Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаСТРАХ тресе Сглобката! МВР притиска земеделци от цялата страна, за да спрат...

СТРАХ тресе Сглобката! МВР притиска земеделци от цялата страна, за да спрат протеста срещу украинското зърно

В редакцията на BNEWS пристигат от вчера сигнали от цялата страна за притискани земеделци от органите на МВР.

Властта на Сглобката и премиерът Денков са силно уплашени от предстоящия мащабен протест с тежка техника, който като нищо ще ги бутне от власт. Надали халтавата сглобка на Промяната и ДБ, създадена само за да краде за фирмите на ПП и олигарсите зад тях и да пере имиджа на Борисов и ГЕРБ, може да издържи мащабните протести с трактори и комбайни, които ще блокират всички основни пътни артерии на страната. Във вторник земеделците влизат с тракторите в София и ако кабинетът Денков не даде заден с вноса на украинското зърно със сигурност ще се сгромоляса от власт. Търпимостта към кабинета на ПП и ГЕРБ е много малка и 80% от българския народ няма грам доверие в тях.

Земеделците отказаха среща с Денков. Тръгват на протест с тежка техника и комбайни. Вторник влизат в София!

Ето карта на протестите, които започват в следващите 48 часа:

Вместо да постъпят като Виктор Орбан, който наложи ембарго на украинското зърно заедно с още три засегнати страни от ЕС, мнозинството от ДПС, ГЕРБ и ПП изпълни заповедта на САЩ и пусна украинското зърно на българска територия от вчера. Аргументите на правителството за сваляне на инфлацията и цените чрез украинските земеделски продукти изглежда несъстоятелна и смехотворна.
Десетки хиляди земеделци с тракторите си се канят да щурмуват властта и жълтите павета, а властта отговаря с мръсните си номера. От вчера хайки с полиция обикалят по всички краища на страната и особено около АМ Тракия и населените земеделски места там, за да плаши протестиращите и да ги принуждава да подписват протоколи за опазване на обществения ред. Особено са притискани земеделци, които разполагат с по-голям брой и по -тежка земеделска техника. Заплахите ескалират с данъчни проверки и притискане, че който иска да бутне Сглобката няма да има достъп до държавните помощи за компенсация от токсичното украинско зърно. Имало и заплахи към по-едрите земеделци и земевладелци, че ще им се отреже достъпа до евросубсидиите и ДАНС и прокуратурата ще влязат в кооперативите им за проверки. Коментарът на вътрешния министър за протестите бе лаконичен. „МВР се е подготвило за протестите на зърнопроизводителите в началото на следващата седмица“, заяви той. Калин Стоянов призова всички, които искат да се включат, да не допускат ескалиране на напрежението и да не блокират движението.

BNEWS припомня. Инициативен комитет, съставен от 24 организации, формулира следните искания към Народното събрание, Министерския съвет и президента на Република България:

  1. Продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната.
  2. Изплащане към земеделските производители до 30.09.2023 г. на пълния размер на компенсациите за повишените разходи за производство в следствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта.
  3. Незабавно изплащане на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 % пропаднали площи.
  4. Осигуряване на необходимите средства за пренотифициране на съществуващи държавни помощи и за нови държавни помощи, включително за минимални помощи de minimis за производителите на грозде, картофи, малини, оранжерийна продукция и тютюн и за животновъдите и производителите на пчелен мед.
  5. Облекчаване на условията по интервенциите по Стратегическия план по ОСП с оглед на доказване на произведената продукция по интервенциите за обвързано с производството подпомагане.

Инициативният комитет настоява за разписани ясни ангажименти с конкретни срокове за изпълнение на исканията. Ефективните протестни действия продължават до изпълнението на всички искания на земеделския сектор.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Пуснаха Лена Бориславова на промоция заедно с евтин вазелин! (СНИМКА)

Отглас и реминисценция от безумната предизборна кампания на ПеПетата...

Не пропускай

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Пуснаха Лена Бориславова на промоция заедно с евтин вазелин! (СНИМКА)

Отглас и реминисценция от безумната предизборна кампания на ПеПетата...

Системата BG Alert не е задействана преди земетресението в Пловдив и Асеновград

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението...

НАТО предвижда България да вложи в отбрана 2,18 на сто от БВП

По данни на НАТО тази година България ще вложи...

Генералът от Банкя отказа лична аудиенция на 4 очи на Полковника от Ветрино!

Полковник Марков поискал с писмо среща с Бойко Борисов,...

Прочетете още

Цирк Дьо Борисов избухна: Кауза пердута е да управлявам с Пеевски! Няма да позволя билборда на ПП да се сбъдне!

Борисов пак поиска ротация с ПП и ДБ - защото му дължали реванш. Договорки извън преговорния екип не правим. Колегите от ДПС се държаха отговорно,...

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще предложи своята фаворитка Рая Назарян за председател на парламента. "Утре ще предложим Рая Назарян за председател...

Тройната коалиция на ГЕРБ и ДПС ще е на всяка цена, докато Посолството е затворило кепенците

Това ще е много по-срамна Тройна коалиция от онази на БСП, ДПС и НДСВ преди години. Това ще е коалиция, която има да свърши...
Verified by MonsterInsights