Новините с коментар в реално време

200 хиляди лева са откраднали обирджиите на инкасото в Благоевград!

По инфоррмация на BNEWS стойността на откраднатото инкасо тази...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

200 хиляди лева са откраднали обирджиите на инкасото в Благоевград!

По инфоррмация на BNEWS стойността на откраднатото инкасо тази...

Руската и украинската армия водят мирни преговори зад гърба на Байдън и на Зеленски

Автор: Обективно.БГ В момента се водят мирни преговори между началниците...

Асен Василев краде без пари Топлофикация София чрез схема срещу дълг

Дълговете на столичната Топлофикация от над 1,6 милиарда лева...
НачалоСветътТръгна процесът за финансови машинации срещу Тръмп, той обяви победата си и...

Тръгна процесът за финансови машинации срещу Тръмп, той обяви победата си и шокира с красивата си адвокатка!

Светът коментира процеса срещу Доналд Тръмп и се вълнува от новата звезда в адвокатския му екип.

След напрегнат първи ден на встъпителните изявления, днес юристите по делото за бизнес измама на Доналд Тръмп в Ню Йорк ще преминат към по-трудоемката задача да прегледат финансовите документи на бившия президент, което се очаква да продължи поне седмица, за да се установи дали те съставляват доказателство за измама, предаде Асошиейтед прес.

Счетоводител, който години наред е изготвял финансовите отчети на Тръмп, се очаква да се върне на свидетелската скамейка за втори ден.

Тръмп, който прекара цял ден вчера като гневен зрител на гражданския процес, вероятно също ще се появи в съда.

След като заклейми съдията и главния прокурор на Ню Йорк, който внесе делото, Тръмп заяви в коридора на съдебната зала, че „може би“ ще се върне за втори ден, макар да отбеляза: „Бих искал да водя кампания, вместо да върша това“.

Съдебният процес е кулминацията на съдебно дело, в което прокурорът – демократката Летиша Джеймс, обвинява Тръмп, че в продължение на години е мамил банки, застрахователи и други лица, като им е предоставял документи, които невярно посочват стойността на активите му.

Съдия Артър Енгорън вече даде коз за победа на Джеймс, като постанови, че Тръмп е извършил измама, като е преувеличил квадратурата на пентхауса си в „Тръмп тауър“, заявил, че имението му Мар а Лаго във Флорида струва цели 739 млн. долара, и поставил подобни завишени оценки на офис сгради, голф игрища и други активи.

Съдебният процес, който се води без съдебни заседатели, се отнася до шестте оставащи твърдения в исковата молба и до размера на неустойките, които Тръмп може да дължи. Джеймс иска 250 млн. долара и забрана на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк. Съдията вече се произнесе, че някои от дружествата с ограничена отговорност на Тръмп трябва да бъдат разпуснати като наказание.

Видимо ядосан през по-голямата част от вчерашния ден, Тръмп си тръгна, твърдейки, че е постигнал победа.

Започналият в Ню Йорк процес срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп е във фокуса на вниманието на западните медии.

„Тръмп започна делото си за измама с нападки срещу прокурора и съдията“, гласи заглавието на в. „Ню Йорк таймс“ по повод процеса срещу бившия президент, който е обвинен, че е излъгал за притежаваните от него активи, за да получи изгодни условия по заеми. По време на почивката ответникът Доналд Тръмп се изправи пред телевизионните камери и призова съдията докладчик Енгорън да бъде лишен от право да работи като юрист. „Това е съдия, който трябва да бъде отстранен от длъжност“, заяви експрезидентът. „Това е съдия, на когото според някои хора може да бъде повдигнато обвинение за това, което прави“.

Доналд Тръмп се е явявал неведнъж в съдебна зала през дългата си кариера на публична фигура, но повечето му съдебни битки тази година бяха по наказателни дела и той е изправен пред четири различни обвинения, отбелязва в. „Ню Йорк таймс“. Процесът в Ню Йорк обаче е различен: той е граждански. Това означава, че вместо да установява вината или невинността на Тръмп, делото трябва да определи отговорността му и евентуално да го санкционира с плащане на глоба за нанесени щети. И вместо съдбата му да бъде решена от съдебни заседатели, тя ще зависи от съдията Артър Енгорън.

