Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоНюзКурникКонсерватор уличи изданията на Иво Прокопиев в гнусна лъжа и демагогия!

Консерватор уличи изданията на Иво Прокопиев в гнусна лъжа и демагогия!

Поредна лъжа в изданията на Прокопиев от кръга Капитал бе разобличена. Фабриката за фейкове на разградския чорбаджия, натрупал несметни богатства във времената на разбойническата приватизация на Иван Костов , изпада в истерия и започва да бълва фейкове и обиди, всеки път когато интересите на техния собственик са засегнати. Сега двете му партии и безбройни НПО-та от кръга Капитал са впити като тлъсти блатни пиявици директно на държавната снага. Залогът е много голям. Не за ценности става въпрос, а за много милиарди.

Ето как консервативният деец Кристиян Шкварек директно разобличи поредна тлъста лъжа.

Вчера „Дневник“ решиха да използват снимка от „Шествието за Семейството“, и лично моят лик на преден план, за статия, в която това се приравнява със защита на домашното насилие.

Ще се абстрахирам от потенциално подсъдимата мерзост на тази отдавна изгубила всякаква връзка с реалността медия, за да обърна внимание на нещо по-интересно. А именно – на текста отдолу, писан от един от адептите на прогресивизма у нас – Даниел Смилов.

В текста се изнася най-общо следната теза: „Дадени хора и движения у нас, като „Месец на Семейството“ (илюстриран на главната снимка) се борят за това да запазят традиционните за обществото семейни ценности. В нашето общество е традиция да си биеш жената, значи те се борят де факто и за това.“

Г-н Смилов демонстрира в текста си пълна липса на дори базисно запознаване с въпроса, който обсъжда, с целите на движението ни, дори с основните заявки на това, което правим. Той е „програмен директор на Центъра за либерални стратегии“ и доцент по теория на политиката, а не се подготвя и на ниво първи курс, преди да напише нещо.

„Месец на Семейството“ и шествието му, употребено за тази статия, не се борят за „традиционните ценности“ в обществото, и никога до сега не си е кръщавал инициативата „поход за традиционните ценности“. Аз лично умишлено никога не ползвам тези думи и словосъчетание в участията си. Именно, защото достатъчно добре разбираме, че в едно общество „традиция“ може да стане и нещо лошо, нещо нередно. Следователно, сама по себе си традицията и „традиционните ценности“ за определено общество не би следвало да са цел, да са идеал, просто защото са традиционни или общоприети.

Пример – в България комунистите въведоха абортите, наложиха ги и ги нормализираха. Те станаха абсолютно съставна част от „традиционните, семейни ценности“ в страната, поради което у нас няма никакъв дебат по темата, какъвто например има в САЩ. Абортите са неоспорима вече „традиция“ в България, която не поражда нито протести, нито участва като въпрос в политиката, както се случва в редица западни държави. И впрочем тъкмо либералните хора като г-н Смилов биха бранили със зъби и нокти тази традиция у нас.

Ние – организаторите на „Месец на Семейството“, не се ръководим от това кое е „традиционно“ или „общоприето“ в България, а от това кое е християнско. Сдружението ни се председателства от трима души – един католик (аз), един православен (Драгомир Младенов) и един протестант (Давид Александров). Единствено и само Христовата вяра ни обединява и насочва, като компас, към това кое е добро и кое – зло. Поради това тъкмо по въпрос като абортите, например, г-н Смилов и целокупната либерална общност биха скочили „в защита на традиционните за българското общество ценности“ (в каквато се е превърнал абортът). Ние нямаме подобна заявка или цел – да браним всичко „традиционно“ и „общоприето“ в страната ни. Не, искаме да браним само онова, което е християнско.

И тук стигаме до гнусното внушение от статията. Тъй като насилието над по-слабия човек, над жената, над детето, камо ли над собственото ти семейство е абсолютно и категорично в разрез с всичко, което Христос учи, ние и нашето шествие няма как да го браним просто, защото било традиционно, както статията на посредствения, либерален пропагандист Смилов внушава.

А ако на г-н Смилов му звучи прекалено обща заявката за Християнството като компас на нашето движение го насочвам към това, че всъщност сме издигнали 3 конкретни, точни искания, за които „Шествие за Семейството“ настоява и…шества:

  1. Дълбока и обхватна демографска стратегия до 2050г.
  2. Вероучение
  3. Гарантирана свобода на словото, убежденията и вярата, от закона и конституцията до медиите и работното място.

Не виждам в нито едно от исканията ни набеждението, че просто се борим за всичко „традиционно“, е така на конвейр, от което Смилов дедуцира, че се борим и за домашното насилие. Подобни внушения демонстрират едно от две възможни неща: че авторът няма представа за какво говори; или че авторът има представа, но избира да манипулира и лъже.

Надявам се г-н Смилов да е само посредствен псевдоинтелектуалец, отколкото нагъл лъжец.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на...

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не...

Погребението на Навални ще е в църква, водеща кампания в полза на войната в Украйна

Заупокойната служба за Навални, който подкрепи инвазията в Крим...

Не пропускай

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на...

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не...

Погребението на Навални ще е в църква, водеща кампания в полза на войната в Украйна

Заупокойната служба за Навални, който подкрепи инвазията в Крим...

Макрон стои зад думите си, че Западът може да влезе с войски в Украйна и да се бие срещу Русия

Еманюел Макрон заяви днес, че всяка от думите му...

Вицето на Радев за Ротацията: Най-добре нови избори и истински редовен коалиционен кабинет след тях

Радев е готов със служебния кабинет, ако слушаме вицето...

ИЗВЪНРЕДНО! МВР залови скитника Червения пират, който плашеше съдия Цариградска, Габриел и магистратите по мейла

Полицията задържа мъжа, отправял заплахи срещу магистрати. Това съобщиха...

Гешев, Цацаров, Алексей Петров, Бойко Борисов и Петьо Еврото в показанията на Ивайла Бакалова и мъжа и в парламента

Бившият модел Ивайла Бакалова и бизнесменът Веселин Денков бяха...

Прочетете още

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на военния министър Тодор Тагарев след края на тържествения концерт вчера вечерта в столичната зала „България“....

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не подкрепя предоставянето на американска военна помощ на Израел, сочи ново проучване на Ройтерс/Ипсос. На този...

И двете страни на конфликта в Газа Израел и Хамас са замесени във военни престъпления, според Върховния комисар по правата на човека

Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк днес заяви, че военни престъпления са били извършени от всички страни в конфликта между...
Verified by MonsterInsights