Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоСветътРокфелер накараха Джо Байдън да забрани износа на втеченен природен газ от...

Рокфелер накараха Джо Байдън да забрани износа на втеченен природен газ от САЩ за Европа!

Автор: Обективно.БГ

Семейство Рокфелер и милиардерът Майкъл Блумбърг чрез екологични движения са накарали американския президент Джо Байдън да въведе забрана на издаването нови разрешителни за износ на втечнен природен газ, според разследване на The Wall Street Journal.

Миналия месец президентът на САЩ нареди спиране на износа на втечнен природен газ от нови проекти в страната, позовавайки се на потенциалния им принос за изменението на климата. Енергийните разходи в Европа скочиха, след като много от държавите преминаха от руски газ към американски втечнен природен газ заради войната в Украйна, но Байдън настоява, че континентът в момента не се нуждае от допълнителни доставки.

Благотворителни организации, контролирани от членове на семейство Рокфелер и донори-милиардери, са ключови поддръжници на успешната кампания за натиск върху президента Байдън да спре новите разрешителни за износ на втечнен природен газ от САЩ.

Според разследването Рокфелер и други богати донори, включително Майкъл Блумбърг, са дали милиони долари през последните години на екологични групи, които водят кампания срещу проекти за изкопаеми горива, включително терминали за втечнен природен газ. И са постигнали целта да формират общественото мнение срещу тях.

Няколко дни след съобщението на Байдън, Сара Бренан, асоцииран директор в Семейния фонд на Рокфелер, пише в имейл до екологичните групи, че „паузата … е резултат от продължителен четиригодишен тласък, който се основава на години на противопоставяне на износа на газ от обществени групи и адвокати”. Бренън добавя, че „Белият дом призна силата [на] тази кампания“.

През 2018 г. Фондът на семейство Рокфелер, благотворителна организация, създадена от някои от наследниците на петролния магнат Джон Д. Рокфелер, стартира инициатива, наречена Funder Collaborative on Oil and Gas, за да насърчи зелените финансиращи организации да направят повече. Съобщава се, че някои от наследниците от години водят кампания срещу американския енергиен гигант Exxon Mobil.

Решението на президента на САЩ Джо Байдън временно да спре издаването на нови разрешителни за износ на втечнен природен газ предизвика смут в страната и чужбина, особено в Европа, и в частност Германия. В Съединените щати забраната дори беше наречена подарък за Путин, въпреки че вече издадените лицензи са достатъчни, за да утроят износа на втечнен природен газ от САЩ през следващото десетилетие.

Основният удар от забраната е срещу проекта за втечнен природен газ, Calcasieu Pass 2 (CP2), който трябва да изнася пророден газ за Германия. Неговите собственици не изчислиха силата на екологичните движения в навечерието на президентските избори в САЩ, но успяха предварително да подпишат дългосрочни договори и така да вземат за заложници най-големите световни енергийни гиганти от Германия и Япония.

За да следите новините и коментарите в реално време

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Киро към Бойко: Още 9 месеца Сглобка и Сарафов – аут, за да родим коалицията!

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред...

Сламеният човек Денков изхлипа и отхвърли офертата на Борисов: Не приемаме радикална промяна в Сглобката

Премиерът Николай Денков определи предложението на ГЕРБ за коалиционно...

Не пропускай

Киро към Бойко: Още 9 месеца Сглобка и Сарафов – аут, за да родим коалицията!

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред...

Сламеният човек Денков изхлипа и отхвърли офертата на Борисов: Не приемаме радикална промяна в Сглобката

Премиерът Николай Денков определи предложението на ГЕРБ за коалиционно...

Най-голямата зала за катерене на Балканите отваря врати в София (СНИМКИ)

На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъдe...

МЪЛНИЯ! Борисов иска да махне Тагарев при ротацията! Това е неработещ министър!

След сутрешните вицове с Тагарев по телевизията в компанията...

Продължаваме Промяната стана (ПП) Продължаваме с Пеевски!

Пеевски пали свещи от 5 лв. за Прокопиев, че...

Прочетете още

Таен свидетел номер 24-2: Петьо Еврото записваше съдии и прокурори, как взимат пликове с пари и правят секс, за да ги изнудва

СВИДЕТЕЛ С ТАЙНА САМОЛИЧНОСТ ПОД НОМЕР 24-2 ГОВОРИ: Всъщност, това е адвокат Велимир Атанасов, изключително близък до бившата шефка на Софийска Районна Прокуратура Невена Зартова....

Киро към Бойко: Още 9 месеца Сглобка и Сарафов – аут, за да родим коалицията!

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред медиите в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП - ДБ Кирил Петков. Ние не сме...

Изскочи убийствен запис от 8-те джуджета, който отвинтва главата на и.ф. главния прокурор! Сарафов към Еврото: “Много го жалиш, брат!”

Скандален запис в централата на ГЕРБ и още няколко партии от ресторанта 8-те джуджета взима главата на и.ф. Боби Сарафов. Записът е бил предаден...
Verified by MonsterInsights