По същество решение по обвинението, повдигнато от главния прокурор Летиша Джеймс, беше взето, след като съдия Енгорън постанови, че Тръмп и семейният му бизнес са извършили измама, като са преувеличили стойността на притежаваните активи. Но това решение се отнасяше само до едно от седемте обвинения, като съдия Енгорън реши, че за останалите шест трябва да се води съдебен процес. В резултат делото ще се съсредоточи върху твърденията за фалшифициране на бизнес документи, издаване на фалшиви финансови отчети, застрахователни измами и свързаните с тях мошеничества. Резултатът от процеса ще определи наказанието, което ще бъде наложено на Тръмп. Главният прокурор иска той да плати неустойки от 250 млн. долара да му се забрани да прави бизнес в Ню Йорк.

Отново поради гражданския характер на делото, Джеймс трябва да докаже твърденията си чрез „превес на доказателствата“ – по-нисък критерий от стандарта при наказателен процес, където доказателствата трябва да са „отвъд разумно съмнение“, припомня американското издание. Освен това липсата на съдебни заседатели означава, че процесът ще протича бързо, а Джеймс ще може да призовава Тръмп и други лица да свидетелстват. В наказателен процес те биха имали правото да откажат.

„Не са много ответниците, които биха се осмелили да нарекат съдията по делото им „ненормален“, да призоват да бъде изхвърлен от длъжност и да отхвърлят иска срещу тях като „лов на вещици“. Не са много подсъдимите, които са Доналд Тръмп“, отбелязва британският в. „Гардиън“, като отбелязва, че бившият президент е запазил мълчание в съдебната зала и е направил бомбастичните си изявления извън нея.

Обвиненията срещу Тръмп са сериозни. След тригодишно разследване главният прокурор Летиша Джеймс обвини Тръмп и синовете му в „грубо завишаване“ на стойността на притежаваните от тях имоти, за да си осигурят заеми. Енгорън вече прие тези аргументи в обявеното си решение и спря бизнес лицензите на Тръмп – на практика отнемайки им възможността да извършват стопанска дейност в Ню Йорк. Аргументите на адвокатите на Тръмп сякаш визираха съвсем различен случай и съвсем различен човек, отбелязва в. „Гардиън“. Те заявиха, че той „е спечелил милиарди долари, изграждайки най-успешната империя за недвижими имоти в света“. Не е имало „несправедливи печалби и не е имало“ случаи на неправомерни загуби – исковете са предявени за „няколко кредитни сделки, като всички те са били успешни“ и банките, които са отпускали заемите, са спечелили стотици милиони от сделките, според защитата на Тръмп.

Адвокатката на Тръмп Алина Хаба стига дотам, че твърди, че Тръмп всъщност е занижил стойността на имотите си, добавя британското издание.

Британският в. „Телеграф“ фокусира материала си по темата върху личността на Хаба, като отбелязва, че тя е привлякла вниманието в съдебната зала.

Ключовият член на правния екип на Тръмп носеше лаптоп, изглеждащ като геймърски, с лого, което променяше цветовете си по време на заседанието. Аргументите ѝ бяха също толкова цветисти: тя сравни недвижимите имоти на експрезидента с прочутата картина на Леонардо Мона Лиза, твърдейки, че те напълно оправдават оценката, която им е била поставена от Тръмп и неговата организация.

„От известно време 39-годишната адвокатка е тясно свързана с бившия президент, като Тръмп дори е присъствал на рождения ѝ ден“, отбелязва в. „Телеграф“. Хаба се самоопределя като арабска католичка и е завършила политически науки. Родена е в Ню Джърси и няколко години работи за модната компания „Марк Джейкъбс“, преди да завърши право. Придобива правоспособност през 2010 г., а през 2019 г. се присъединява към голф клуба на Тръмп в Бедминстър, намиращ се близо до юридическата фирма, в която работи. Адвокатката се присъединява към правния му екип през септември 2021 г.

