Новините с коментар в реално време

Ужас! Ето ги снайперистите от СОБТ, заобградили Бойко Борисов в Зайчарника!

Снайперисти и тежковъоръжени барети от Отряда за борба с...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Ужас! Ето ги снайперистите от СОБТ, заобградили Бойко Борисов в Зайчарника!

Снайперисти и тежковъоръжени барети от Отряда за борба с...
НачалоАнализиВойната с билбордовете и записите между ПП/ДБ и Борисов се прехвърли на...

Войната с билбордовете и записите между ПП/ДБ и Борисов се прехвърли на по – високо ниво в Брюксел! “Политико” пак извади Тиквата!

На макетното ножче със записите в п.к. Афера ППДБ извади ядрения боздуган в либералния брюкселски флагман Политико.

Капитал и ППДБ изиграха познатия номер с тиквата от миналите избори, когато една публикация в брюкселкия сайт Политико принуди плашливия Борисов да потърси Сглобката с тях. И тогава и сега ПП/ДБ не се посвениха да обиждат бъдещия си тогава и бивш сега партньор Борисов с прякора “Тиквата”, който той ненавижда и при това го обиждат пред цял Брюксел, който чете основно Политико и Еурипортър. След като по заръка на Бойко Борисов ЦИК свали билбордите му с Пееввски и Денков, сега Кирил Петков и Капитал намериха утеха и начин и да го изтипосат на такава снимка пред Брюксел, където Политико се чете най-вече, а и в най-големите европейски столици. Ето днешните уводни статии в Политико и Афера, които нашата утвърдена и уважавана медия публикува 1:1 без коментар, но със забележката, че и двете публикации, макар и в несъразмерно различни по ниво и мащаб медии, не са про боно. Очевидно Борисов и Пеевски нямат връзките със западни медии и издания в Брюксел, каквито държи Прокопиев, но пък контролират обръчи от сайтове и по-дребни жълти издания у нас. Ето я в пълния и блясък днешната сага “Тиквата и Магнитски срещу Пудела и Кеша”:

Политико изчетка мърлявите Киро, Денков и Христо Иванов и пак извади Тиквата на тезгяха

Screenshot

Пред „Политико“ е говорил лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в деня на старта на предизборната си кампания в София. Той е представян как жестикулира до прозореца на офиса си в разговор по телефона с представител на фирма за билбордове, която отказва да окачи серия от плакати, току-що поръчани от него.

„Какво искаш да кажеш, че не можеш? Платихме ви за 500 плаката“, възмущава се Петков.
Авторката на статията, някоя си млада дама Антоанета Руси, позира гордо с любезния си домакин Кирил Петков по време на своето пътуване – пътепис до България. Дали дамата познава тънкостите на тресавището в българския политически живот или пише каквото и кажат източниците, това е отделна и много важна тема.

„Плакатът е микрокосмос на политиката на нацията. „Тиквата“ е прякорът на бившия премиер Бойко Борисов, чиято дясноцентристка партия ГЕРБ води комфортно в социологическите проучвания. („Тиква“ е български жаргон за голяма, но куха глава). С предупреждението „Ето кой печели, ако не гласуваш“ посланието беше ясно: Пеевски държи Борисов под ботуша си“.

В „Политико“ се посочва, че „ГЕРБ успешно лобира пред избирателната комисия да се премахнат плакатите“ (Става въпрос за това, че преди ден ЦИК разпореди премахването на билборд на ПП с ликовете на Николай Денков в съпоставка с тези на Бойко Борисов и Делян Пеевски, б.р).

В разговора си пред „Политико“ Петков обяснява, че „има тънка сделка между Борисов и Пеевски“, която се основава на „значителния контрол на г-н Пеевски върху съдебната система и службите за сигурност“, докато „г-н Борисов има стари грехове и се страхува да бъде наказан, ако има реално работещи съдилища и прокуратура“.

„Тоест Борисов носи гласовете, а Пеевски гарантира, че сегашните институции не крият рискове.“
Общественото разочарование от корупцията е дълбоко и гневът срещу Борисов и Пеевски помогна за подхранването на масови антимафиотски протести през 2020 г. Предизвикателството пред реформаторите обаче е, че и ГЕРБ, и ДПС могат да разчитат на стабилни избирателни блокове благодарение на „подсладители, мрежи за покровителство и регионални феодални владения“, в които хората смятат, че работата им зависи от кметове и други служители от партиите, отбелязва „Политико“.

