Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоПолитикаИ страхът на Бойко Борисов не може да спаси коалицията с Кирил...

И страхът на Бойко Борисов не може да спаси коалицията с Кирил и Асен

ГЕРБ се вдигна на среднощен бунт след изтеклите записи на Кирил Петков и Асен Василев, които буквално правят ГЕРБ за посмешище и заложник на страха на Борисов от американците и от Гешев. Нищо в партията на Борисов не става без него, така че сигналът за бунта и за контраатаката явно иде от Банкя! Както казва в записите Кирчо Петков, Борисов е готов да „хвърли всеки под влака“. Е, сега след Гешев, дойде ред Борисов да метне и Харвардските шарлатани на релсите.

Шефът на Парламента: Мария Габриел да стане премиер с втория мандат

„Доверието в процеса на преговори за съставяне на експертен, а не политически кабинет, е счупено. Не съм говорил с Мария Габриел, но смятам, че тя е много обидена и е загубила доверие. За да се възстанови доверието й, тя трябва да отиде да получи папката за съставяне на кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“, заяви председателят на НС и депутат от ГЕРБ Росен Желязков по БТВ. Той каза, че днес предстои заседание на ИК на ГЕРБ, която трябва да направи оценка на новата ситуация и да реши какво да прави. Очаква се заседанието да разтури колибата с ПП, които се самоубиха.

Според него е ненормално да се обсъжда овладяването на спецслужбите и държавната администрация, особено с нарушаване на закона. „Те имат нужда от реформация, но след риск анализ, а не по партийна линия“, допълни той. И каза, че лично ще настоява всеки кандидат за министър да подписва декларация, че няма да прави нищо незаконно. Контраатаката бе в отговор на изявлението на Асен Василев, че всеки министър трябва да гарантира, че ще смени цялата администрация – законно или незаконно.

Желязков е разколебан, че ПП изобщо споменават чуждите посолства, защото не са водени никакви разговори в тази посока. Само БТВ и медиите от кръга на Капитал все още таят надежди, че партията на Киро Петков остава в играта. Напротив, Продължаваме промяната приключва, а последните акорди са псувните на Киро от финала на записите.

„Ако записът е компилиран, трябва изрично да бъде казано, че съдържанието му не е вярно. Ако разговорът е верен, трябва да се разбере дали казаното е искрено, или целта му е да се спечели доверието на изпълнителните органи“, заяви той в опит да оправдае лицемерието на тези, които го гласуваха като шеф на НС на ротация. Желязков даде за пример твърдението на Кирил Петков, че Мария Габриел се е разплакала, като разбрала, че няма да е премиер. „Това категорично не е вярно. Мария не е от момичетата, които плачат. А това е и неприятна репрезентация на жената в политиката, която не може да понесе ситуацията и се разплаква“, обясни той.

Асен Василев не може да бъде вицепремиер, атакува с рогата напред острието Биков

„И преди тези събития твърдях, че трябва да има непартийно правителство. В момента е невъзможно да има еднопартийно правителство на ПП“, каза той пред Нова тв. Според него със записа „приключи ситуацията, в която ПП поставят моралните критерии и априори са добри, а ГЕРБ са априори лоши. Ако са ти толкова високи моралните критерии, какво прави при теб Радостин Василев“. „Не виждам как в тази ситуация ние можем да подкрепим правителство, в което Асен Василев е вицепремиер. Извинявайте! След всичко, което каза“, сложи поантата Биков.

Деси, която се „бие в калта“, им посочи вратата!

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова написа около 23 часа във „Фейсбук: „След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: „Вратата е ей там“. Ясно е, че визира партиите от „Промяната“.


Делян Добрев се сети посреднощ, че ПП са му по-големи душмани от Гешев

Почти по същото време реагира и Делян Добрев: „4:30 часа (продължителността на записа – б.р.) измами, далавери, преврати, предателства, ориенталска култура… Питат ме:

  • Да не им се размине?
  • Няма!“.

Киро в записа пророчески: Бойко е готов да хвърли всеки под влака🚆🚄

Кирил Петков казва по адрес на Мария Габриел, че е в сложно положение в ГЕРБ и е обект на завист: „Деси се бие тук в калта, а пристига някаква от Брюксел премиер да става…“. За Делян Добрев Петков и Василев казват, че може да иде курбан и да бъде разкаран от парламента като вътрешна опозиция в ГЕРБ. Бойко Борисов пък е окачествен като човек, който е „готов да хвърли всеки под автобуса“.

Ето как Кирил Петков отговаря в записа на въпрос от член на НС на ПП за ЕНП и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Той ще върти до последно. На него ЕНП не му е единственият проблем, американците са му вторият проблем. така че той не може сам да скъса синджира и да хапе обезумял, защото той има и друг проблем, който му виси на врата и той го знае. Той ще се опитва да се подмазва (не се чува добре) Мария Габриел, Манфред е мой приятел и така нататък.. Той няма да бъде отритнат от ЕНП, не. Просто мъжът на Мария Габриел ще каже: „Тоя е идиот, който прецака жена ми“. Ще се говори това в Брюксел. Но в Брюксел моралът не е единственият критерий, който се..хехех..се оценява, хора“.

По информация на BNEWS вървят преговори между ГЕРБ и ДБ на Христо Иванов, който е изключително фрустриран от изтеклите записи с неговите ортаци. Тези разговори целят привличането на ДПС и ИТН и изолацията на ПеПетата в коалиция за втория или третия мандат с експертен кабинет, оглавен от Мария Габриел.

В анализ на ситуацията журналистът Явор Дачков акцентира колко е вредна мегаломанията на Кирил Петков и Асен Василев върху всички останали участници в политическия процес:

Кирил Петков, Асен Василев и цялата им партия – конфедерация от глупци и още нещо

Още нещо, което става ясно от записа:
„Продължаваме промяната“ имат 38 депутати в парламента, ако не се лъжа за точното число (плюс минус един). Останалите са на „Демократична България“. Заседанието на злополучния запис е само на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Тези двамата искат с 38 депутати да назначат (законно или незаконно, както се изразява Асен) свои хора начело на всички служби и във всички дирекции в министерства, комисии и регулаторни органи, да държат МВР по време на местните избори, да имат премиер, финансов министър и цялата власт в държавата. Дори обсъждат импийчмънт на президента. Това показва не просто, че Кирил и Асен са скарани с демократичните принципи, които въобще не познават, а че са тежки мегаломани, които трябва да бъдат държани далеч от всяка публична власт. И най-големите нарциси в българската политика (те са само такива) винаги са се съобразявали с тежестта на своя електорален вот. Който не го е правил, е отивал в историята. Дори най-голямото его в нея Бойко Борисов се научи изкусно да дели власт, да се дърпа, когато е необходимо, и да се съобразява със собствената си политическа тежест в съответния момент. Кирил Петков, Асен Василев и цялата им партия е не просто конфедерация на глупците, но и на хора, които презират демокрацията, поради което представляват истинска заплаха за всички останали.

Последни

Пълното разследване на Барселонагейт и ключът към Къщата – руската връзка Златев – Борисов

Цялото досие "Барселонагейт", попълнено след разпита на Валентин Златев Чак...

България е на път да има „Джендър правителство“. Срам ни е! Кого да псуваме? (коментирайте)

До последно се надявах това еклектично, безпринципно и подчинено...

МВР замете следите за събличането на 400 чисто голи в пловдивска дискотека

МВР замита следите към Златния и босовете от Пътя...

Коалицията ГЕРБ – Промяната прави Колумбийското посолство Министерство на уличните работи

"Промяната" на Шарлатаните и ГЕРБ влизат в брак по...

Не пропускай

Пълното разследване на Барселонагейт и ключът към Къщата – руската връзка Златев – Борисов

Цялото досие "Барселонагейт", попълнено след разпита на Валентин Златев Чак...

България е на път да има „Джендър правителство“. Срам ни е! Кого да псуваме? (коментирайте)

До последно се надявах това еклектично, безпринципно и подчинено...

МВР замете следите за събличането на 400 чисто голи в пловдивска дискотека

МВР замита следите към Златния и босовете от Пътя...

Коалицията ГЕРБ – Промяната прави Колумбийското посолство Министерство на уличните работи

"Промяната" на Шарлатаните и ГЕРБ влизат в брак по...

Баджо Миро на Лена си показа рогата и поиска имунитета на Бойко за Барселонагейт

Герберите паднаха в капана на Промяната! В ход е...

Гешев поиска имунитета на още двама депутати. Не са Киро и Асен

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на...

Гешев обвини в корупция знаков кмет на ГЕРБ и ДПС

Опреция "Чисти ръце", макар и лекичко, потръгна. Окръжна прокуратура-Бургас...

Една квартална гирос таверна в София – класи над „Стрийт чефса“ на жълтопаветните хипстъри

Седнах в една гръцка "гирос пита" за бързо хранене...

Не може орган с изтекъл мандат (ВСС) да отстранява някой с действащ мандат (Гешев)

Главният прокурор внесе в Конституционния съд искане за обявяване...

Гешев обвини ГЕРБ, че иска да го махне, а ВСС, че пълни чекмеджета с пачки и кюлчета

Днес ВСС откри и втората процедура за отстраняването на...

Прочетете още

Пълното разследване на Барселонагейт и ключът към Къщата – руската връзка Златев – Борисов

Цялото досие "Барселонагейт", попълнено след разпита на Валентин Златев Чак след проговарянето на ключови свидетели се изяснява КОЙ от тях държи КЛЮЧА към отварянето на...

България е на път да има „Джендър правителство“. Срам ни е! Кого да псуваме? (коментирайте)

До последно се надявах това еклектично, безпринципно и подчинено правителството да не се случи, но уви това се случи! Дано България бързо се отърве...

МВР замете следите за събличането на 400 чисто голи в пловдивска дискотека

МВР замита следите към Златния и босовете от Пътя на Копринката. Шестима анонимни полицаи от всички стотина участвали ще бъдат наказани заради акцията за...
Verified by MonsterInsights