Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Украинка на помощи от Слънчев бряг с луксозна лимузина нахлу на Бургаския плаж и заседна в пясъка!

Луксозен автомобил с украинска регистрация заседна в пясъка пред...

Борисов: Стоим в паянтовата Сглобка с Христо и Киро, докато се срути на главите ни!

Бойко се скара на своите, че нападали Сглобката, но...
НачалоПолитика"Според ГЕРБ в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят...

„Според ГЕРБ в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка

Ако злонамерен избирател гласува избере да гласува само за президент, преди да вземе картата може да поиска да гласува и за парламент. Според указанията на ЦИК той не може да гласува повече, ако се подпише и пусне отрязъка в урната. Ако избирателят откаже да се подпише обаче би могло отново да му се даде възможност да гласува и за парламент, но никой няма да види, ако той избере да гласува отново за президент. Така злонамерен избирател би могъл да даде два пъти гласа си за президентския вот.

 

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините на които ще гласуваме. За гласуване е друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори и ни правят забележка защо задаваме въпроси. Не в ролята си на политици, а вролята си на граждани питаме. Когато няма отговори няма доверие в изборния процес. Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в правилата за провеждане на избори, който позовлява на гражданин да гласува още веднъж. Отговорът е: "Да, има." каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Според ГЕРБ в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка. Според Тома Биков в основата са двама братя. Единият прави ключа за машините, а другият го проверява. „Цялата схема води до „честните избори” на Румен Радев”, заяви Биков.
 

Той каза, че трима експерти в ЦИК – Александър Кирков, Пламен Желязков и Тодор Цолов, се занимават с т.нар. ключ за машините. "Братът на Александър Кирков пък работи в ДАЕУ и се занимава със сертифицирането.

Какво се получава: единият брат създава ключа, другият го одобрява", коментира Биков. Всички те са оставили заплати от по 10 000 лева и са отишли да работят за 2000 лева, изтъкна той."

Явор Дачков, Фейсбук 

Bnews публикува и статията на Епицентър без редакторска намеса. 

Скандални данни за изборния процес изнесе партия ГЕРБ. Двама братя, съветник на Янев и Асен Василев държат кодовете в ЦИК, твърдят бившите управляващи и показаха схема на близките им връзки. Има пропуски, позволяващи един човек да гласува два пъти, заяви на пресконференция на ГЕРБ Томислав дончев. На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един избирател да гласува два пъти. Жечо Станков от ГЕРБ показа как при гласуване с машина един човек може да гласува повече от веднъж. Така например, ако първоначално не е гласувал за парламент, а само за президент и след това поиска да гласува за народни представители, при втория опит може да гласува отново за президентските избори и така накрая да има три квитанции – два за президентските избори и един път за парламентарните. Борисов и Станков показаха също така, че симулационните машини не показват номера на ГЕРБ в бюлетината, както и номера на преференцията. Бившият премиер се възмути, че от ЦИК лъжат, че са дали машини за обучение, след като представителите на ГЕРБ не могат да обучат своите симпатизанти, понеже техният номер го няма в бюлетината. Според ГЕР в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка. Според Тома Биков в основата са двама братя. Единият прави ключа за машините, а другият го проверява. „Цялата схема води до „честните избори” на Румен Радев”, заяви Биков. Той каза, че трима експерти в ЦИК – Александър Кирков, Пламен Желязков и Тодор Цолов, се занимават с т.нар. ключ за машините. "Братът на Александър Кирков пък работи в ДАЕУ и се занимава със сертифицирането. Какво се получава: единият брат създава ключа, другият го одобрява", коментира Биков. Всички те са оставили заплати от по 10 000 лева и са отишли да работят за 2000 лева, изтъкна той.

„Всичко това е породено от моя бивш вицепремиер и министър – Христо Иванов. Този стожер на демокрацията, който иска да си присвои това име, ни се кара, че задаваме въпроси. Той знаел, че тези машини били в камион. Те са без разлика от тези, които са сертифицирани. Ние зададохме елементарен въпрос – защо са при другите в държавен склад? Гледайки тази схема с четири човека, те може да са най-добрите IT специалисти. Как ние да сме сигурни, че този софтуер, братът като го провери, ще се окаже, че е верен наистина? Вече като ги хванахме, че 228 машини са там и могат да начислят гласове или да намалят за някоя партия гласове, ги питаме – какво толкова им пречи да се броят разписките? Ще се подаде жалба и когато съдът разглоби машините, ще види какви са ги вършили”, коментира Бойко Борисов.

