Новините с коментар в реално време

Зеленски призна, че Русия е знаела плана за контраофанзивата и за 31 000 убити войници от първия ден на войната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Зеленски призна, че Русия е знаела плана за контраофанзивата и за 31 000 убити войници от първия ден на войната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се...

Шефът на Украинското разузнаване сензационно: Навални наистина е починал от тромб, както съобщи Кремъл!

Алексей Навални е починал заради откъснал се кръвен съсирек...

Задава се голям компромис от Украйна! Искат Западът да включи Русия на среща за мир!

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят...
НачалоПолитикаБорисов в Стара Загора: Денков ни каза, че Лукойл обещали да платят...

Борисов в Стара Загора: Денков ни каза, че Лукойл обещали да платят 500 милиона данъци (ВИДЕО)

Премиерът Денков ни каза, че „Лукойл“ са обещали да платят 500 млн. лева данъци. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

Той говори пред журналисти преди предизборна среща в Стара Загора.

Разбрахме се складовете на „Лукойл да бъдат отворени и за други вносители на горива, заяви още Борисов.
По-рано днес (не)коалиционните партньори от ПП-ДБ обявиха на брифинг, че са против свикването на извънредно заседание в Народното събрание за евентуалното преодоляване на ветото на президента върху Закона за енергетиката. Причината – все още България е в предизборна кампания.

Преди среща с партийния актив Борисов обясни, че са се разбрали монополът за съхранението на газа да бъде предоставен и на другите фирми, които внасят горива. Решението за дерогацията пък ще бъде взето като има общо решение след 8 ноември. От „Лукойл“ били обещали освен данъците отделно от януари да платят и каквото е натрупано като задължения. Лидерът говори това преди да излезе съобщението на Лукойл, че те не дължат нищо и си плащат в срок всиччки задължения към Българрия.

Борисов обясни, че по-рано днес е бил в австрийското посолство, където видял 14 „старейшини от ЕНП“, за да подкрепят Денков в Австрия като се говори за Шенген. Огромен австрийски бизнес има в България и всичко това трябва да помага в нашите отношения и да помага на Денков“, добави той.

„Отново аз, който си дадох мандата, дадохме си депутатите, съм им виновен за нещо – че не искат да ходят в петък в Народното събрание. Ако не дойдат, ветото на президента ще го отложим за друг ден. Вижда ми се озадачаващо само заради „Лукойл“ да не разглеждаме ветото, което е свързано със закона на енергетиката, който двете партии сме гласували. Вместо да дойдат да го отхвърлим, което ще е общ успех, те казват, че им правим някаква пиар акция. Това ще е победа за тях, за нас. Втората точка – за митниците и „Булгартрансгаз“, за горивата складовата база. Кое ги тревожи и считат, че би навредило на имиджа им предизборно, след като вчера се разбрахме?“, гневен бе на сутрешните престрелки Борисов.

Той припомни, че при правенето на „Балкански поток“ е казал, че един ден това ще е печатница за пари и затова 100% от компресорите са лична собственост на българите. „Транзитните такси на година стават 3 млрд. Той струва толкова и половината се е изплатил, Смятайте какво сме направили. Когато те удариха, абсолютно правилно по „Газпром“, прекратиха доставките на руска молекула, не че не е същата през Гърция и Турция, ние ги подкрепихме, платихме скъпо за това.

Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят газ, но ги подкрепяхме, че това бе срещу агресията на Путин. Какъв е този страх за „Лукойл“, каква е тази неистова подкрепа? Готови са да се караме. А искаме само да си платят данъците. Бензинът и нафтата станаха 4 лв.“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че е съгласен с Кирил Петков, че не трябва да се говори „на коляно“, „но след 8-и, ако не си платят данъците, ще има дерогация. Да направим горивата за българите достъпни. Между уралския и бренда разликата е близо 40 долара. По-евтино ли е тук? 2008 и 2013-2014 г., веднъж Орешарски бе финансов министър, после премиер, призна огромни задължения на „Лукойл“ и ние след тях 5 г. приспадахме задължения, затова не плащаха данъци. Сега, ако има такъв проблем, да споделят“, обърна се той към правителството

Увери и служителите в Бургас, че рафинерията ще продължи да работи, „защото е голямо съоръжение и като държава сме дали много бонуси, за да я има през годините“.

„Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли „Лукойл“ данъците. Ако отхвърлим ветото на президента, от вторник българите ще получват по 3 млн. всеки ден. По 30 дни – над 93 млн. Вместо да ги приберем в бюджета, за да има и за коледни добавки и инфраструктура, ние някак си се отказваме от тях“, продължи да настоява той за извънредното заседание на парламента. Според него, като отхвърлят ветото, правителството ще рапортува в Брюксел, че законът за енергетиката е приет и няма да чакаме парите по плана или чак 8 ноември.

Втората точка – това, което се разбрахме за Митниците, за „Булгартрансгаз“, за горивата и складовете, това правим. Кое ги уплаши и кое според тях им вреди на имиджа предизборно“, попита той.

„Когато те удариха по „Газпром“, абсолютно правилно, ние ги подкрепихме и платихме много скъпо за това. Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да разбера какъв е този страх за „Лукойл“, каква е тази неистова подкрепа, включително са готови и да се скараме“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„За газа нямаше проблем, ние удържахме и запазихме от руското влияние българската енергетика. Сега искаме да направим същото за „Лукойл“, а те си късат ризите за тях“, скочи Борисов.

„Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им отговаря“, каза още той.

„Истински се надявам нашите кметове да спечелят изборите и трите партии, които подкрепят това правителство – ГЕРБ, ППДБ и ДПС да имат най-много кметове. 100% сме коректни. Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли „Лукойл“ данъците. Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник всеки ден ще се връщат 3 млн. лв. от „Лукойл““, обясни председателят на ГЕРБ.

„В петък, когато ние, трите партии, отхвърлим ветото, те ще рапортуват в Брюксел, че законите са приети и ще могат да си получат парите. Вчера беше малко обидно, когато Денков дойде, каза, че имал много работа в универстиета в Благоевград, стана и си тръгна. Асен Василев имал работа във Варна. Аз си дойдох от Добрич за тази среща“, заяви Борисов и влезе за среща с членове и симпатизанти на партията.

Препълнената зала го посрещна с аплодисменти.

„Голямата ни идея е на направим маршрут за културен туризъм, където няма никъде по света. Ние сме сред трите страни с най-много паметници в Европа. Другите са Гърция и Италия. Те се знае какво правят, а ние продължаваме да куцаме. Вече 2 или 3 г. нямаме финансиране, караме на общинските бюджети. Моят призив към бъдещото управление на ГЕРБ е да се върнем към културния туризъм. Идеята ми е да имаме специален заместник-министър, който да отговаря специално за културния туризъм“, каза от трибуната археологът проф. Николай Овчаров.

„Ако съберем всичко свършено от нас, това ще е книга от 200 – 300 страници. Ние водим кампания, в която не се занимаваме с нашите опоненти. А те го правят постоянно. Но, изборите ще минат и ще тябва да се управлява. Донесъл съм пълна програма във всеки един сектор. Има ли друг кандидат-кмет, който може да покаже такава програма“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„В неделя сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Ние, избраните от вас, не сме перфектни. Аз също имам своите грехове и проблеми. Смятам, че вървим в правилната посока. Затова имам смелостта да поискам доверието ви,“ добави Живко Тодоров.

Думата за кратко взе Делян Добрев, който обясни, че ако в петък ПП-ДБ отидат в парламента, трябва да гласуват „Лукойл“ да плаща всеки ден по 3 млн., които да се връщат на хората по бензиностанциите по формата на 73 стотинки на литър гориво.

