Новините с коментар в реално време

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

Кои са истинските подлоги на Борисов и Пеевски, за които НюзКурника мълчи?!

Помните ли преди 10-15 години как медиите на Прокопиев...
НачалоБългарияВижте показанията на Любенов с поршето, 200-те лв. за полицаите не стигали...

Вижте показанията на Любенов с поршето, 200-те лв. за полицаите не стигали за охрана до дома

3 камери засичат Любка Гечева и Георги Малински от Шесто РПУ с виновния за смъртта на френския гражданин – в неговата версия той кара към кола на фирмата, която обикновено прибира пияните шофьори. Бизнесменът обвинява униформените, че не са го свалили от автомобила

Димитър Любенов е дал поисканите 200 лева на полицейския патрул Любка Гечева и Георги Малински, но сумата била само за охраната по околовръстното, но не и до дома му.

Това е обяснил в своите показания обвиненият шофьор за убийството на френския гражданин при катастрофата на столичното Околовръстно шосе, разбра “24 часа” от запознати с разследването. Днес се очаква Димитър Любенов да потвърди своята история и пред съдия.

Той е карал пиян и дрогиран към автомобил на “Дринк енд драйв”, което е необичайна практика употребилите алкохол клиенти на тази популярна нощна услуга обикновено очакват шофьорите от фирмата, които да поемат управлението на автомобила им.

39-годишният мъж бил с приятели в кръчма в столичния квартал “Бояна” , но без любимата жена Моника, която празнувала рождения си ден другаде без Димитър. Тригодишният им син бил оставен на детегледачка.

Докато синеоката блондинка празнувала, Любенов вечерял, пил и ракия, газирана вода и енергийни напитки.

В неговата версия не се споменава шмъркане на кокаин, макар експертиза да показва, че се е дрогирал с този наркотик. В края на събирането в кръчмата той се обадил на свой адаш, управител на “Дринк енд драйв”. Мъжът обещал да му прати шофьор и кола. След като според сметките на Любенов минали над 60 минути, той отново позвънил.

Димитър ми пусна есемес, че ще прати друга кола, понеже неговата е спряна за проверка от полицията и е далече от заведението, обяснява пред разследващите Любенов. Накрая отчаян, че никой няма да дойде да ме прибере, се качих в колата си и реших да отида до втората кола на “Дринк енд драйв”, която също била спряна от полицаите, продължава мъжът, който има бизнес, свързан със септични ями.

Димитър Любенов се отправил към бул. “Александър Пушкин” с мощното си “Порше Панамера”, което взел на лизинг 18 месеца преди катастрофата. Тръгнал натам, защото управителят на “Дринк енд драйв” му казал, че и втората кола на фирмата е спряна от полицията на този булевард.

Дали Любенов е звъннал и на полицаите Любка Гечева и Георги Малински, ще се проверява тепърва. Това бе и една от темите на скандала между МВР и прокуратурата, тъй като униформените дали мобилния телефон на Любенов на неговия бизнес партньор, а не са го предоставили на разследващите. 

Снимките са от личния  фейсбук профил на Любка Гечева.Снимките са от личния фейсбук профил на Любка Гечева.

 

Знае се, че двамата полицаи от Шесто, които са станали свидетели на адската катастрофа и се опитали да се измъкнат на заден ход по локалното платно до околовръстното, преди това са били в кв. “Горна баня”.

Двете коли – поршето и патрулката, са засечени от камера на Столична община на булевард “Александър Пушкин” 10-ина минути преди 4 часа сутрина, когато става катастрофата.

Разказът на Димитър изключва предишно познанство между него и униформените. Любенов обяснява, че патрулката го спряла точно на бул. “Пушкин” като му подала светлинно-звуков сигнал – включила е буркана си.

Любенов паркирал така, че да не пречи на движението, спрял точно срещу супермаркет. Дошъл полицай, облегнал се на колата и попитал шофьора дали е пил. Любенов си признал и казал, че тръгнал към кола на “Дринк енд драйв” и в момента търсел шофьора. Униформеният не се легитимирал, не поискал и документите на Димитър.

