Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоПолитика"Според ГЕРБ в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят...

„Според ГЕРБ в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка

Ако злонамерен избирател гласува избере да гласува само за президент, преди да вземе картата може да поиска да гласува и за парламент. Според указанията на ЦИК той не може да гласува повече, ако се подпише и пусне отрязъка в урната. Ако избирателят откаже да се подпише обаче би могло отново да му се даде възможност да гласува и за парламент, но никой няма да види, ако той избере да гласува отново за президент. Така злонамерен избирател би могъл да даде два пъти гласа си за президентския вот.

 

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините на които ще гласуваме. За гласуване е друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори и ни правят забележка защо задаваме въпроси. Не в ролята си на политици, а вролята си на граждани питаме. Когато няма отговори няма доверие в изборния процес. Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в правилата за провеждане на избори, който позовлява на гражданин да гласува още веднъж. Отговорът е: "Да, има." каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Според ГЕРБ в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка. Според Тома Биков в основата са двама братя. Единият прави ключа за машините, а другият го проверява. „Цялата схема води до „честните избори” на Румен Радев”, заяви Биков.
 

Той каза, че трима експерти в ЦИК – Александър Кирков, Пламен Желязков и Тодор Цолов, се занимават с т.нар. ключ за машините. "Братът на Александър Кирков пък работи в ДАЕУ и се занимава със сертифицирането.

Какво се получава: единият брат създава ключа, другият го одобрява", коментира Биков. Всички те са оставили заплати от по 10 000 лева и са отишли да работят за 2000 лева, изтъкна той."

Явор Дачков, Фейсбук 

Bnews публикува и статията на Епицентър без редакторска намеса. 

Скандални данни за изборния процес изнесе партия ГЕРБ. Двама братя, съветник на Янев и Асен Василев държат кодовете в ЦИК, твърдят бившите управляващи и показаха схема на близките им връзки. Има пропуски, позволяващи един човек да гласува два пъти, заяви на пресконференция на ГЕРБ Томислав дончев. На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един избирател да гласува два пъти. Жечо Станков от ГЕРБ показа как при гласуване с машина един човек може да гласува повече от веднъж. Така например, ако първоначално не е гласувал за парламент, а само за президент и след това поиска да гласува за народни представители, при втория опит може да гласува отново за президентските избори и така накрая да има три квитанции – два за президентските избори и един път за парламентарните. Борисов и Станков показаха също така, че симулационните машини не показват номера на ГЕРБ в бюлетината, както и номера на преференцията. Бившият премиер се възмути, че от ЦИК лъжат, че са дали машини за обучение, след като представителите на ГЕРБ не могат да обучат своите симпатизанти, понеже техният номер го няма в бюлетината. Според ГЕР в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка. Според Тома Биков в основата са двама братя. Единият прави ключа за машините, а другият го проверява. „Цялата схема води до „честните избори” на Румен Радев”, заяви Биков. Той каза, че трима експерти в ЦИК – Александър Кирков, Пламен Желязков и Тодор Цолов, се занимават с т.нар. ключ за машините. "Братът на Александър Кирков пък работи в ДАЕУ и се занимава със сертифицирането. Какво се получава: единият брат създава ключа, другият го одобрява", коментира Биков. Всички те са оставили заплати от по 10 000 лева и са отишли да работят за 2000 лева, изтъкна той.

„Всичко това е породено от моя бивш вицепремиер и министър – Христо Иванов. Този стожер на демокрацията, който иска да си присвои това име, ни се кара, че задаваме въпроси. Той знаел, че тези машини били в камион. Те са без разлика от тези, които са сертифицирани. Ние зададохме елементарен въпрос – защо са при другите в държавен склад? Гледайки тази схема с четири човека, те може да са най-добрите IT специалисти. Как ние да сме сигурни, че този софтуер, братът като го провери, ще се окаже, че е верен наистина? Вече като ги хванахме, че 228 машини са там и могат да начислят гласове или да намалят за някоя партия гласове, ги питаме – какво толкова им пречи да се броят разписките? Ще се подаде жалба и когато съдът разглоби машините, ще види какви са ги вършили”, коментира Бойко Борисов.

"Казват, че ГЕРБ води кръстоносен поход срещу машинното гласуване, но всички забравят че там откъдето са тръгнали кръстоносците то отдавна е отхвърлено", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и даде за пример Германия.

