Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоАнализиЗащо Бойко няма да направи правителство с Киро и Асен? Анализ за...

Защо Бойко няма да направи правителство с Киро и Асен? Анализ за либерализма у нас

Аз не мисля, че ще има правителство. Не го изключвам напълно, но смятам, че е много малко вероятно.

Това пише Мая Живкова – Роджърс. Ето и убийственият и анализ.

Бойко Борисов работи за интересите на либерализма през последните десетина години под радара на своите избиратели.

И не заради Бойко Борисов – той е готов да отстъпи победата си на изгубилите изборите. И не става дума за компромис – той подкрепи програмата на ППДБ+ с всички съдебни и джендърни шмекерии, в момента чака състав на тяхно правителство без хора от ГЕРБ. Компромисите са само от страна на Борисов, от другата страна не виждам и намек за компромис.

Само че едва ли има предложение на Борисов, което да е достатъчно добро за ППДБ+, защото те не искат да управляват точно сега и точно по този начин, в зависимост от ГЕРБ. Купонът свърши, пари няма. Когато започнаха харчовете, те се надяваха, че ще пробутат България в Еврозоната, ще теглят кредити с ниски лихви и ще си печелят време. За щастие на нас, българските данъкоплатци, това не се случи и сега пари няма дори за пенсиите, които така щедро повишаваше Асен Василев.

Да се върне ПП на власт в точно този момент е политическо самоубийство – и те го знаят. Затова и поставят на Бойко Борисов абсурдни условия, които пък той е склонен да изпълнява. Но си мисля, че накрая ще направят нещо, което дори за него няма да е приемливо, за да се измъкнат от капана, в който сами се вкараха.

Откакто съществува тази тъжна партийка „Да, България“, това е първият момент, в който има реален шанс да се добере стабилно до властта – местните избори в София и Пловдив. След 10 години на всякакви политически компромиси, наколенки и жълтопаветни пърформънси, тези хора за първи път имат шанс да получат висока властова позиция за повече от 6 месеца. Затова и със зъби и нокти са се вкопчили в тази вероятност. Тяхно правителство в този момент, което ще трябва да решава проблемите, които самите те и Радев заложиха през последните 2 години, е последното, което те желаят. Без съмнение и Бойко Борисов се е отказал от София и им го каза в прав текст. Ние знаем как той ги прави тези неща. Това е техният шанс и не вярвам да го пропуснат, за да участват в злополучно управление, което Борисов ще може да прекрати във всеки един момент (най-вероятно веднага след местните избори).

От ПП нищо няма да остане, ако влязат в правителство с ГЕРБ – те изчезват, а гласоподавателите им преминават към следващия борец срещу „мафията“. Ако не влязат в правителство, ще загубят електорат, но и нещичко ще им остане. Въпросът е дали олигарсите зад тях са склонни да ги жертват, ако това ще им донесе някакви по-големи ползи. Но по поведението им дотук ми се струва, че по-скоро ще ги запазят до местните избори.

Така че правителство на ГЕРБ с ППДБ+ не вярвам да има. От поведението на Бойко Борисов съдя, че за него правителство с ДПС и БСП в този момент не е приемливо (неговата мисия е да спаси соросоидните партии в България, а не да управлява държавата).

И накрая, Бойко Борисов не прави нищо по-различно от това, което е правил през последните (поне) десетина години. Той винаги е работил за либералните идеи, но под радара на по-голямата част от избирателите си. Всеки протест от 10 души на жълтите павета през годините водеше до промяна на министри, закони и политики, даване на власт на НПО-та, увеличени плащания за отделни групи хора и неправителствени организации. Да ви припомня „майките“ на децата с увреждания, организирани от Мая Манолова (която Бойко направи омбудсман) – промяната на закона, уволнението на министър Петков по желание на майките, връщането на министър Петков по желание на майките, увеличените плащания към тези хора. Всичко това от нашите данъци – без никой да ни е питал, без никой от нас да е гласувал за такава политика.

