Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоПолитикаЕто кои са рекордьорите по участия в парламента

Ето кои са рекордьорите по участия в парламента

Рамадан Аталай, Йордан Цонев и Джевдет Чакъров от ДПС са рекордьори по участия в парламенти, показва справка на БТА в архивите на Народното събрание. 

За Рамадан Аталай 48-ият парламент е 11-ият поред, в който е избран за народен представител. За първи път става депутат в 38-ото Народно събрание и оттогава без прекъсване е в парламента.

Йордан Цонев и Джевдет Чакъров имат зад гърба си девет парламента, а 48-ото Народно събрание ще е десетото, в което участват. С дълъг парламентарен опит е и Лъчезар Иванов от ГЕРБ-СДС, който е избиран в последните девет парламента.  

В новото Народно събрание, което предстои да се събере за първи път на 19 октомври, Рамадан Аталай ще е депутат от Пловдив област, Йордан Цонев – отново от Велико Търново, Джевдет Чакъров – пак от Силистра, а Лъчезар Иванов – от 25-и МИР-София. 

Йордан Цонев от ДПС коментира за БТА, че в 47-ото Народно събрание и в предишни парламенти понякога се е

чувствал като опитен човек, когото слушат, друг път изпитвал неудовлетворение, че другите не възприемат думите му.

Политиката е професия, изключително сложна и трудна, изискваща много знания и работа, смята той. "Само в България си мислим, че политиката трябва да бъде с нови хора. Нови хора – да, но трябва да има опит и приемственост", посочи Цонев. "Ще ви дам пример – когато търсите лекар, не търсите току що завършил, търсите опитен, професор, търсите име в професията.

Но лекарят се грижи само за твоето здраве, а политикът по дефиниция трябва да се грижи за цялата държава, за всички проблеми", коментира той.   

Йордан Цонев за първи път става депутат в 38-ото НС от листата на СДС. През февруари 2001 г. е изключен от СДС заедно с Христо Бисеров. Няколко години по-късно влиза в 40-ото НС като народен представител от ДПС, какъвто е и в момента.

Джевдет Чакъров е за първи път депутат в 39-ото НС и народен представител от ДПС във всички следващи парламенти до настоящия включително. 

Лъчезар Иванов е рекордьор в групата на ГЕРБ-СДС по парламентарен опит. За първи път става депутат в 40-ото НС от листата на НДСВ, а в следващите парламенти влиза като народен представител от ГЕРБ.

Осмо участие в Народно събрание например записват Десислава Атанасова, Александър Ненков и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова и колегите ѝ Румен Гечев, Петър Кънев и Драгомир Стойнев.

В 48-ото НС Десислава Атанасова, която отново ще е председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, ще е народен представител от Русе. Корнелия Нинова, която пак ще води групата на "БСП за България", влиза като депутат от 25-и МИР-София. 

Потърсен от БТА за коментар, Румен Гечев остана изненадан от бройката парламенти зад гърба си и уточни, че като години стажът му в Народното събрание е под десет. За първи път е избран за народен представител в 37-ото Народно събрание. След участие в изпълнителната власт отново става депутат през 2013 г. в 42-ото НС, а в 48-ото ще е депутат от Плевен.

Като нещо добро Румен Гечев открои, че с колеги са предложили и са били приети някои ключови неща като например българите, които имат депозити в банките, да могат да ги теглят без наказание и да могат да си прехвърлят кредитите в друга банка при по-добри условия. Доволен е и че са накарали чуждите търговски вериги да плащат до един месец фактурите на български фирми доставчици, които преди това бавели заради пропуски в закона.

Атмосферата в парламента се усложнява, тъй като колкото повече партии участват, толкова е по-напрегнато и по-трудно се формират коалиции, коментира Гечев.

По негови наблюдения българският парламент все по-малко защитава националните интереси, а се взимат решения с много тежки икономически и геополитически последици, които са в услуга на други страни.  

Александър Ненков от ГЕРБ-СДС каза на въпрос на БТА, че не брои колко са парламентите, но в крайна сметка те много бързо се сменят. То това е май по-големият проблем, а не колко са на брой, коментира той. Ненков ще е депутат от 23-и МИР-София и в 48-ото Народно събрание – осмото, в което е избран.

Мартин Димитров е с най-голям парламентарен стаж в групата на "Демократична България". Избиран е в седем парламента. В 48-ото НС той влиза с преференции като народен представител от 24-и МИР-София. В 40-ото НС Димитров е депутат от "Обединени демократични сили", в следващия 41-ви парламент – от „Синята коалиция“, а в 43-ото НС – от „Реформаторския блок“.

С най-много опит в групата на най-новата политическа сила в Народното събрание – "Български възход", е Румен Йончев. Председателят на "Земеделски народен съюз" е избиран за депутат в пет парламента – в 42-ото Народно събрание е депутат от "Коалиция за България", в 43-ото НС  е избран от "България без цензура", а в 45-ото и 46-ото – от "Изправи се! Мутри вън!".

Настимир Ананиев е най-опитният депутат в групата на "Продължаваме Промяната", избиран в три парламента. В 43-ото Народно събрание е народен представител от "Реформаторския блок". В 47-ото НС и 48-ото НС е избран от листата на "Продължаваме Промяната". В новия парламент той влиза отново като депутат от 23-и МИР-София.

Последни

ПП/ДаБ използват собствения си мандат, за да вкарат ГЕРБ на власт

Абсурдната коалиция на Бойко с Кирил Петков взриви нормалното...

Ексклузивно в BNEWS! Новият МВР министър – агент на американските служби и обвиняем

Номинираният за нов министър на Вътрешните работи в кабинета...

Няма срок за свалянето на Гешев, но нов главен прокурор само от нов ВСС

Никой не знае ще падне ли Гешев и кога,...

Лена Бориславова издаде четата! Първо бутат Гешев, после Радев

Лена Бориславова издаде плановете на новата власт ПП -...

Не пропускай

ПП/ДаБ използват собствения си мандат, за да вкарат ГЕРБ на власт

Абсурдната коалиция на Бойко с Кирил Петков взриви нормалното...

Ексклузивно в BNEWS! Новият МВР министър – агент на американските служби и обвиняем

Номинираният за нов министър на Вътрешните работи в кабинета...

Няма срок за свалянето на Гешев, но нов главен прокурор само от нов ВСС

Никой не знае ще падне ли Гешев и кога,...

Лена Бориславова издаде четата! Първо бутат Гешев, после Радев

Лена Бориславова издаде плановете на новата власт ПП -...

ЕС вкара Истанбулската конвенция през задния вход у нас

Страните членки на ЕС чрез Съвета одобриха днес присъединяването...

Кабинетът на Спасените от Гешев, утре ще бъде внесен на Радев, след него Протест ЗА

Бойко, Костов, Прокопиев сядат заедно на софрата, за да...

BNEWS се оказа прав: Гешев не е искал имунитета на Делян Добрев

Оказа се, че скечът с имунитета на Делян Добрев...

Радев обяви пред Рюте, че ще пусне “Крумовите” закони. В София стягат метеж срещу него

Радев издаде пред нидерландския премиер Марк Рюте, че няма...

⚡️ДНК тест за бащинство решава Барселонагейт, Мис Бикини – основен свидетел

Прокуратурата не може да задължи Бойко Борисов да даде...

Борисов може да води Прайда тази година и съвсем ще се изпере!

Народът в кратки форми коментира безумието на политиците и...

Прочетете още

ПП/ДаБ използват собствения си мандат, за да вкарат ГЕРБ на власт

Абсурдната коалиция на Бойко с Кирил Петков взриви нормалното обществено мнение, извън партийните талибани, което не може да открие много рационални аргументи. Ето три...

Ексклузивно в BNEWS! Новият МВР министър – агент на американските служби и обвиняем

Номинираният за нов министър на Вътрешните работи в кабинета на ПП, ДБ и ГЕРП се казва Калин Стоянов и вероятно е посочен за поста...

Няма срок за свалянето на Гешев, но нов главен прокурор само от нов ВСС

Никой не знае ще падне ли Гешев и кога, но нов главен прокурор трябва да бъде избран само от нов Съдебен съвет, иначе Радев...
Verified by MonsterInsights