Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияЗащо да купуваме сертифицирани части за камиони и какви са предимства им?

Защо да купуваме сертифицирани части за камиони и какви са предимства им?

Последвай Bnews.bg в

Редовното обслужване на товарните автомобили е от голямо значение за всеки професионален шофьор. Именно затова е препоръчително да подберете оригинални и качествени части за камиони.

Поради постоянната употреба при тези професии, много компоненти, като турбини, гуми, накладки и други, се износват преждевременно. Неслучайно всяко превозно средство подлежи на задължителната проверка за изправност на една година, гарантираща безопасността от употребата му. 

Производителите на авточасти за камиони препоръчват да се насочите към определени модели и марки, поради съвместимостта им с конкретната тежкотоварна машина и нейните технически характеристики. Как да направим правилния избор?

Как да изберем правилните части?

Ремонтите по всички видове камиони изискват предварителен преглед и диагностичен анализ от специализирано лице. Препоръките, в повечето случаи, са да наблегнете на нови и маркови варианти с доказан произход и гаранция. Вариантите втора употреба са вече износени и съответно може да усложнят и задълбочат състоянието на камиона. 

При наложителна смяна на детайли по двигателя на автомобила, е желателно да не прибягвате към употребявани авточасти, поради липсата на документирана експлоатация. При закупуване на оригинални автокомпоненти, дори и онлайн, разполагате с гаранция, което дава допълнителна сигурност и надеждност.

Повечето от спешните ремонти при тировете, автобусите и други по-големи превозни средства, се дължат на нередовно обслужване. Употребата на вече износен консуматив или аксесоар също намалява издръжливостта и понижава ефективността на камиона. 

Честите шумове в двигателната и ходовата част на тежкотоварното возило са индикатор да се обърнете незабавно към специализиран сервиз. Подмяната с временни автокомпоненти не отстранява цялостно проблема, затова не пренебрегвайте малките детайли.

Видове авточасти за камиони

За механичната и техническа изправност на тежкотоварните автомобили е необходима постоянна проверка на много автокомпоненти. Ето някои от най-важните от тях:

  • дискове — отговарят за спирачната система и за задвижването на колелата на каросерията;
  • накладки — други основни елементи при спирането, разположени плътно до дисковете, осигуряващи безопасността на водача и пътниците;
  • ремъци — отговарят за действието на всички основни части по автомобила, като представляват гумени тънки ленти, разположени в двигателната система;
  • ролки — помагат задвижването на ремъка и са прикрепени към основните задвижващи елементи, от които алтернатор, климатик, водна помпа и други.

В случай, че имате нужда да ползвате ремарке, е необходимо да се оборудвате с допълнителни елементи, като резервни брезенти, буфери и други видове авточасти.

Проверка и смяна на частите за камиони

Преди преминаване на годишен преглед, превозното средство подлежи на преглед от специализиран сервиз, където се извършва диагностика. Механиците дават обща оценка на необходимите смени на дадени консумативи и основни компоненти, както и допълнителни ремонти. 

Препоръчително е да посетите сервиз поне един месец преди предстоящия технически преглед, защото в някои случаи ремонтът може да коства повече време и средства. Правилната експлоатация на тежкотоварния автомобил изисква добра и редовна проверка по цялостното състояние на машината.

Обслужването с качествени продукти подобрява оптималната работа на вашето возило. Онлайн пространството предлага богата гама от най-различни авточасти, като монтажът и демонтажът на голяма част от моделите е изключително лесен. 

Повечето монтьори са запознати с различните марки и резервни части, като също може да ви посъветват за най-оптималното решение за вашето возило.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден....

Директорът на “Сикрет сървис“: На покрива, откъдето беше стреляно по Тръмп, нe e имало агент, за да не падне

Директорът на американската служба за охрана „Сикрет Сървис“ Кимбърли...

Автентичното ДПС на Ахмед Доган и Джевдет Чакъров поиска преговори за втория мандат с ПП/ДБ

Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична...

US сенатор, громил корупцията у нас, е осъден на 222 години затвор за подкупи и изнудвания!

Един от най-влиятелните сенатори в САЩ, който през 2021...

Виктор Николаев и Мира от Нова ТВ към ГЕРБ 20 пъти: По-добре ли ви с ДПС без Пеевски?

Тази сутрин Даниел Митов отнесе опорките на ГЕРБ по...

Прочетете още

Старата Сглобка Борисов – Пеевски – Киро Петков плюс Копейкин заграби всички ключови комисии в Парламента

Един от малкото останали верни на Делян Пеевски депутати от турския етнос Байрам Байрам оглави една от най-важните парламентарни комисии - тази по бюджет...

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да гаси горските пожари. Евроатлантиците дариха стотици БТР-и за Украйна, а те са идеални за превоз...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден. Хората започнаха да се самоевакуират. Пожарът от землищата на съседните на Воден села много бързо се...
Verified by MonsterInsights