Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаПеевски обедини Сглобката и постави ултиматум на Лукойл: Плащате веднага половин милиард...

Пеевски обедини Сглобката и постави ултиматум на Лукойл: Плащате веднага половин милиард данъци или дерогация! (ВИДЕО)

Последвай Bnews.bg в

На срещата на Сглобката дойде Денков с Кирил Петков, а Асен Василев се скри и мина онлай. Делян Пеевски отново бе централната фигура и в компанията на другия Делян – Добрев, обобщи резултатите и даде пресконференция. Лукойл ще трябва да плати 1,5 милиарда лева данъци, ако иска да запази поне частично дерогацията, отсече съпредседателят на ДПС като реален премиер. Тазсутрешният политически пърформънс на г-н Пеевски надмина всичките му досегашни парламентарни шедьоври с ПеПетата в нюзкурника. Такива „харвардски“ аматьорчета като Кирил Петков и Денков трябва да гледат и да се учат от Учителя си на държавническо поведение пред камерите.

„От Лукойл, както не искаха да си плащат данъците, така след предложението на ГЕРБ и ДПС до седмица да отпадне дерогацията, от рафинерията вчера са казали на премиера, че ще си платят над 500 млн. лева данъци, които се опитаха да скрият от българските граждани.“ Това каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски след срещата в парламента за евентуалното отпадане на дерогацията.

„Проведохме срещата с премиера, онлайн се включи и финансовият министър, господин Петков и г-н Атанасов също присъстваха. Уверението от премиера е, че тези данъци ще бъдат внесени. От ГЕРБ и ДПС разчитаме това да се случи, ако не – ще си внесем проекта за отпадането на дерогацията и ще я отнемем до 7 дни от „Лукойл“. Нека и „Лукойл“ да ни чуят ясно в това“, каза Пеевски.

„Ще внесем изменения в закона, че ще поставим под управление базата за съхранение на горива на Държавна агенция „Държавни резерви и военновременни запаси“, за да може всички да имат достъп до тези складове и да освободим България от монопола върху базите за съхранение на „Лукойл““, каза Пеевски.

„Уточнихме се и за „Трансгаз“ проблема. Разбрахме се с министър Василев, че ще променим закона, така че да се събират такси от агенция „Митници“ , но ако „Трансгаз“ не си получи парите от „Газпром“, ще си ги търси Министерството на финансите в лицето на агенция „Митници“ директно от „Газпром“ и от руската страна, за да няма риск за българското дружество“, допълни съпредседателят на ПГ на ДПС.

Пеевски съобщи, че в петък ще има извънредно заседание, за да се преодолее ветото на президента върху закона за енергетиката.

„Освен тези 500 млн., „Лукойл“ ще платят и още 1 млрд. забавени стари плащания към държавния бюджет със задна дата от януари“, каза Пеевски.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че правителството не предприема никакви стъпки по отношение на покачващата се непрекъснато цена на горивата, докато тази на петрола стои непроменена.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по...

Полковник Марков се кефи, че разцепил ДПС: Техният сериал е турски, нашият е само венецуелски!

Бившият лидер на Величия смята, че тяхната поява в...

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата...

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Прочетете още

Краудстрайк, която срина вчера компютрите по света, фалшифицира изборите в полза на Джо Байдън и прецака Тръмп през 2020 (Разследване)

Фирмата за кибер сигурност Крауд страйк, която вчера срина световната компютърна мрежа, е участвалазаедно с прочутата Доминиън във фалшификацията на изборите в САЩ в...

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по йеменския пристанищен град Ходейда в отговор на атаки, извършени от хусите. Свързаната с Иран групировка,...

Извънредно! Ахмед Доган проговори гръмовно: Това (Пеевски, бел. ред.) е едно препятствие, което тряба да преодолеем! (Видео)

Стотици младежи от ДПС посрещнаха почетния си председател на крака в базата на Росенец с викове “ДПС”. Младежите му дадоха подкрепа и поискаха “ДПС...
Verified by MonsterInsights