Полицаят ме попита какво ще правим и аз му отговорих, че мога да почерпя или да изчакаме колата на “Дринк енд драйв”.

“Колко пари можеш да дадеш”, полюбопитствал Георги Малински. Казах, че мога да го почерпя с 200 лева, а той ми отвърна, ще ме съпроводи до някъде. Дадох му парите и той се върна в патрулката. Под съпровождане разбирам да карат с мен, за да нямам проблеми. До сега не са ме съпровождали полицаи със служебна патрулна кола, обяснил Любенов на разследващите.

Единствените други данни са от втора камера, която е на 500 метра от първата ги е снимала 6 минути след тази на “Пушкин”. Тази камера описва секундите преди самата катастрофа, станала в 4 часа на 25 септември.

Любенов карал направо, в посока квартал “Младост”, на няколко пъти погледнал в огледалото и видял, че патрулката го следва.

Докато ме съпровождаха в посока към вкъщи, продължихме направо, бях се разсеял, стана ми като че ли малко лошо, разтърках си главата, за да не заспя, доколкото си спомням, колата, в която се ударих, излезе от локалното, разказва мъжът.

Именно разтъркването му според него попречило да реагира по-бързо и да избегне удара с малкия “Форд Фокус”, който блъснал отзад.

Точно това действие визираше и съдът във вторник, когато бе обяснено, че въпреки свръхвисоката скорост – 195 км/ч, при бърза реакция Любенов е можел да избегне катастрофата.

Следващите секунди се губят на шофьора с поршето, който посочва, че в миговете след катастрофата не е видял патрулката. Тя обаче, както и самият удар, са снимани от трета камера – този път не общинска, а на частна фирма.

От записа се разбира, че двамата полицаи са видели зловещия удар от локалното и се канели да изоставят Любенов, защото свършвала територията на 6-о РУ, в което полицаите работят. 

Катастрофата е била видяна от полицаите.Катастрофата е била видяна от полицаите.

spot_img

Последни

Не пропускай

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

МЪЛНИЯ С ТОКА! Проговори героят Майкъл Дъглас от Калипетрово, който изигра Falling dawn със скарата в Енергото

Цяла България говори за един герой, който се осмели...

Столицата става Леденото кралство! Топлофикация спря парното в централна София заради авария!

Ледената кралица на Промяната ще ни посети на жълтите...

Приключи новата размяна на заложници между Израел и Хамас. Удължиха примирието до петък!

Единадесет заложници, освободени днес от "Хамас", вече са в...

Ледената кралица Васко и Драг кралицата Бориса взеха 1,5 милиона заложници в столицата

Опасно за живота на милиони! Подлезите и улиците на...

Стотици селища и хиляди българи трети ден бедстват без ток и вода! Ало, Сглобке!?

Постепенно започва възстановяването след бедствието през изминалите дни. От...

Кои са истинските подлоги на Борисов и Пеевски, за които НюзКурника мълчи?!

Помните ли преди 10-15 години как медиите на Прокопиев...

Мисирките в НюзКурника на БТВ – заработват като адвокати на ПеПетата

Голям зор тази сутрин водещите от бТВ (всъщност адвокати...

Прочетете още

Опасен клон виси над главите на пешеходците, колите и градския транспорт на метри от Патриарха и кино Одеон

Къде са Васил Терзиев и Борис Бонев да видят какъв клон - убиец виси заплашително на тротоара на булевард Патриарх Евтимий и на метри...

Шефът на БНБ заби последния пирон в ковчега на бюджета на Асен Василев! Няма буфери, прекалено голям дефицит е

Проектът на бюджета за 2024 г. няма буфери и създава предпоставки за дисбаланси в икономиката. Освен това има разминаване между паричната политика, която водят...

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл районни кметове. Копи пейст на Ледената кралица. Истина е, не е виц! Кмет се готви цели...
Verified by MonsterInsights