"Голямата ми грешка е, че тази сутрин слушах Христо Иванов, че ГЕРБ води кръстоносен вот срещу машинното гласуване. Той забравя, че там откъдето са тръгнали кръстоносците отдавна са се отказали от машините – в Германия и Хоиландия. Той знаел, че машините 228 били в камион. Ние ходихме там и помолихме да ни кажат, а той знаел, че били в камион. Дали са в сакове или торбички няма значение. Те са същите като тези, които са сертифицирани. Но защо са там? Защо са при другите сертифицирани машини", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Затова е тази паника над контролните разписки. Ами нали затова са контролни, за да контролират. Христо, кой даде на ДПС, който си отиде, двете най-важни комисии. Регионалната и икономическата. Вие или ГЕРБ? А като си шишукахте с Данчо Цонев? Благодарение на него си прекарахте промените в бюджета. Работихте с тях в предишния парламент. Ако не беше ГЕРБ щяхте да направите шеф и на БНБ. Ние ви спряхме", коментира още Борисов и призова другите партии да поискат отговори на въпросите около 228-те машини, както и защо няма да се броят разписките, за да се провери протокола от устройствата.

Той разкритикува служебния кабинет и президента Радев в управлението на кризите, в които е навлязла страната. "Цените на горивата, на тока, на хранителните продукти, виждат умрелите, виждат, че в болниците издъхват. Безсмивлено е вече. Изпусната работа", каза още той и прогнозира процедура по свръхдефицит, защото правителството е взело още половин милион дълг.

 

Борисов посочи, че не се страхува от проверките на Бойко Рашков по изграждането на АМ "Хемус". "Единственото, което ме притеснява е, че Българите няма да имат път до Видин. Другото е, че като не се консервират обектите, ще се компрометират. Не ги оставяйте на природните стихии. Ще започнат да ги събарят. Още нямат изградена системата за отводняване", каза още той. "Ако беше лесно, Тодор Живков щеше да я направи, а не да я спре до Ябланица. Ако беше лесно, другите щяха да я построят.

Последни

Бивш депутат на Яне Янев смени скорострелно Пепи Еврото в съдебната система и службите

Изключително скандална политическа фигура парадира да е новото острие...

Алексей Петров пере Бойко най-добре и се надява да се пенсионира в ДАНС

Бившият съдружник на Борисов скочи с голи гърди на...

Ако единият Брат Галев умря, какво става с втория? (⚡️Разследване)

САМОУБИХА ЛИ И ЕДИНИЯ ОТ БРАТЯТА ГАЛЕВИ? Разследване на...

Гореща версия! Брат Галев убит заради мълчанието на Васил Божков – Черепа

Инценировка или убийство - двете скандални версии за смъртта...

Не пропускай

Бивш депутат на Яне Янев смени скорострелно Пепи Еврото в съдебната система и службите

Изключително скандална политическа фигура парадира да е новото острие...

Алексей Петров пере Бойко най-добре и се надява да се пенсионира в ДАНС

Бившият съдружник на Борисов скочи с голи гърди на...

Ако единият Брат Галев умря, какво става с втория? (⚡️Разследване)

САМОУБИХА ЛИ И ЕДИНИЯ ОТ БРАТЯТА ГАЛЕВИ? Разследване на...

Гореща версия! Брат Галев убит заради мълчанието на Васил Божков – Черепа

Инценировка или убийство - двете скандални версии за смъртта...

Брат Галев се прибра зад гърба на МВР и умря пак зад гърба на МВР

Първата новина е, че осъденият Брат Галев се прибрал...

Интерпол вече издирва Пепи Еврото и детето му, той изчезнал в Дубай с него

Бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с...

След падането Байдън си цапардоса и главата във вратата на хеликоптера

Упс, той го направи отново!За президента Джо Байдън 1ви...

Теснолинейката на Мария Габриел пропуши и аварира! СНИМКИ

Злополучно, но без пострадали приключи първият опит на ротационния...

Радев ехидно от Анкара: Скоро ще проличи кой командва министрите

Първи коментар на Президента на състава на проектокабинета ГЕРБ...

Прочетете още

Бивш депутат на Яне Янев смени скорострелно Пепи Еврото в съдебната система и службите

Изключително скандална политическа фигура парадира да е новото острие на Кирил Петков, татко му Петко, ченгето генерал Атанасов от ДСБ и техния нов ортак...

Алексей Петров пере Бойко най-добре и се надява да се пенсионира в ДАНС

Бившият съдружник на Борисов скочи с голи гърди на амбразурата, за да му пере имиджа. Христо Иванов и Менко Менков имат сериозна конкуренция за...

Ако единият Брат Галев умря, какво става с втория? (⚡️Разследване)

САМОУБИХА ЛИ И ЕДИНИЯ ОТ БРАТЯТА ГАЛЕВИ? Разследване на журналиста Григор Лилов: Според колегите от вестник „Струма” Ангел Христов – Геле се е завърнал у...
Verified by MonsterInsights