И Борисов, и Пеевски са предпазливи относно публичното обявяване на съюз, но контурите на сделката се очертават, посочва медията. Пресслужбата на ДПС пусна весело съобщение — с етикет „Обещано и изпълнено!“ — за това как двамата успешно си сътрудничат, за да гарантират работни места за миньори. Борисов защити Пеевски и след като Денков нарече лидера на ДПС „най-голямото зло“.

Пак стигмата “Магнитски”

„Политико“ обвинява ЕС, че игнорира корупцията в България, въпреки че голяма част от нарушенията са свързани с кражба и злоупотреба с еврофондове. В силно критикуван пропаганден удар на Пеевски, който се опитва да се отърси от стигмата на санкциите, той проведе разговор с посланиците на ЕС този месец в това, което ДПС описа като „сърдечна“ среща, посочва изданието.

Медията контрастира мекия подход на Брюксел с твърдата политика на Вашингтон, който директно санкционира Пеевски по закона „Магнитски“ с обвинението, че управлява схеми за подкупи и упражнява „контрол върху ключови институции и сектори в българското общество“. Пеевски обжалва санкциите по „Магнитски“, заявявайки, че са наложени без доказателства.

Борбата за това кой да контролира съдебната система и шпионската служба е централна в борбата за бъдещето на българската демокрация, твърди „Политико“. Дългогодишното недоволство сред борците за борба с корупцията е, че службите за сигурност и съдилищата се използват за изнудване и че нито един лидер на мафията не е осъден. Цитирано е изказване на Денков пред БТА, в което бившият премиер обяснява, че страната е изправена пред своите шести парламентарни избори за три години, защото Пеевски подкопа опитите на реформаторите да изкоренят корупцията в „сглобката“ с ГЕРБ.

„Политико“ представя и визията за събитията на Пеевски, който „представя себе си като човека, който ще спаси българските институции от намесващите се реформисти“.

„Със сигурност няма да им позволя да унищожат българските служби, да унищожат българското правосъдие. Ето, обявявам го, защото винаги казвате, че има нещо зад кулисите. Не! Няма да им позволя да унищожат държавата. Не – аз, Делян Пеевски!“
Изданието представя лидера на ДПС като „хитър политик“, който работи в тясна координация с Борисов, за да издигне „проевропейски и пронатовски фронт срещу президента на България Румен Радев, който клони към Кремъл“.

„Нашата безпрецедентна подкрепа за Украйна е резултат от нашето твърдо убеждение като евроатлантици“, каза той наскоро, критикувайки „нечовешката агресия“ на Москва.
Разделяй и владей е вечната тактика на Борисов.

„Политико“ открива признаци, че Борисов се опитва да раздели двете основни реформаторски партии една от друга, което предполага, че той ще работи с „Демократична България“ на Иванов, а не с „Продължаваме промяната“ на Петков.

„Хвърляйки колкото може повече политическа кал, Борисов се опитва да обвини партията на Петков, че е близка до прокремълската крайнодясна партия „Възраждане“ – безумно обвинение, защото правителството на Петков изигра водеща роля във въоръжаването на Украйна“, посочва медията.

Изданието цитира коментар на Христо Иванов пред БНР, че Пеевски трябва да бъде отстранен от управлението на държавата.

„Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на империята на страха“, каза бившият правосъден министър пред БНР.
В края на статията се споменава кратко изявление на митинг на ГЕРБ в Хасково на 64-годишния Албен Манджуков, бивш директор на енергийна фирма, който твърди, че има надежда за бъдещето на България, въпреки че хората са озлобени и разделени повече от всякога.

„Тази препълнена зала (нещо много рядко за ПП, бел. BNEWS) показва, че нещата наистина ще тръгнат в правилната посока“, обяснява Манджуков пред „Политико“. „Преди три години нещата се обърнаха(…) Къде е доказателството, че ГЕРБ е затънал в корупция? Ако никой не е обвинен, защо да вярвам?“
Опонентите на ГЕРБ изтъкват, че има основателни причини никой да не бъде обвинен, завършва „Политико“.

Отговорът на Борисов и Пеевски в Афера

Шести запис изплува за пъклените планове на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. На неко са старите познайници Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов и Атанас Атанасов. Лидерите обсъждат втория мандат за ротацията, която така и не се състоя.

Ето какво публикува „Афера“:

Асен Василев: … Мина ли през министерството…

Кирил Петков: Уникален човек.

