Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияВестник „Труд“ не е уволнил Диляна Гайтанджиева заради ДАНС! „Труд“ продължава да...

Вестник „Труд“ не е уволнил Диляна Гайтанджиева заради ДАНС! „Труд“ продължава да стои зад разследването за износа на оръжие за джихадисти в Сирия!

След публикацията: „ДАНС „ПРОВЕРЯВА“, БЛЪСКОВ УВОЛНЯВА, ДЕБА ЛАЙНЯНАТА ДЪРЖАВИЦА КЛЕТА И НЕЩАСТНА. УВОЛНИХА ДИЛЯНА ГАЙТАНДЖИЕВА, ЗАРАДИ РАЗСЛЕДВАНЕ, ЧЕ С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПОЛЕТИ ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ ЗА ДЖИХАДИСТИ В СИРИЯ!“, в която публикувахме поста във Фейсбук на журналистката Диляна Гайтанджиева, която свързва уволнението си от в. „Труд“ едва ли не с проверка, която е започнала в ДАНС по разследването и, сайта АФЕРА направи проверка и установи, че истината е абсолютно различна.

За сайта АФЕРА Петьо Блъсков каза, че по никакъв начин Диляна Гайтанджиева не е освободена заради разследването си за износа на оръжие за джихадистите в Сирия, нещо повече – вестник „Труд“ стои и ще продължава да стои зад разследването по случая, още повече, че Гайтанджиева е пратена в Сирия от самия вестник „Труд“.

Петьо Блъсков заяви, че след направеното разследване от Гайтанджиева и е казал, че със сигурност към нея ще проявят интерес както от службите, така и от МВР и и е казал, че при всеки натиск или каквото и да се случва, иска от Гайтанджиева да го уведоми в качеството му на главен редактор, който стои зад гърба и.

Оказва се обаче, че Блъсков дори не е знаел, че е имало направена проверка в ДАНС по разследването на в. „Труд“ и е изумен как Гайтанджиева е написала това във Фейсбук, а не го е уведомила, след като знае за такава проверка.

Оказва се още и, че молбата за напускане на Диляна Гайтанджиева е от месец юли т.г. и напускането и е по професионални причини, а не е уволнена веднага след започнала проверка на ДАНС по разследването и за изнесеното оръжие.

Блъсков заяви, че никого не е уволнявал под въздействие на ДАНС, и никога няма да уволни никого по такива причини, и по никакъв начин в. Труд не се отрича от разследването на Гайтанджиева.

Гайтанджиева е на работа от три години във в. Труд и това е единственото разследване, което е направила. А напускането и няма нищо общо с него, или натиск на която и да е институция върху в. Труд.

„Днес след „беседа“ в ДАНС по започнала прокурорска проверка за източника на документите, които публикувах в разследването си за българското оръжие на дипломатически полети за джихадисти в Сирия, в. „Труд“ прекрати договора ми, дни преди да се върна в Сирия, за да продължа темата. Това е въпросното разследване, което ДАНС проверява, в случай, че не бъде свалено от в. „Труд“.

Ето това е разследването на Диляна Гайтанджиева: „350 дипломатически полета с оръжие за терористи през България“ 

Afera.bg

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights