Новините с коментар в реално време

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...
НачалоПолитикаБорисов в Стара Загора: Денков ни каза, че Лукойл обещали да платят...

Борисов в Стара Загора: Денков ни каза, че Лукойл обещали да платят 500 милиона данъци (ВИДЕО)

Последвай Bnews.bg в

Премиерът Денков ни каза, че „Лукойл“ са обещали да платят 500 млн. лева данъци. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

Той говори пред журналисти преди предизборна среща в Стара Загора.

Разбрахме се складовете на „Лукойл да бъдат отворени и за други вносители на горива, заяви още Борисов.
По-рано днес (не)коалиционните партньори от ПП-ДБ обявиха на брифинг, че са против свикването на извънредно заседание в Народното събрание за евентуалното преодоляване на ветото на президента върху Закона за енергетиката. Причината – все още България е в предизборна кампания.

Преди среща с партийния актив Борисов обясни, че са се разбрали монополът за съхранението на газа да бъде предоставен и на другите фирми, които внасят горива. Решението за дерогацията пък ще бъде взето като има общо решение след 8 ноември. От „Лукойл“ били обещали освен данъците отделно от януари да платят и каквото е натрупано като задължения. Лидерът говори това преди да излезе съобщението на Лукойл, че те не дължат нищо и си плащат в срок всиччки задължения към Българрия.

Борисов обясни, че по-рано днес е бил в австрийското посолство, където видял 14 „старейшини от ЕНП“, за да подкрепят Денков в Австрия като се говори за Шенген. Огромен австрийски бизнес има в България и всичко това трябва да помага в нашите отношения и да помага на Денков“, добави той.

„Отново аз, който си дадох мандата, дадохме си депутатите, съм им виновен за нещо – че не искат да ходят в петък в Народното събрание. Ако не дойдат, ветото на президента ще го отложим за друг ден. Вижда ми се озадачаващо само заради „Лукойл“ да не разглеждаме ветото, което е свързано със закона на енергетиката, който двете партии сме гласували. Вместо да дойдат да го отхвърлим, което ще е общ успех, те казват, че им правим някаква пиар акция. Това ще е победа за тях, за нас. Втората точка – за митниците и „Булгартрансгаз“, за горивата складовата база. Кое ги тревожи и считат, че би навредило на имиджа им предизборно, след като вчера се разбрахме?“, гневен бе на сутрешните престрелки Борисов.

Той припомни, че при правенето на „Балкански поток“ е казал, че един ден това ще е печатница за пари и затова 100% от компресорите са лична собственост на българите. „Транзитните такси на година стават 3 млрд. Той струва толкова и половината се е изплатил, Смятайте какво сме направили. Когато те удариха, абсолютно правилно по „Газпром“, прекратиха доставките на руска молекула, не че не е същата през Гърция и Турция, ние ги подкрепихме, платихме скъпо за това.

Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят газ, но ги подкрепяхме, че това бе срещу агресията на Путин. Какъв е този страх за „Лукойл“, каква е тази неистова подкрепа? Готови са да се караме. А искаме само да си платят данъците. Бензинът и нафтата станаха 4 лв.“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че е съгласен с Кирил Петков, че не трябва да се говори „на коляно“, „но след 8-и, ако не си платят данъците, ще има дерогация. Да направим горивата за българите достъпни. Между уралския и бренда разликата е близо 40 долара. По-евтино ли е тук? 2008 и 2013-2014 г., веднъж Орешарски бе финансов министър, после премиер, призна огромни задължения на „Лукойл“ и ние след тях 5 г. приспадахме задължения, затова не плащаха данъци. Сега, ако има такъв проблем, да споделят“, обърна се той към правителството

Увери и служителите в Бургас, че рафинерията ще продължи да работи, „защото е голямо съоръжение и като държава сме дали много бонуси, за да я има през годините“.

„Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли „Лукойл“ данъците. Ако отхвърлим ветото на президента, от вторник българите ще получват по 3 млн. всеки ден. По 30 дни – над 93 млн. Вместо да ги приберем в бюджета, за да има и за коледни добавки и инфраструктура, ние някак си се отказваме от тях“, продължи да настоява той за извънредното заседание на парламента. Според него, като отхвърлят ветото, правителството ще рапортува в Брюксел, че законът за енергетиката е приет и няма да чакаме парите по плана или чак 8 ноември.

Втората точка – това, което се разбрахме за Митниците, за „Булгартрансгаз“, за горивата и складовете, това правим. Кое ги уплаши и кое според тях им вреди на имиджа предизборно“, попита той.

„Когато те удариха по „Газпром“, абсолютно правилно, ние ги подкрепихме и платихме много скъпо за това. Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да разбера какъв е този страх за „Лукойл“, каква е тази неистова подкрепа, включително са готови и да се скараме“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„За газа нямаше проблем, ние удържахме и запазихме от руското влияние българската енергетика. Сега искаме да направим същото за „Лукойл“, а те си късат ризите за тях“, скочи Борисов.

„Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им отговаря“, каза още той.

„Истински се надявам нашите кметове да спечелят изборите и трите партии, които подкрепят това правителство – ГЕРБ, ППДБ и ДПС да имат най-много кметове. 100% сме коректни. Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли „Лукойл“ данъците. Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник всеки ден ще се връщат 3 млн. лв. от „Лукойл““, обясни председателят на ГЕРБ.

„В петък, когато ние, трите партии, отхвърлим ветото, те ще рапортуват в Брюксел, че законите са приети и ще могат да си получат парите. Вчера беше малко обидно, когато Денков дойде, каза, че имал много работа в универстиета в Благоевград, стана и си тръгна. Асен Василев имал работа във Варна. Аз си дойдох от Добрич за тази среща“, заяви Борисов и влезе за среща с членове и симпатизанти на партията.

Препълнената зала го посрещна с аплодисменти.

„Голямата ни идея е на направим маршрут за културен туризъм, където няма никъде по света. Ние сме сред трите страни с най-много паметници в Европа. Другите са Гърция и Италия. Те се знае какво правят, а ние продължаваме да куцаме. Вече 2 или 3 г. нямаме финансиране, караме на общинските бюджети. Моят призив към бъдещото управление на ГЕРБ е да се върнем към културния туризъм. Идеята ми е да имаме специален заместник-министър, който да отговаря специално за културния туризъм“, каза от трибуната археологът проф. Николай Овчаров.

„Ако съберем всичко свършено от нас, това ще е книга от 200 – 300 страници. Ние водим кампания, в която не се занимаваме с нашите опоненти. А те го правят постоянно. Но, изборите ще минат и ще тябва да се управлява. Донесъл съм пълна програма във всеки един сектор. Има ли друг кандидат-кмет, който може да покаже такава програма“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„В неделя сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Ние, избраните от вас, не сме перфектни. Аз също имам своите грехове и проблеми. Смятам, че вървим в правилната посока. Затова имам смелостта да поискам доверието ви,“ добави Живко Тодоров.

Думата за кратко взе Делян Добрев, който обясни, че ако в петък ПП-ДБ отидат в парламента, трябва да гласуват „Лукойл“ да плаща всеки ден по 3 млн., които да се връщат на хората по бензиностанциите по формата на 73 стотинки на литър гориво.

„Само живеещите в санираните блокове – да дойде държавата да ви санира без пари, трябва да гласувате, ако имате памет. Оставих 1,35 млрд. лв. за „Хемус“, похарчиха ги, готови пари“, ядоса се Борисов.

„Помните ли колко ми ядоха ушите за „Балкански поток“? Сега Асен Василев му сложи такса, което прави 3 млрд. лв. на година. А целият проект е 3 млрд. лв. Сега какво – по 3 млрд. лв. за България… Този проект е 100% български. Само това да съм ви направил… Дали ще гласуват за Живко Тодоров? Ами той е по-малък от тях. Делян Добрев е по-млад от Асен Василев. Те били млади, а моите – стари „, каза Борисов.

„Като искат, да стои дерогацията. Но да си плащат данъците („Лукойл“). Над 29-ти жителите мога да си изберат две неща. Едното е да превърнат всеки общински съвет в сглобка, тоест нещо неработещо или трудно работещо. Второто е поне общините да бъдат като гръбнак“, каза още Бойко Борисов.

„Когато ние управлявахме, България я даваха за пример за справяне с нелегалната миграцията. Британският премиер дойде и снима по границата. Шегувах се с него, че много напред сме минали, щом като той снима границата. Векератата не го арестуват. Когато строихме оградата, Ердоган ми се обажда и ме пита „Бойко, какво строиш“… Но, това няма да се повтори пак“, каза той. И припомни, че тази вечер има Шампионска лига. „Всеки си има слабости. А път ме чака“, пошегува се Борисов на изпроводяк.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата...

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Не пропускай

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата...

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Въоръжен нападател уби бивша депутатка националист от Върховната рада в украинския град Лвов

Въоръжен нападател застреля в град Лвов бившия депутат от...

Прочетете още

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата в Росенец с почетния председател Ахмед Доган за бъдещето на ДПС без Пеевски:Пътят винаги е...

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно пред очите на безсилните Главчев и Калин Стоянов, Патриарх Даниил взе нещата в свои ръце...

Жега! Жителите на опожареното Воден изгониха Киро Петков и Денков, които долетяха до тях с частен самолет: Изчезвайте екскурзианти такива! (Яко Видео)

Пострадалите от огненото бедствие жители на селото изгониха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков от селото, като ги нарекоха...
Verified by MonsterInsights