Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияКой кого лъже за затварянето на Колежа за мачове на Ботев или...

Кой кого лъже за затварянето на Колежа за мачове на Ботев или отварянето му за националния отбор?

Последвай Bnews.bg в

Кой кого лъже? Ето го едно към едно цялото надлъгване за стадион Колежа между строителя от ПИМК и заместник изпълнителния директор от БФС Христо Запрянов.

Христо Запрянов: Здравейте, Христо Запрянов се казвам, заместник-изпълнителен директор на футболния съюз съм. Чета, че Българският футболен съюз Ви е подал някакво писмо, което Вие не сте били съгласни да подпишете и така нататък, а доколкото знам това не е истина.

Илиян Филипов: Не знам къде четете това интервю. Аз казах, че Българският футболен съюз иска писмо от мен, а аз с Българския футболен съюз нямам отношения, тъй като на мен възложител ми е Община Пловдив. Отговарям пред Община Пловдив и не мога да отговарям пред друг относно този обект.

Христо Запрянов: Аз Ви разбирам, ние сме в постоянен контакт с Общината. Въпросът е, че текстът на писмото, което вчера е изпратено до Общината, за което очевидно знаете и Вие, няма подпис и печат и затова не е взето предвид. А Ви сте го написал.

Илиян Филипов: Няма изпратено писмо до Общината, нещо бъркате нещата. До Общината от мен или моите служители няма изпратено писмо. Не знам кой ви е казал такова нещо.

Христо Запрянов: Тоест, това писмо, което навсякъде циркулира и което ние имаме…

Илиян Филипов: Това писмо – сега ще Ви обясня – Гонзо /технически директор на БФС, б.р./ ми се обади и ми каза да пусна писмо до него. Аз му казах „Виж какво, аз към теб не мога да пусна писмо“. И той ми каза „Абе такъв и такъв текст“, при което аз накарах някои от моите служители да видим дали това да е писмото. Като видях, че е до БФС, казах, че не мога. Изпратих го по вайбър, никъде другаде не е пращано това. Гонзо го е разпространил, като няма никакви подписи и ме е вкарал във филм.

Христо Запрянов: Разбирам ви, а какво е Вашето становище, защото нали разбирате, че ако мачът не се играе в Пловдив…

Илиян Филипов: Аз единствено казах, ако ми се възложи какво точно трябва да направя от Общината, ще се направи всичко възможно да го свършим. Бяхме в полицията и казах, че се строи.

Христо Запрянов: Аз Ви разбирам, тоест от Общината, аз Ви разбирам.

Илиян Филипов: Бяхме в полицията, казах им, че всичко се строи, казах им, че ще отстъпя моя скай бокс на БФС. Аз съм оказал пълно съдействие.

Христо Запрянов: Аз искам да Ви питам за Вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, това означава, че ние като футболен съюз, като институция, трябва да го затворим този стадион за следващата една година, докато не стане готов, както и стадиона на „Локомотив“?

Илиян Филипов: Айде да не влизаме в този тон, защото и Гонзо ми каза тези думи. Нищо общо няма мач за УЕФА с такъв във вътрешно първенство.

Христо Запрянов: Защо да няма?

Илиян Филипов: Ако тръгваме в тая насока да си говорим, затварям телефона и не ме интересува. Говорите като Гонзо вчера и гледайте да не излезе някъде. Ще налеете огън в цялата футболна общественост в Пловдив. Мисля, че знаете развитието какво ще бъде.

„Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов! Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван. Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на стадион „Христо Ботев“ са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?“, пита Иванов.

В отговор на твърденията на Гонзо, Филипов отвърна, че Георги Иванов пред всички е изрекъл, че ако Пловдив не приеме мача България – Унгария, „Ботев“ и „Локомотив“ ще играят в Стара Загора или Кърджали, защото стадионите няма да получат лиценз.

Според мнението на Христо Запрянов, което малко по-рано днес той сподели – последствията за целия български футбол могат да бъдат много по-големи, отколкото си представя някой и много хора ще загубят на всякакво ниво.

Все още обаче остава неясно защо от БФС питат строителя Илиян Филипов рисков ли е стадионът, когато за това трябва да се произнесат други органи, като например строителният надзор или инспекторатът на възложителя – Община Пловдив.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Най-хубавите 4 години на Америка предстоят! Есенцията от номинацията на Тръмп

Продължилата колкото представление или игрален филм реч на Доналд...

Престъпно! Сикрет сървиз не са предупредили Тръмп за предстоящ атентат и не са му подсилвали охраната!

Доналд Тръмп заяви снощи в интервю за американската телевизия...

Asia Times: Европа е в паника – тандемът Тръмп-Ванс ще се фокусира върху Китай вместо Русия

Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс ще отслабят връзките...

Не пропускай

Най-хубавите 4 години на Америка предстоят! Есенцията от номинацията на Тръмп

Продължилата колкото представление или игрален филм реч на Доналд...

Престъпно! Сикрет сървиз не са предупредили Тръмп за предстоящ атентат и не са му подсилвали охраната!

Доналд Тръмп заяви снощи в интервю за американската телевизия...

Asia Times: Европа е в паника – тандемът Тръмп-Ванс ще се фокусира върху Китай вместо Русия

Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс ще отслабят връзките...

Азербайджан ще освобождава френските колонии

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев обеща да помогне на...

Явор Дачков разкри: Американците първи са алармирали Доган за доносите на Пеевски срещу него!

Писмото на Пеевски срещу Доган, в което го клевети...

Честито, братя! Първият Ф – 16 за България вече е произведен в САЩ 5 години, след като е платен!

Забавянето от две години е факт, но има светлина...

Прочетете още

Най-хубавите 4 години на Америка предстоят! Есенцията от номинацията на Тръмп

Продължилата колкото представление или игрален филм реч на Доналд Тръмп след приемането на номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ беше очаквана кулминация...

Десетки хиляди фенове обсадиха залата в Мичиган за първия официален митинг на кандидат президента Доналд Тръмп

След неуспешния атентат и след номинациятс за президент на Републиканците в Щатите настъпи истинска Тръмп истерия! Огромните зали в Америка не могат да поберат...

Престъпно! Сикрет сървиз не са предупредили Тръмп за предстоящ атентат и не са му подсилвали охраната!

Доналд Тръмп заяви снощи в интервю за американската телевизия "Фокс нюз", че никой не го е предупреждавал за евентуален "проблем" в навечерието на митинга...
Verified by MonsterInsights