Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБареков Без ЦензураВъв вторник става ясно, че Радев и Кирил Петков са нарушили умишлено...

Във вторник става ясно, че Радев и Кирил Петков са нарушили умишлено Конституцията!

ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ НА ИСТИНАТА!

Огромен политически и съдебен казус с морален облик ще избухне следващата седмица, когато станат явни всички документи от институциите, депозирани в Конституциония съд по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков. Ще се окаже, че не само Кирил Петков е извършил УМИШЛЕНО престъпление, попълвайки лъжлива декларация, но и доскорошният му шеф умишлено е нарушил Конституцията, знаейки какъв гражданин назначава за министър. 
Вече стана ясно, че повече от три месеца Петков е бил министър, назначен с Указ 129 на Румен Радев в нарушение на Основния закон, защото до 20 август тази години е бил пълноправен гражданин и на Канада. Сертификатът за освобождаването от права и задължения като канадец вчера беше депозиран лично от Петков в съда. Това прави решението на делото елементарно от правна и фактическа гледна точка и се очаква (по наша достоверна информация) Съдът да излезе с крайно решение и мотивирано становище до максимум 20 дни, тоест най-късно до средата на стартиращата другата седмица предизборна кампания. 
Възникват най-логичните два въпроса. 

Първи въпрос. Излъгал ли е Кирил Петков умишлено президента като е подал преди назначаването си декларация с лъжливо съдържание, че е само български гражданин? Отговорът тук е безспорно ДА, излъгал е – и ще се изясни в началото на следващата седмица, когато КС ще обяви публично получената от Президенството Декларация, подписана собственоръчно от Кирил Петков към 10 май 2021, че е само български гражданин. Очевидна измама с цел облагата да бъде назначен за служебен министър на икономиката. Петков е бил двоен гражданин още дълго време до 20 август.

Втори въпрос. КЛЮЧОВ! Знаел ли е държавният глава, че с Указа си нарушава Конституцията на Републиката, след като назначава за министър лице с двойно гражданство. Тук отговорът би бил спорен, но не и когато ВИДИМ публично един от документите, пратен от друг ключов министър на Румен Радев, който твърди в позиция на министерството си пред Съда, че Кирил Петков по времето на старта на делото – месец август, все още е бил двоен гражданин на Канада и на България. Как е възможно тогава министрите на Радев да знаят истината, а самият президент да е държан в неведение. АБСУРДНО, нали?

Имаме НОВИНА! И други министри освен Кирил Петков в служебното правителство са знаели, че той е двоен гражданин, че е нарушил конституцията и законите и е подал декларация с лъжливо твърдение до президента. Знаел е и самият Румен Радев, освен ако не го държат в звукоизолиран аквариум от околната работна среда. Още преди крайното произнасяне на КС към края на октомври ние ще имаме огромен морален и съдебен казус пред всички партии и кандидат президенти. За каква съдебна реформа мечтаем и говорим, когато действащ президент, рейтингов политик и министър с контрол върху милиарди левове държавен ресурс умишлено газят и потъпкват Конституцията и законите? Очакваме позицията на самия Радев, които ще трябва да изостави ролята си на шрауса, заровил глава в пясъка. Служебното правителство е негово дело, престъпленията са общи и няма мърдане. 
Какво ще прави Лозан Панов, който вече го нарече “фалшив герой”, а като шеф на Върховния съд ще трябва да остави институцията финално да решава бакията, забъркана от Радев и Петков с техните непочтени действия в нарушения на законите. Имали сме министри, нарушаващи закона, но чак президент ще ни е за първи път. 

Когато документите видят бял свят другата седмица чрез сайта на Върховната институция в държавата, Иван Гешев също ще трябва да реши моралните си дилеми и набързо да се задейства при вида на 1. Лъжлива декларация от министър и 2. Писмо от друг министър до Конституциония съд, което доказва, че правителството и принципалът му са знаели за закононарушението минимум от възникването на казуса и са затаявали публично истината. Сподобна ли е прокуратурата да повдигне обвинение по член 133 от НК срещу лицето Кирил Петков без да се плаши от политическите последствия и натиск от страна на външни сили? Ще бъде ли разследван Румен Радев за умишлено нарушаване на Конституцията по член 103, ал. 1 от Основния закон, ако бъде повдигнато обвинение от следващото Народно събрание? Ще бъде ли разследвано от Прокуратурата с какви мотиви и цели е бил нарушен Член 110 от Конституцията от държавния глава и негов министър?

Въпросите ще чакат неумолимо своите отговори, а дотогава българският народ трябва да си реши ще търпи ли самозванци и мошеници да му се качват на главата.  Медиите ще носят отговорност, защото подминават със затворени очи очевидни престъпления и съучастват в прикриването на измами. Почтените радетели за съдебни реформи ще трябва да решат биха ли ги оставили в ръцете на непочтени и неморални нечестивци. Защото наглостта на Кирил Петков и неговото чуство за безнаказаност (impunity) стигна дотам да назначава по студията министри и главен прокурор, а себе си за премиер. Същият бъдещ неизбежен клиент на прокуратурата и съда стигна дотам да прати Конституцията на Републиката при “умрелите”. Сякаш ние, живите, трябва да живеем по Закона на джунглата. Като повечето престъпници и този няма съвест и морал да оцени престъплението си като такова, но се бори със законите като ги нарушава. Ще е жалко, но президентът му е съучастник. Готви се Кирил Петков и неговият ГМО олигархичен стартъп да управлява седем милиона българи според собствената си болна и изкривена представа за почтеност.  Искаме ли държава или не? Това е въпросът.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън,...

Денков и неколцина министри се озоваха на гарата в Киев дни преди ротацията!

Пътуващият активно напоследък кандидат за външен министър след ротацията...

Не пропускай

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън,...

Денков и неколцина министри се озоваха на гарата в Киев дни преди ротацията!

Пътуващият активно напоследък кандидат за външен министър след ротацията...

Искаме ли България да стане богата страна? Отговорът без уранови мини е ясен

Наскоро излезе поредната годишна класация на общините с най-висока...

Изненадващ кандидат от Демократите за вицепрезидент на Доналд Тръмп

Отново се завъртя интригата, че Тулси Габард може да...

Какви цели изпълни Путин в Украйна и какви са неговите бъдещи творчески планове

Всъщност не познах. Огромна част от руснаците застанаха зад...

Ваня Григорова удари Нинова свирепо: Без мен БСП щеше да има 3-ма или 4-ма общински съветници в София!

Ваня Григорова разобличи саботажите на Нинова спрямо БСП в...

Прочетете още

Първа атака на Пеевски към Сглобката, след като оглави ДПС: Спрете срвмното делкане на властта и помислете за болните от диабет деца!

Съобщението е изпратено чрез пресцентъра на ДПС, която Пеевски оглави като съпредседател заедно с д-р Джевдет Чакъров в събота. Цялата минала седмица мина под...

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията на Трактора целят да прехвърлят убийството му на битова основа - любовен триъгълник и подялба...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън, мутрите са обратно в парламента, в министерствата и на митниците! Товаро-разтоварната дейност на ГКПП "Капитан Андреево"...
Verified by MonsterInsights