Та в момента Бойко Борисов прави същото – допринася за смяната на главния прокурор от чуждото посолство, за прокарването на закони, неприемливи за българското общество (давайки достъп на НПО-та до българските семейства и българските деца, както и до много държавни пари), за прехвърлянето на българската енергетика в ръцете на американски компании, за повишаването на данъците (което началниците от Брюксел искат от толкова дълго време). И няма значение с какви думи представя действията си – това е т.нар. законодателна програма, по която ГЕРБ и ППДБ+ нямали никакви забележки.

Колкото и да не харесвам Румен Радев, смятам, че правителство на ГЕРБ и ППДБ+ ще е много по-вредно за България. По „евроатлантическите“ въпроси те биха гласували единодушно в интерес на „нашите партньори“, а вътрешните въпроси биха използвали за поредната предизборна кампания.

И България не се нуждае от нищо от това. По-добре Радев да си седи с относително орязаните правомощия и постния бюджет, Гешев да си обикаля държавите и да укрепва интернационалния евроатлантизъм, майките и бащите да се грижат за собствените си деца така, както намерят за добре, и НПО-тата да си се занимават с гей парада.

Последни

Брат Галев пътувал като африкански турист и влязъл като балканец у нас заради Къро

Потвърди се информацията на BNEWS, че Брат Галев влязъл...

Кирчо откри парти сезона, след като откри „Сицилиевата“ долината

След като нареди правителството и откри Сицилиевата долина, Кирчо...

2/3 от българите не смятат, че ще дойде ротацията на Габриел да стане премиер

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел"...

Трябваше да се закълнат в Конституцията на САЩ

Радев се позиционира като единствена опозиция на ГЕРБ -...

Не пропускай

Брат Галев пътувал като африкански турист и влязъл като балканец у нас заради Къро

Потвърди се информацията на BNEWS, че Брат Галев влязъл...

Кирчо откри парти сезона, след като откри „Сицилиевата“ долината

След като нареди правителството и откри Сицилиевата долина, Кирчо...

2/3 от българите не смятат, че ще дойде ротацията на Габриел да стане премиер

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел"...

Трябваше да се закълнат в Конституцията на САЩ

Радев се позиционира като единствена опозиция на ГЕРБ -...

И Слави го уличи: Бойко е патологичен лъжец!

След Нинова и Слави Трифонов обяви, че Борисов лъже...

„Комунистите“ от Капитал и Дневник нещо да кажат за Делян Добрев?

От години слушам мантрата, че "партиите на статуквото" са...

Корнелия: Бойко е лъжец!

Повод за избухването на лидерката на БСП стана твърдението...

ГЕРБ, ПП/ДБ и Пеевски плюс Карадайъ приеха кабинета “Денков”. Другият Делян против

Правителството с втория мандат на Промяната обедини необединимото и...

Гешев прати в Парламента нови томове за Барселонагейт от дома на Валентин Златев

Прокуратурата е изпратила нови томове с доказателства в Парламента...

Бойко Борисов прави в Банкя гаражна разпродажба на партия ГЕРБ

Продаде на Кирчо и на Прокопиев на безценица министрите...

Прочетете още

Брат Галев пътувал като африкански турист и влязъл като балканец у нас заради Къро

Потвърди се информацията на BNEWS, че Брат Галев влязъл жив у нас и умрял от вълнение в дома си. След убийството на Къро Ангел...

Кирчо откри парти сезона, след като откри „Сицилиевата“ долината

След като нареди правителството и откри Сицилиевата долина, Кирчо Петков се отдаде на буйно парти за представянено на новата готварска ккига с безглутенови рецепти...

2/3 от българите не смятат, че ще дойде ротацията на Габриел да стане премиер

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел" ще издържи само до местните избори след 3 месеца през октомври. Мария Габриел трябва да...
Verified by MonsterInsights