Хаба не само е адвокат на Тръмп, но заклета поддръжничка на кампанията му за преизбиране. Често посещава имението му Мар а Лаго, както и голф клуба на Тръмп в Бедминстър. На страницата си в „Инстаграм“ тя се описва като „главен съветник и правен говорител на „Спасете Америка“, „патриот“ и „жена, благословена с невероятно семейство“, отбелязва в. „Телеграф“.

В този нов процес Тръмп не рискува да бъде изпратен в затвора – на риск са изложени „перлите“ на неговата империя за недвижими имоти, отбелязва френският в. „Фигаро“.

Сред тях е известният небостъргач „Тръмп“ на Пето авеню в Ню Йорк. Тази сграда, в която той притежава луксозен мезонет, е един от най-знаковите му имоти. Там са снимани епизодите на сериала „Стажантът“, който го превърна в национална знаменитост, и пак там той стартира през 2015 г. президентската си кампания, спускайки се по ескалатора, припомня френското издание.

Източник БТА

spot_img

Последни

Нинова изхвърли Атака, Левицата и Русофилите на Малинов от новия „ляв националистически съюз“

БСП няма да покани за участие "Левицата!" в новото...

200 хиляди лева са откраднали обирджиите на инкасото в Благоевград!

По инфоррмация на BNEWS стойността на откраднатото инкасо тази...

Невроятно, но факт! Сглобката прави първа копка на нова магистрала за 20 милиона на километър!

Сглобката се размърда и след застой от три години...

Руската и украинската армия водят мирни преговори зад гърба на Байдън и на Зеленски

Автор: Обективно.БГ В момента се водят мирни преговори между началниците...

Не пропускай

Нинова изхвърли Атака, Левицата и Русофилите на Малинов от новия „ляв националистически съюз“

БСП няма да покани за участие "Левицата!" в новото...

200 хиляди лева са откраднали обирджиите на инкасото в Благоевград!

По инфоррмация на BNEWS стойността на откраднатото инкасо тази...

Невроятно, но факт! Сглобката прави първа копка на нова магистрала за 20 милиона на километър!

Сглобката се размърда и след застой от три години...

Руската и украинската армия водят мирни преговори зад гърба на Байдън и на Зеленски

Автор: Обективно.БГ В момента се водят мирни преговори между началниците...

Ваня Григорова предрече, че Борис Бонев ще напусне Сглобката с ПП и ДБ в СОС

Не е невъзможно "Спаси София" да напусне коалицията с...

Ето коя известна дама придружи мъжа си в самолета му на екскурзия в Дубай и изуми всички с тоалета си

Първата дама Десислава Радева придружи президента Румен Радев с...

Асен Василев краде без пари Топлофикация София чрез схема срещу дълг

Дълговете на столичната Топлофикация от над 1,6 милиарда лева...

Христо Иванов: ГЕРБ са наш стратегически партньор, а Пеевски укрепва правителството!

ГЕРБ са наш стратегически партньор, а ролята на Делян...

Бойко се хвали: Аз бях Промяната навремето! Сега мога аз да се карам на Денков, не той на мен!

Партията на промяната не си държи на думата, даде...

Арестуваха с дрога сина на топ чалга дива с хонорари от по 50 бона на участие! Той наглее

Синът на Софи Маринова е арестуван в София, след...

Прочетете още

Нинова изхвърли Атака, Левицата и Русофилите на Малинов от новия „ляв националистически съюз“

БСП няма да покани за участие "Левицата!" в новото обединение, което планира да създаде с партии от левия спектър, център и патриотични организации. Това...

200 хиляди лева са откраднали обирджиите на инкасото в Благоевград!

По инфоррмация на BNEWS стойността на откраднатото инкасо тази сутрин от Благоевград е на стойност 200 бона. Раненият изключително тежко охранител вече транспортиран в...

Невроятно, но факт! Сглобката прави първа копка на нова магистрала за 20 милиона на километър!

Сглобката се размърда и след застой от три години реши да започне най-после строителството на пътища. Строителството ще излезе рекордните 20 милиона на километър....
Verified by MonsterInsights