Христо Иванов: …

Кирил Петков: … следващата година. И след тебе… пакости и след това к’во му казваш? В смисъл аз лично, ако ще го играеме тоз втори мандат, ние трябва да имаме сигурност, че паричните потоци сме ги овладели на системно ниво.

Николай Денков: … Може ли да добавя… нещо. Абсолютно сериозно, това става за втори път…

Кирил Петков: … аз го казвам от друга… от тая гледна точка. Ти си премиер…

Говорят едновременно.

Кирил Петков: Не знам дали има реконституционна рамка.

Христо Иванов: … подкрепа на правителството… Залагам всичко на червено. И Борисов удари… Имаме времето, с което да тестваме кой… или дори вицепремиер, който следи финансовия поток или някаква такава… Та, истината е, че чисто технологично… да я върши тая работа.

Искам да кажа, че ако се е занимавал с държавно управление, би трябвало да може да… да върши това нещо малко по…, да е бил премиер … трябва. Трябва да се учим от лошото. В този смисъл аз лично не бих искал … върху други варианти, но със сигурност върху който Асен дава, най-малкото повече…

Иначе като накрая, накрая като възможни щети, е едно и също. Е виж! В крайна сметка премиерът носи отговорността. И от тая гледна точка … Там има също някакви сценарии, които могат да се разиграват като технология.

Асен Василев:… се изкупуват. Аз продължавам да не разбирам що купува. Разбираш ли, три… няма дето да са абсолютно са…

Говорят едновременно.

Атанас Атанасов: Дет се казва – да имат нещо в ръкава. Може да им потрябва, да им свърши работа.

Христо Иванов: …. Го купуваш, ти не знаеш тоя проблем дали няма да изчезне…

Атанас Атанасов: Така… те трябва, те трябва.

Христо Иванов: Същата работа.

Атанас Атанасов: Те имат достатъчно пари. Трябва днеска на този, който се дават пари да гласува за Денков, утре дават на същия… да гласува за тебе. Там просто се казва номера и това е положението.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Терористите от Дагестан са синове на високопоставени партийни и държавни ръководители

Петима души, отговорни за множеството атаки срещу църкви и...

Зеленски смени ключов генерал заради тежки загуби на фронта и донос на “Азов” за пиянство

Украинският президент Володимир Зеленски публикува традиционното си обръщение видео...

Киев за ударите в Крим: Това са цивилни окупатори, не може да има никакви плажове и мирен живот

Руските войски в Крим се опитват да скрият военни...

Не пропускай

Терористите от Дагестан са синове на високопоставени партийни и държавни ръководители

Петима души, отговорни за множеството атаки срещу църкви и...

Зеленски смени ключов генерал заради тежки загуби на фронта и донос на “Азов” за пиянство

Украинският президент Володимир Зеленски публикува традиционното си обръщение видео...

Киев за ударите в Крим: Това са цивилни окупатори, не може да има никакви плажове и мирен живот

Руските войски в Крим се опитват да скрият военни...

С по 1 милион евро на депутатски калпак минава кабинетът на “малцинствата” с мандата на ГЕРБ !

Общо 10 милиона евро ще гушнат десетина депутати отцепници...

Експертен нов евротротоар в Люлин от Терзиев и Бонев

Този нов тротоар в Люлин, подреден по невероятно артистичен,...

ЕС посегна на 1, 4 милиарда от руските активи за въоръжаване на Украйна и намери вратичка как да заобиколи Унгария

Брюксел най-после намери начин как да посегне на руските...

Ужас! Ето ги снайперистите от СОБТ, заобградили Бойко Борисов в Зайчарника!

Снайперисти и тежковъоръжени барети от Отряда за борба с...

Прочетете още

Терористите от Дагестан са синове на високопоставени партийни и държавни ръководители

Петима души, отговорни за множеството атаки срещу църкви и синагоги в руския регион Дагестан, са „елиминирани“, съобщиха властите в страната.  Беше започнато криминално разследване съгласно...

Зеленски смени ключов генерал заради тежки загуби на фронта и донос на “Азов” за пиянство

Украинският президент Володимир Зеленски публикува традиционното си обръщение видео обръщение. В него Зеленски съобщава, че генерал Юрий Содол ще бъде освободен от поста си...

Киев за ударите в Крим: Това са цивилни окупатори, не може да има никакви плажове и мирен живот

Руските войски в Крим се опитват да скрият военни цели сред цивилното население. Това заяви съветникът на ръководителя на Офиса на президента на Украйна...
Verified by MonsterInsights