Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоSocial NewsЗнаков глас: Доган защити достойнството на ДПС да влезе във властта през...

Знаков глас: Доган защити достойнството на ДПС да влезе във властта през парадния вход

Последвай Bnews.bg в

Нова силна позиция на член на Централния съвет на ДПС във фейсбук групата “Аз подкрепям Ахмед Доган”:

ОТВОРЕНО ПИСМО

От Мукаддес Налбант – член на Централния свет на ДПС

Обрьщам се към всички структури, основатели, членове и симпатизанти на ДПС. Обрьщам се към жените, които с присьщото им пристрастие отдават от сърце времето и енергията си на партията, кьм младите хора, очакващи с надежда своето по-добро бъдеще и работещи за това.

Обрьщам се към хората от моя роден край – Кърджалийска област. Обрьщам се към всички в образователната система, с които съм работила.
Следя с противоречиви чувства случващото през последните седмици в ДПС. От една страна съм изпълнена с гняв и с тревога, а от друга страна със спокойствие, че при нас разумьт винаги надделява. Но тук вече не става въпрос за личните преживявания на един или друг, а за нещо много, много повече.
Поради това оставям настрана обещанието, което си бях дала преди доста време – да не реагирам емоционално и индивидуално по впроси, които касаят общи партийни дела.
Днес става впрос за няколко важни неща, които са основополагащи за ДПС още от самото му зараждане.

Достойнството

За своето достойнство, чест и самоуважение турците и мюсюлманите в България са пожертвали много – живот, здраве, осъдителни присьди и затвор, изселвания, сбогуване с родни места, прошка пред гробовете на починали близки, изоставени имоти, жилища, добитьк, имущество… Много разделени семейства… Много разрушени съдби… Много прекършени мечти… Голяма част от тях днес не са в Родината си.
Тази трагедия през 80-те и в началото на 90-те години бе осъдена от многопбългари демократи, част от които по-късно се присъединиха към ДПС.

Сега си задаваме впроса: Напразно ли беше всичко това?!
Достойнството на част от българските граждани днес е под впрос. И не мога да устоя на изкушението да не цитирам Кант: „В царството на целите всичко има или цена или достойнство. Това, което има цена, няма достойнство.
Това, което има достойнство, няма цена.“

И когато говорим за достойнство, трябва задължително да споменем това, което тлее от известно време и дилемата, пред която се оказаха нашите депутати – за или против.

Да, имало е предложение от Почетния председател.
Но това предложение не е прищявка. То бе за да се защити достойнството на Парламентарната група, на партията и на нейните избиратели. То бе заради даденото обещание пред избирателите, че ДПС ще влезне в управлението през парадния вход. Възникват много впроси, нали?!

Демокрацията

Майските сбития през 1989 г. в смесените райони на България отвориха нейния пьт кьм демокрацията. От своето създаване досега ДПС е неин гарант. И може би всеки от нас трябва още ведньж да си припомни какво е демокрация и какви са нейните принципи.

Партийният ни живот винаги е бил съобразен с тях. Защото има едно необоримо правило: Демокрацията не може да се отстоява с недемократични средства.
Член сьм на Централния съвет на ДПС от 25 години. На последните две заседания за първи пьт никой не се изказа, никой не направи анализ, отчет или предложение. Не знаех, че е нямало заседания на ЦОБ и на ПГ. Но дори и да е имало, сигурно нямаше да бъдат по-различни от заседанията на ЦС.

Еднолични изключвания, еднолични решения… Спуснати „отгоре“ еднотипни и неграмотни „декларации за подкрепа“… В Народното сьбрание никой освен двама-трима не се изказват. Това са отделни примери, но те са симптоматични.

Доган

Никога през живота си не сьм имала култ към която и да е личност.
Отношенията ми с господин Доган са минали през огьн и вода, закалени са и от години уважението ми към него е голямо. По медиите чух да се казва, че Доган бил направил опит… Това ме провокира да цитирам нещо за опита, за другия му смисьл, за подготовката, за познанията, за мьдростта.

За опита на господин Доган преди пет години медиите писаха:
Политик с най-дъльг стаж в годините на Прехода, знакова фигура с водещо значение за развитието на демокрацията в България, евроатлантик по убеждение, демократ по философия. Безспорен лидер на своя етнос. Пример как един висок интелект се преврьща в успешен политик.
Целият му политически живот е сворзан с ДПС и утвърждаването на формацията като българска, национално отговорна партия, която защитава българските национални интереси.
Доган знае силата, която държи. И никога не е злоупотребявал с нея.
Выпреки обявеното си оттегляне, той активно следи, изучава и анализира балканската, европейската и световната политика, пречупвайки я през погледа си на български политик. И никога не е излизал от политиката – от Голямата политика, в която непросветените не ги допускат.

Днес говорим за достойнство, за демокрация и за Доган. През всичките тези 34 години трите неща са се припокрили. И дилема за избор няма.

С уважение към всички: Мукаддес Налбант

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Не пропускай

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с...

Украински генерал: Властите в Киев започнаха война срещу собствения си народ

Украинското правителство не е в състояние да осигури нормалното...

Скандал! Бивш любовник на Камала Харис накарал Байдън да я номинира за президент

Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението...

Прочетете още

Изненадааа! ЕК защити промените в Конституцията в частта за съдебната власт, точно когато КС се готви да ги ореже!

Удар с мокър парцал за схемите на Задкулисието у нас и контрола му върху бухалката на Прокуратурата. Брюксел защити промените в основния закон в...

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение в Китай каза, че ще търси „обща почва“ за преговори с китайския си колега за...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank. Тя е...
Verified by MonsterInsights