Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияСтоимен Врагов – Белязания доставя коли за гангстерите от подземния свят...

Стоимен Врагов – Белязания доставя коли за гангстерите от подземния свят и все се спасява от пандиза

Стоимен Врагов, известен още като Белязания, е автоизмамник №1, доставящ коли за гангстерите от подземния свят! Авотапашът върти схеми с коли на ръба на закона, че и отвъд него. Въпреки че от години е на мушката на разследващите, досега гангстерът все успява да се измъкне.
 

Затова пък една голяма част от автомобилите с немски регистрационни табели, шофирани в България, са доставени на клиенти с негово посредничество, пише „Уикенд“ в последния си брой.
 

Запознати казват, че повечето лихвари, наркобарони, сводници, а също и т.нар. ДДС-източвачите се движат с коли, които Белязания внесъл от чужбина при много изгодни условия.
 

Някои от редовите му клиенти обаче са се жестоко опарили, като при това схемата на измамата не блести с оригиналност.

Мераклиите за луксозна кола броят не по-малко от 100 000 лева, като очакват Врагов да им я внесе от чужбина. Според запознати за въпросният господин работят и посредници – комисионери, които му набират заможни клиенти, като дават пред тях гаранции, че всичко ще бъде наред с доставката.
 

Клиентите дават камарата пари на юнашко доверие – без да си усложняват живота с документи, но така и не дочакват скъпата си придобивка. И понеже всичко е скрепено само с устна договорка, излъганите не могат да си върнат парите, но не могат и да заведат дело срещу Стоимен Врагов.
 

Как да докажат, че са му дали пари за кола, при това спестени от ДДС измама?
 

От схемите на търговеца си патят не само купувачите, но и държавата, защото само малка част от продажбите на колите, внос най-вече от Германия, минават през банки. Всичко друго е без документи, плаща се кеш, пестят се огромни данъци, твърдят отлично запознати с финансовите операции.
 

Един поглед в Търговския регистър, например, показва, че фирмите на бизнесмена или са в ликвидация, или са прехвърлени вече на други лица. Основната му компания, която според запознати, е в бизнеса с колите  – „Техарт” дори отчита загуби за над 2,5 млн. лева в последния си публикуван отчет.
 

Преди време Врагов изплува от анонимността си покрай фалита на „Хипо Алпе-Адрия лизинг България”. Твърди се, че той имал принос за потъването на най-малко 10 милиона лева в българския клон на австрийската компания.
 

И тук схемата му не е нова – вземал на лизинг скъпи коли и ги препродавал уж за по-малка сума. Така били изтъргувани над 200 автомобила. Оказва се обаче, че в един момент Стоимен Врагов или спра да внася парите в „Хипо”, или вдига сумата на вноските, а  докато трае разправията му с клиентите, компанията блокира сметките на купувача.
 

Нищо, че той редовно правил отчисления за автомобила. Накрая колите излизат буквално „златни” за собствениците си, които ги плащат двойно и тройно от това, което им е обещал Врагов.
 

На свой ред той пък инвестира парите от колите в строителство и лихварство, като и там работи с фирми на други лица.
 

Все пак заради многото излъгани и най-вече заради неплатеното ДДС при продажбата на автомобили преди време от тези схеми е заинтригувано и МВР. Стига се до обиски на офиси на Врагов и на подставените му лица.
 

Говори се, че започва разследване срещу него, плъзва и слухът, че въпросният господин е „ухо” на разни офицери в МВР. Има обаче и версия, че освен с информация, той се е подсигурявал и с пари пред влиятелни ченгета, за да не го закачат.
 

Иначе въпросният автотърговец, казват, обичал да демонстрира лукс. Баща му Лука Врагов навремето бил важна клечка в „Балкантурист” и Стоимен от малък бил много глезен и капризен.
 

Сега пък се изживявал като позамогнала се мутри в стила на 90-те години. Движел се с бронирани коли и въоръжена охрана, а кортежът му препускал с висока скорост по столичните улици.
 

Самият той живеел в квартала на богатите – „Делта Хил”, където е съсед на Слави Трифонов и куп наши новобогаташи, като източниците ни са категорични, макар че Белязания трудно би доказал легални доходи за луксозния си бит.
 

Във фирмите му прави впечатление, че неизменно се появява някой си Мартин Алампиоски, обозначен като македонски гражданин. С негова помощ, казват, Врагов внася скъпи коли – мерцедеси, поршета, бантлита, беемвета през Германия и Франция. Разбира се, при това с успешно заобиколен ДДС.
 

Сред автотърговците, свързани с Врагов стана ясно, че е свързан и Николай Дракополов – Ники Лудия. Преди година той беше застрелян от убиец, неоткрит и досега, маскиран като клошар, на светофара на „Симеоновско шосе”.
 

По ирония недалеч от автокъщата на Дракополов на Околовръстния път приживе внасял коли от чужбина заедно със Стоимен Врагов и Божидар Йовчевски.
 

В един момент обаче отношенията им се изострили и Дракополов се готвел да стане защитен свидетел срещу бившите си партньори, като проговори за далаверите и схемите около ДДС-то. Да подчертаем, че това е само една от версиите за убийството му, като тя така и не е потвърдена.
 

Стана ясно още, че в автокъщата на Дракополов са били инвестирани пари и на Васил Божков, а част от печалбата била превъртана през лихварски бизнес. Чуха се и любопитни версии за внос на наркотици покрай колите.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Пуснаха Лена Бориславова на промоция заедно с евтин вазелин! (СНИМКА)

Отглас и реминисценция от безумната предизборна кампания на ПеПетата...

Не пропускай

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Пуснаха Лена Бориславова на промоция заедно с евтин вазелин! (СНИМКА)

Отглас и реминисценция от безумната предизборна кампания на ПеПетата...

Системата BG Alert не е задействана преди земетресението в Пловдив и Асеновград

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението...

НАТО предвижда България да вложи в отбрана 2,18 на сто от БВП

По данни на НАТО тази година България ще вложи...

Генералът от Банкя отказа лична аудиенция на 4 очи на Полковника от Ветрино!

Полковник Марков поискал с писмо среща с Бойко Борисов,...

Прочетете още

Цирк Дьо Борисов избухна: Кауза пердута е да управлявам с Пеевски! Няма да позволя билборда на ПП да се сбъдне!

Борисов пак поиска ротация с ПП и ДБ - защото му дължали реванш. Договорки извън преговорния екип не правим. Колегите от ДПС се държаха отговорно,...

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще предложи своята фаворитка Рая Назарян за председател на парламента. "Утре ще предложим Рая Назарян за председател...

Тройната коалиция на ГЕРБ и ДПС ще е на всяка цена, докато Посолството е затворило кепенците

Това ще е много по-срамна Тройна коалиция от онази на БСП, ДПС и НДСВ преди години. Това ще е коалиция, която има да свърши...
Verified by MonsterInsights