Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияСКРЪБНА ВЕСТ: Почина генерал-лейтенант Люцкан Люцканов – верен съратник към идеите и...

СКРЪБНА ВЕСТ: Почина генерал-лейтенант Люцкан Люцканов – верен съратник към идеите и каузата на ПП „Движение презареди България”.

С голямо прискърбие съобщаваме, че почина генерал-лейтенант Люцкан Люцканов – верен съратник към идеите и каузата на ПП „Движение презареди България”.

Бившият командващ Сухопътни войски извървя нелек и дълъг път с лидера на партията Николай Бареков от самото създаване на политическия проект до преди година. Ген.Люцканов беше председател на Софийската градска структура на партията, избран с пълно мнозинство по време на събрание през месец май 2015 година.

Той е сред основоположниците на партийните структури на ПП „България без цензура”, сред видните идеолози, оставащ в съзнанието ни с безценните си съвети и уроци, предал на екипа. Освен като изключителен организатор и активист в столичната структура ген.Люцканов бе и член на националното ръководство на партията. Ще го запомним с отзивчивостта, отговорността, достойнството и честта му, които изпълваха редиците на партията. Роден е на 8 ноември 1939 г. в хасковското село Орлов дол. Средно образование завършва в Тополовград, а по-късно.

Висшето народно военно училище във Велико Търново. Започва службата си като командир на взвод. Учил е още във Военната академия в София и Генералщабната академия „Климент Ворошилов“ в СССР. В периода 16 ноември 1990 – 30 август 1991 е командващ Трета армия с щаб в Сливен. От 30 август 1991 г. – 12 май 1993 г. е командващ Сухопътните войски на Българската армия. Между 1997 и 1999 г. е секретар (заместник-министър) на МВР. Председател е на клуб „Командване на Сухопътните войски“ и клуб „Трета армия” в Столичната организация на СОСЗР. От 2007 до 2009 г. е заместник-кмет на район „Младост“.

Почивай в мир, генерале!

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights