Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоАнализиАкадемик разби на пух и прах смешната програмка на безработната Мария Габриел

Академик разби на пух и прах смешната програмка на безработната Мария Габриел

Всички са фокусирани в зрелищния разпад, който сполетя кандидат- либералния кабинет на ГЕРБ и Мария Габриел, който катастрофира още при артикулирането на първия приоритет, който кандидат-премиерката изчете от листче. Свалянето на Главния прокурор, което депутатите от ГЕРБ посрещнаха с шок и овации. Това довърши кандидат – кабинета още преди да са запълнени кутийките с министри, които Лео Меси от Банкя предлагаше щедро на останалите. Обаче либерално-брюкселската програма, която реши да рекламира чиновничката от екипа на Урсула фон дер Лайен Мария Габриел е пълна с малоумщини и кухи фрази. Включително либералните трансджендър наративи, изключително вредни за държавата и народа. В Програмата на Габриел няма нищо реално за справяне с демографската катастрофа, но за сметка на това – има стотици редове с празни обещания и приказки само с една цел – докопване на еврофондовете от Плана за Възстановяване и устойчивост. Ето разбора на академик Петър Иванов:

ДЕСЕТТЕ ПРИОРИТЕТА НА ФИЛОЛОЖКАТА МАРИЙКА ОТ ХАДЖИДИМОВО СПОРЕД МЕН СА ПРЕДЕЛНО ТЪПИ И МНОГО СМЕШНИ

Нямам думи!
Чета и не мога да повярвам!
Десет приоритета на премиер, един от друг по-глупаво формулирани и по-абсурдни по същество.

Ето какво мисля за всеки от тях:
1.) Приоритет номер едно е всъщност три приоритета; първият от тях е „план за изход“, подобно на план-схемите за евакуация при пожар; според мен един план не може да е национален приоритет, вторият от трите е съставяне на правителство, излиза, че пръв приоритет на правителството на М.Г. е… съставяне на правителство (?!), на трето място е шантавият приоритет „нормализация на работата“, как става това, знаят само гербаджиите нормализатори.
2.) Вторият приоритет също е двоен, включва приоритета „приемане на бюджет“, като се има предвид вероятно държавният бюджет за следващата година, но не се казва какъв да е той, просто да се приеме, толкоз.
3.) Третият приоритет засяга едновременно две от трите власти, хем съдебната, хем законодателната, което е недопустимо и глупаво; тук е гвоздеят на приоритетите, „разследването на главния прокурор“, целящ да привлече обществена подкрепа, като последен гвоздей в ковчега му, тук е приоритетът „приемане на основните закони“, членуването означава „всички основни закони“, а те са стотици, с тире се уточняват кои точно основни закони: „механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в КПКОНПИ…“, но това не са закони, а са механизъм (не е закон), реформа (не е закон) и т.н.; накрая е приоритетът „конституционна реформа“, не се казва каква, защо, как, кой, кого…
4.) „Справяне с ръста на цените“ е единият от двата приоритета, включени на четвърто място, другият е „справяне с инфлацията“, а двата са на практика почти едно и също нещо; как изпълнителната власт ще се справи с цените на свободния пазар, не става ясно, може би с мъмрене, с глоби, с бой?
5.) Петият приоритет „приемане в Еврозоната“ е твърде смешен, понеже няма как правителството на М.Г. да приема когото и да било в Еврозоната, друг е приемащият субект.
6.) С шестия си приоритет гербаджиите в правителството ще преодоляват „двегодишното закъснение по оперативните програми“, закъснение не се преодолява, то е факт, влакът е тръгнал; ще преодоляват и „плана за възстановяване и устойчивост“, така пише, ще преодоляват план, представяте ли си как става това?
7.) Седмият приоритет е тюрлю гювеч от десетина приоритета – от „подобряване на сигурността на българските граждани“ до плащещото „спазване на ангажиментите ни към НАТО“, разбирайте участие във война, ако НАТО ни изкомандва; тук има няколко други приоритета, които все са „преодоляване“: на битовата престъпност, на войната по пътищата, на миграционния натиск,… сега внимавайте, на членството в Шенген, преодоляване на членството в Шенген, вижте с очите си, така пише; следва „модернизация на армията и активно участие на България в общата европейска политика за сигурност и отбрана“, ура-а-а!
8.) А сега осмият приоритет, той е най-тъпият и най-глупавият от всички, издава трогателна селска простотия (и много други неща); как ви се струва приоритет „ускоряване на България“?, сякаш БГ е хаджидимовска каруца, нещо в(!) България трябва да се ускори, Марийке, ама кой да ти каже; ускоряването било свързано с модернизацията в образованието, в науката, в иновациите, в културата, в стратегическите сектори, абе във всичко, че чак до „зеления и цифровия преход и дигитализацията“, дето Марийка се счита за световен титан, как ви се звучат термините, шик, по еврокомисарски, нали?
9.) „Преодоляването на регионалните различия“ е другият възможно най-тъп приоритет, защото, така както е формулиран, с пълен член, без уточнения кои точно различия (в стандарта на живот ли, в смъртността ли, в икономиката ли и др.), означава всички различия, пък аз, например, не искам моят елегантен град Русе от дунавския регион да стане еднакъв, неразличен, от странджанския регион, от Полски Тръмбеш, от Дупница или от Грудово, искам да се различава от тях, ясно?
10.) Последният приоритет е за здравето, и буквално гласи: „опазване и подобряване на здравето“, не се казва здравето на кого, на депутатите ли, на Радев ли, на емигрантите ли, на нацията ли; това щяло да става чрез „борба с рака и с плана за действие за борба с рака“ и др., после има непроницаема за здравия разум смислова и граматическа глупост (копи пейст) „справяне с предизвикателствата с и прецизната медицина“, значи М.Г.-то ще ни натътрузи приоритет за „справяне с превенцията, с достъпа на лечение, както и сновите технология…“

Колко е опасно да си прост!

Накрая само да ви съобщя, че най-екзистенциалният проблем на България и българската нация – Демографската катастрофа, България е световен шампион по изчезване, и намалява всеки час с 19 етнически българи (увеличава се всеки час с 4 братя цигани) – остава извън вниманието на хаджидимовската филоложка.
Извън приоритетите на М.Г. остават:

 • енергетичният проблем,
 • екологичният проблем,
 • войната и мира в Украйна,
 • отношенията ни с другите държави,
 • балканската сигурност,
 • съкращаване на пределно раздутата държавна и местна администрация,
 • моралът на нацията и т.н.

(Срещу скромно заплащане мога да ги приоритетизирам, бълха я ухапала еврокомисарката.) 😉

              акад. Петър Иванов

Последни

ПП/ДаБ използват собствения си мандат, за да вкарат ГЕРБ на власт

Абсурдната коалиция на Бойко с Кирил Петков взриви нормалното...

Ексклузивно в BNEWS! Новият МВР министър – агент на американските служби и обвиняем

Номинираният за нов министър на Вътрешните работи в кабинета...

Няма срок за свалянето на Гешев, но нов главен прокурор само от нов ВСС

Никой не знае ще падне ли Гешев и кога,...

Лена Бориславова издаде четата! Първо бутат Гешев, после Радев

Лена Бориславова издаде плановете на новата власт ПП -...

Не пропускай

ПП/ДаБ използват собствения си мандат, за да вкарат ГЕРБ на власт

Абсурдната коалиция на Бойко с Кирил Петков взриви нормалното...

Ексклузивно в BNEWS! Новият МВР министър – агент на американските служби и обвиняем

Номинираният за нов министър на Вътрешните работи в кабинета...

Няма срок за свалянето на Гешев, но нов главен прокурор само от нов ВСС

Никой не знае ще падне ли Гешев и кога,...

Лена Бориславова издаде четата! Първо бутат Гешев, после Радев

Лена Бориславова издаде плановете на новата власт ПП -...

ЕС вкара Истанбулската конвенция през задния вход у нас

Страните членки на ЕС чрез Съвета одобриха днес присъединяването...

Кабинетът на Спасените от Гешев, утре ще бъде внесен на Радев, след него Протест ЗА

Бойко, Костов, Прокопиев сядат заедно на софрата, за да...

BNEWS се оказа прав: Гешев не е искал имунитета на Делян Добрев

Оказа се, че скечът с имунитета на Делян Добрев...

Радев обяви пред Рюте, че ще пусне “Крумовите” закони. В София стягат метеж срещу него

Радев издаде пред нидерландския премиер Марк Рюте, че няма...

⚡️ДНК тест за бащинство решава Барселонагейт, Мис Бикини – основен свидетел

Прокуратурата не може да задължи Бойко Борисов да даде...

Борисов може да води Прайда тази година и съвсем ще се изпере!

Народът в кратки форми коментира безумието на политиците и...

Прочетете още

ПП/ДаБ използват собствения си мандат, за да вкарат ГЕРБ на власт

Абсурдната коалиция на Бойко с Кирил Петков взриви нормалното обществено мнение, извън партийните талибани, което не може да открие много рационални аргументи. Ето три...

Ексклузивно в BNEWS! Новият МВР министър – агент на американските служби и обвиняем

Номинираният за нов министър на Вътрешните работи в кабинета на ПП, ДБ и ГЕРП се казва Калин Стоянов и вероятно е посочен за поста...

Няма срок за свалянето на Гешев, но нов главен прокурор само от нов ВСС

Никой не знае ще падне ли Гешев и кога, но нов главен прокурор трябва да бъде избран само от нов Съдебен съвет, иначе Радев...
Verified by MonsterInsights