„Само живеещите в санираните блокове – да дойде държавата да ви санира без пари, трябва да гласувате, ако имате памет. Оставих 1,35 млрд. лв. за „Хемус“, похарчиха ги, готови пари“, ядоса се Борисов.

„Помните ли колко ми ядоха ушите за „Балкански поток“? Сега Асен Василев му сложи такса, което прави 3 млрд. лв. на година. А целият проект е 3 млрд. лв. Сега какво – по 3 млрд. лв. за България… Този проект е 100% български. Само това да съм ви направил… Дали ще гласуват за Живко Тодоров? Ами той е по-малък от тях. Делян Добрев е по-млад от Асен Василев. Те били млади, а моите – стари „, каза Борисов.

„Като искат, да стои дерогацията. Но да си плащат данъците („Лукойл“). Над 29-ти жителите мога да си изберат две неща. Едното е да превърнат всеки общински съвет в сглобка, тоест нещо неработещо или трудно работещо. Второто е поне общините да бъдат като гръбнак“, каза още Бойко Борисов.

„Когато ние управлявахме, България я даваха за пример за справяне с нелегалната миграцията. Британският премиер дойде и снима по границата. Шегувах се с него, че много напред сме минали, щом като той снима границата. Векератата не го арестуват. Когато строихме оградата, Ердоган ми се обажда и ме пита „Бойко, какво строиш“… Но, това няма да се повтори пак“, каза той. И припомни, че тази вечер има Шампионска лига. „Всеки си има слабости. А път ме чака“, пошегува се Борисов на изпроводяк.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Американският посланик говори лакърдии по БТВ! Защо?

Изключително слабо интервю на Светослав Иванов (bTV) с посланика...

Зеленски призна, че Русия е знаела плана за контраофанзивата и за 31 000 убити войници от първия ден на войната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се...

Асен Василев учреди женската секция на Продължаваме Промяната и може да я оглави!

Тя Промяната ще се казва женската секция на партията...

БСП иска избори 2 в 1, но ще разбива структурите си в София и Бургас

БСП иска оставка на правителството и избори "две в...

Не пропускай

Американският посланик говори лакърдии по БТВ! Защо?

Изключително слабо интервю на Светослав Иванов (bTV) с посланика...

Зеленски призна, че Русия е знаела плана за контраофанзивата и за 31 000 убити войници от първия ден на войната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се...

Асен Василев учреди женската секция на Продължаваме Промяната и може да я оглави!

Тя Промяната ще се казва женската секция на партията...

БСП иска избори 2 в 1, но ще разбива структурите си в София и Бургас

БСП иска оставка на правителството и избори "две в...

В беззъбо интервю по БТВ Кенет Мертен не каза нищо конкретно за санкциите по Магнитски

САЩ следят внимателно как се отразяват санкциите по глобалния...

Шефът на Украинското разузнаване сензационно: Навални наистина е починал от тромб, както съобщи Кремъл!

Алексей Навални е починал заради откъснал се кръвен съсирек...

Задава се голям компромис от Украйна! Искат Западът да включи Русия на среща за мир!

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят...

Спонсорът на Киро и Асен им произнесе присъдата: Управляват ни идиоти! СНИМКА

Поводът за свирепата оценка на Продължаваме Промяната от техния...

Прочетете още

Американският посланик говори лакърдии по БТВ! Защо?

Изключително слабо интервю на Светослав Иванов (bTV) с посланика на САЩ Кенет Мертен.Никаква конкретика във въпросите, без имена на български политици, нищо за “Лукойл”,...

Зеленски призна, че Русия е знаела плана за контраофанзивата и за 31 000 убити войници от първия ден на войната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се е сдобила с плановете за миналогодишното украинско контранастъпление още преди то да е започнало, предаде...

Асен Василев учреди женската секция на Продължаваме Промяната и може да я оглави!

Тя Промяната ще се казва женската секция на партията на Киро и Асен, а вторият може като нищо да я оглави. Тя Промяната -...
Verified by MonsterInsights