата, стоящи зад взрива срещу Гешев.

МАФИЯТА ОВЛАДЯ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!

Борисов кадрува еднолично в съдебната система от 15 години

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ сам затвърди влиянието си в назначенията по върховете на съдебната власт след избора на Гешев за главен прокурор в края на 2019 г. Тогава той риторично попита пред бТВ: „А кой да сложа?“ И дори призна, че е водил разговори за алтернативни кандидатури за поста главен прокурор, но „няма по-добри, има по-мързеливи“.

„Има едни недоволни, които искаха те да станат главен прокурор. Аз, вината ми е, че както Мая Манолова направих омбудсман, искаха да направим Христо Иванов или хикс, негов човек, да стане главен прокурор. Еми, омръзна ми вече на моя гръб да се заемат такива постове и след това да слушам глупостите им“, каза Борисов тогава.

Ето какво излезе наскоро в медиите за кандидатката да смени Гешев на поста за цял мандат от 7 години. Българската европрокурорка Теодора Георгиева, която заема незаконно поста до Лаура Кьовеши и е приближената на разследвания бизнесмен Пламен Бобоков, окончателно е вбесила родните европрокурори и служителите на българския офис на европрокуратурата. В същото време енергичната дама от Русе най-сериозно се стяга да измести Иван Гешев от поста главен прокурор и да седне на стола му.

Това разкриват събитията от последните дни, както и двете последователно изпратени ноти-сигнали от самите делегирани европрокурори и от служителите в офиса.

Петима са българските европрокурори, които в писмен вид са изразили крайното си възмущение от действията и маниерите на Теодора Георгиева. Под сигнала са се подпиисали Слави Стойков, Иво Илиев, Виктор Тарчев, Светлана Шопова и Анна Алексова.

Към тях готовност да се присъедини е изразила и Вероника Трифонова, но лични причини саа възпрепятствали присъствието й, когато сигналът се е изготвял и подписвал. Такава подкрепа е дал и вече бившият делегиран европрокурор Бойко Калфин, който напусна европейската институция и вече работи във Върховна касационна прокуратура. Това е причината да не може да подпише документа, тъй като вече не е част от нея.

Това е станало на 20 февруари – понеделник, и той веднага е отпътувал към Кьовеши, научи Lupa.bg.

Основните обвинения на българските делегирани европрокурори към Теодора Георгиева са в три посоки. Първото е, че нарушава българското законодателство в частта на случайно разпределение на дела. Именно под нейна диктовка делата, с които се занимават делегираните европрокурори, се разпределят на конкретни хора.

Така например обявените за незаконни арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, освен под личната диригентство на Теодора Георгиева, са били извършени и с ангажираната от нея делегирана европрокурорка Елена Попова. Оттогава досега тя полага енергични усилия да напусне европракуратурата.

Другата група обвинения към Георгиева са свързани с липсата на каквито и да било правила за работата на българския офис на европрокуратурата, както на служителите в него, така и на ангажиментите, които се възлагат на самите европрокурори. Чисто административно Георгиева не е предприела и никакви действия за настаняването на въпросния офис в сградата на емблематичния столичен адрес „Раковски” 134, откъдето бяха изгонени всички политически сили, включително и СДС, и държавата го даде за офис на европрокуратурата у нас.

Лаура Кьовеши се е видяла в чудо от скандалите в българското звено на Европейската прокуратура!

Делегираните европрокурори излагат и редица случаи на налагане на лични отношения от страна на Теоодора Георгиева чрез личните й разпореждания кой какви задачи да изпълнява. Това влиза в остро противоречие с правилата на работа на Европейската прокуратура. Според тях такова право на разпореждания, свързани с работата на един или друг европрокурор, имат единствено т.н. 3-членни камери на територията на Люксембург.

В сигнала на делегираните европрокурори се обръща внимание, че Теодора Георгиева не полага никакви усилия за работа по измамите с ДДС, които са един от основните приоритети на европрокуратурата. Колкото до постиженията й на родна земя, те се свеждат до една присъда на първа инстанция, която в момента се обжалва в Апелативния съд, и до приключил със споразумение процес срещу възрастен земеделски производител, по който европрокурор е бил заместника на Теоодора Георгиева – Димитър Беличев.

Любопитен е фактът, че според запознати с драмите в родната европрокуратура самият Димитър Беличев също подкрепял сигнала на колегите си, но отказал да го подпише, именно защото е заместник на Геооргиева, когото тя възприема като своя дясна ръка. Това е причината някои от засегнатите да подозират, че зад атаките срещу Теодора Георгиеева стои именно началничката й Лаура Кьовеши, която предпочита да се раздели с нея и да я смени с Беличев, на което той горещо се надявал. Още повече, че Беличев също като Георгиева е обвързан с Пламен Бобоков като бивш нотариус в една от фирмите му.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

САЩ съдят за трафик на наркотици свой ключов съюзник в борбата с дрогата, бивш президент на Хондурас

САЩ съдят за трафик на наркотици свой ключов съюзник,...

Много е тъжно да си световна либерална икона и да се казваш Навални тези дни

Понякога е много тъжно да си световна либерална икона.На...

БТВ пусна запис как Нотариуса плаши съдия Цариградска с Лозан Панов и после изтри името му

БТВ цензурира Лозан Панов като име, което Нотариуса споменава,...

Джо Байдън удря Русия с нови гръмовни санкции заради смъртта на Навални

САЩ ще обявят голям пакет от санкции срещу Русия...

Не пропускай

САЩ съдят за трафик на наркотици свой ключов съюзник в борбата с дрогата, бивш президент на Хондурас

САЩ съдят за трафик на наркотици свой ключов съюзник,...

Много е тъжно да си световна либерална икона и да се казваш Навални тези дни

Понякога е много тъжно да си световна либерална икона.На...

БТВ пусна запис как Нотариуса плаши съдия Цариградска с Лозан Панов и после изтри името му

БТВ цензурира Лозан Панов като име, което Нотариуса споменава,...

Джо Байдън удря Русия с нови гръмовни санкции заради смъртта на Навални

САЩ ще обявят голям пакет от санкции срещу Русия...

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира с изказване, в което сравни себе си...

Борисов: ПП и ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Няма какво да подписвам

Чисто технически на 6 и 7 март не можем...

Превземането на Авдеевка слага край на украинските надежди да си върнат Донецк по военен път

В края на миналата седмица украинското командване обяви, че...

Прочетете още

САЩ съдят за трафик на наркотици свой ключов съюзник в борбата с дрогата, бивш президент на Хондурас

САЩ съдят за трафик на наркотици свой ключов съюзник, бивш президент ма Хондурас За САЩ няма вечни приятели в Латинска Америка и на Балканите. Днес...

Много е тъжно да си световна либерална икона и да се казваш Навални тези дни

Понякога е много тъжно да си световна либерална икона.На никого не му пука за теб, за човека от кръв и плът който си, докато...

БТВ пусна запис как Нотариуса плаши съдия Цариградска с Лозан Панов и после изтри името му

БТВ цензурира Лозан Панов като име, което Нотариуса споменава, за да плаши съдия Цариградска с него. Споменаването на името на бившия шеф на ВКС...
Verified by MonsterInsights