Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоСветътТоп 10 причини за избор на ръчно изработени бижута

Топ 10 причини за избор на ръчно изработени бижута

Т.нар “Зелените” подаръци, независимо от повода, са правилният избор. Ако се научим да пазаруваме по по-устойчив начин, това може да ни помогне да спестим пари, ползвайки природни горива, минерали и други ресурси. Не само това, но и “по-зеленото” пазаруване може да ви вдъхнови да търсите екологични ръчно изработени подаръци, които да поднасяте от сърце.

Когато става въпрос за създаване на по-екологичен модел на потребление, купуването на ръчно изработени дрехи, декорации и бижута е чудесно начало. Не само че има множество прекрасни ръчно изработени предмети, от които да избирате, но всеки от тях има нещо уникално, което да предложи, както на подаряващия, така и на получателя. Ето някои от моите мисли за предимствата на носенето на ръчно изработени бижута:

Кристали Swarovski без машинна обработка

Ръчно изработените бижута с кристали Сваровски се правят изцяло на ръка, което прави всяко изделие наистина уникално. Тъй като няма машини, се използва по-малко електроенергия, което прави бижутата по-екологични от една страна, а от друга по-уникални, фини и ценни.

Времето необходимо за изработка

Ръчно изработено бижу изисква значителна инвестиция на време от страна на производителя, което придава на бижуто значимост, която не може да бъде сравнена. Времето е ценен ресурс, а знанието, че изделието е изработено специално за вас, означава много повече, както за подаряващия, така и за получателя.

Уникалност на изработката

Дизайнерите изпитват страст към работата си, която няма да откриете в масово произвежданите стоки. Почти можете да усетите динамиката на ръчно изработения предмет!

По-високото им качество

Ръчно изработените бижута са с по-високо качество. Всички сме си купували евтини бижута и сме имали кожни възпаления, обезцветяване на материала или други негативни странични ефекти. Ръчно изработените бижута често са изработени от метали с по-високо качество и тъй като са направени от един човек, а не от голяма фабрика, можете да сте сигурни, че ще получите нещо, което ви подхожда.

Природосъобразност и устойчивост

Дизайнерите на бижута често се ангажират с опазването на околната среда и използването на материали с природосъобразен произход. Да бъдеш природосъобразна личност по своята същност е по-скъпо, отколкото да избереш лесния път и да купиш от рафинерия или търговец с ниски цени и съмнителни източници. Производството в по-малък мащаб почти винаги е с по-високо качество и по-устойчиво.

Мащаб и качество на производството

Качеството е по-високо, когато производството се извършва в по-малък мащаб. Повечето бижутери се гордеят с работата си и се уверяват, че всяко изделие е безупречно. И можете да се обзаложите, че ако има недостатък или проблем, вашият дизайнер ще иска да го отстрани за вас!

Малките предприятия

Подкрепяйте малките предприятия. Дори и продуктът да не е произведен на място, ръчно изработените бижута се произвеждат по-близо до дома, отколкото повечето други артикули. Те най-вероятно са създадени от собственик на фирма, който цени и разбира значението на малкия бизнес. Подкрепата на този вид бизнес помага на малките предприятия по целия свят!

Културна споделеност

Те са подходящи от културна гледна точка. Много дребни производители и дизайнери работят на отдалечени места, но онлайн платформите им позволяват да споделят красотата на стиловете и техниките на своята родина с други хора, като по този начин насърчават по-дълбоката връзка с хората отвъд културните, езиковите и политическите различия.

Прекрасни „зелени“ подаръци

Единственото по рода си бижу е идеалният „подарък“, както за жени, така и за мъже. Както вече беше посочено повечето малки производители на бижута се гордеят с работата си и се снабдяват с природосъобразни материали, за да осигурят най-високо качество (и най-ниско въздействие върху околната среда) за своите творения.

Истинска красота

Някои казват, че красотата е в очите на наблюдателя, но тя е истински красива, когато подаръците са направени с любов, малките предприятия са подкрепени, тройната линия е приоритетна и са създадени устойчиви алтернативи на тези от големите магазини.

Изборът на ръчна изработка е най-добрият начин подаръкът да бъде уникален, красив и определено по-устойчив, независимо дали правите подарък за приятел, половинка, организирате „зелена“ размяна на подаръци или може би просто купувате нещо специално за себе си.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Първият независим депутат вече заяви, че ще гласува против правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС!

Първият независим депутат, макар и по неволя такъв, заяви,...

Москва обяви край на сблъсъците в Дагестан, отнели живота на 19 души

Русия обяви днес края на въоръжените сблъсъци в Дагестан,...

Кремъл категорично обвини САЩ за ракетната атака с АТАCMS в Крим и привика американския посланик в Москва

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено...

Не пропускай

Първият независим депутат вече заяви, че ще гласува против правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС!

Първият независим депутат, макар и по неволя такъв, заяви,...

Москва обяви край на сблъсъците в Дагестан, отнели живота на 19 души

Русия обяви днес края на въоръжените сблъсъци в Дагестан,...

Кремъл категорично обвини САЩ за ракетната атака с АТАCMS в Крим и привика американския посланик в Москва

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено...

Шокиращо видео как Брендо се предава с гола глава и огромен сак, фрашкан до горе със …! Вижте го тук!

Тази сутрин митичният Евелин Банев - Брендо се предаде...

ДПС подкрепя правителство с първия мандат на ГЕРБ и призова Радев да смени Трактора като негов медиатор!

За разлика от партньора си Бойко Борисов Делян Пеевски...

Руснаците унищожиха склад със западни ракети и десетина „чуждестранни специалисти“ в Одеса

В Одеса е ударен склад за ракетно въоръжение западно...

Прочетете още

Първият независим депутат вече заяви, че ще гласува против правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС!

Първият независим депутат, макар и по неволя такъв, заяви, че ще гласува против кабинет с първия и втория мандат. Изключеният от ПГ на БСП...

Извънредно за ВОЙНАТА в държавата! Снайперисти пазят живота на Бойко Борисов в Банкя денонощно

Войната в държава е на път да избухне със стрелби и убийства. Току що генерал Атанасов, бивш шеф на тайните служби, от ДСБ хвърли...

Москва обяви край на сблъсъците в Дагестан, отнели живота на 19 души

Русия обяви днес края на въоръжените сблъсъци в Дагестан, в Кавказ, където атаки вчера вечерта срещу православни църкви и най-малко една синагога, отнеха живота...
Verified by MonsterInsights