"Казват, че ГЕРБ води кръстоносен поход срещу машинното гласуване, но всички забравят че там откъдето са тръгнали кръстоносците то отдавна е отхвърлено", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и даде за пример Германия.

"Голямата ми грешка е, че тази сутрин слушах Христо Иванов, че ГЕРБ води кръстоносен вот срещу машинното гласуване. Той забравя, че там откъдето са тръгнали кръстоносците отдавна са се отказали от машините – в Германия и Хоиландия. Той знаел, че машините 228 били в камион. Ние ходихме там и помолихме да ни кажат, а той знаел, че били в камион. Дали са в сакове или торбички няма значение. Те са същите като тези, които са сертифицирани. Но защо са там? Защо са при другите сертифицирани машини", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Затова е тази паника над контролните разписки. Ами нали затова са контролни, за да контролират. Христо, кой даде на ДПС, който си отиде, двете най-важни комисии. Регионалната и икономическата. Вие или ГЕРБ? А като си шишукахте с Данчо Цонев? Благодарение на него си прекарахте промените в бюджета. Работихте с тях в предишния парламент. Ако не беше ГЕРБ щяхте да направите шеф и на БНБ. Ние ви спряхме", коментира още Борисов и призова другите партии да поискат отговори на въпросите около 228-те машини, както и защо няма да се броят разписките, за да се провери протокола от устройствата.

Той разкритикува служебния кабинет и президента Радев в управлението на кризите, в които е навлязла страната. "Цените на горивата, на тока, на хранителните продукти, виждат умрелите, виждат, че в болниците издъхват. Безсмивлено е вече. Изпусната работа", каза още той и прогнозира процедура по свръхдефицит, защото правителството е взело още половин милион дълг.

 

Борисов посочи, че не се страхува от проверките на Бойко Рашков по изграждането на АМ "Хемус". "Единственото, което ме притеснява е, че Българите няма да имат път до Видин. Другото е, че като не се консервират обектите, ще се компрометират. Не ги оставяйте на природните стихии. Ще започнат да ги събарят. Още нямат изградена системата за отводняване", каза още той. "Ако беше лесно, Тодор Живков щеше да я направи, а не да я спре до Ябланица. Ако беше лесно, другите щяха да я построят.

spot_img

Последни

Вътев натопи Асен Василев: Да, попита ме колко пари ще изкара, ако продаде земите ни!

Асен Василев нагло е излъгал, че не е имал...

Сглобката започва да сглобява магистрали! За 20 милиона лева на километър

Нито ден без Сглобката да си намери повод да...

Украинка на помощи от Слънчев бряг с луксозна лимузина нахлу на Бургаския плаж и заседна в пясъка!

Луксозен автомобил с украинска регистрация заседна в пясъка пред...

Не пропускай

Вътев натопи Асен Василев: Да, попита ме колко пари ще изкара, ако продаде земите ни!

Асен Василев нагло е излъгал, че не е имал...

Сглобката започва да сглобява магистрали! За 20 милиона лева на километър

Нито ден без Сглобката да си намери повод да...

Украинка на помощи от Слънчев бряг с луксозна лимузина нахлу на Бургаския плаж и заседна в пясъка!

Луксозен автомобил с украинска регистрация заседна в пясъка пред...

Борисов: Стоим в паянтовата Сглобка с Христо и Киро, докато се срути на главите ни!

Бойко се скара на своите, че нападали Сглобката, но...

Кметът на Киев Виталий Кличко: Зеленски води Украйна към тоталитаризъм!

Кметът на Киев Виталий Кличко смята, че Украйна върви...

Шефът на НАТО: Гответе се за лоши новини от Украйна! Ситуацията е критична!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е...

Пуделът Борис Бонев излая на ГЕРБ и ги сравни с глутница кучета, която не спира да лае

Вместо да потъне от срам заради безобразнатя гейско- готическа...

Прочетете още

Вътев натопи Асен Василев: Да, попита ме колко пари ще изкара, ако продаде земите ни!

Асен Василев нагло е излъгал, че не е имал намерение да рапродава земите ни. Искал е са ги продаде на безценица, колкото е арендата...

Сглобката започва да сглобява магистрали! За 20 милиона лева на километър

Нито ден без Сглобката да си намери повод да троши и лее шампанското из бедната ни родина. Днес премиерът на Сглобката и строителният министър...

Украинските служби обвиниха бившия президент Порошенко, че се превръща в инструмент на Путин, защото щял да се среща с Орбан!

Разпадът в Украйна продължава заедно с лова на вещици от Зеленски и неговата клика. Ръководството на украинския парламент не е дало разрешение за командировка в...
Verified by MonsterInsights