Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаРадев пусна “интимната връзка", но Съдът решава дали не може да е...

Радев пусна “интимната връзка“, но Съдът решава дали не може да е само мъжка или женска

Последвай Bnews.bg в

Промените в Закона за защита от домашното насилие, приети по спешност от парламента в понеделник на две четения, със същата бързина са пуснати за обнародване от президента Румен Радев. След като са вече в „Държавен вестник“, промените ще влязат в сила след 3 дни. Законът нарочно е така калпаво съчинен и гласуван, че едно съдийско тълкувание може да го интерпретира така, че да депутатите да са узаконили всъщност интимните връзки само между мъже и само между жени. Именно това може да цели и Радев, защото мачът ще се решава с продължения и дузпи или в Конституционния съд или във Върховния съд на България.

Това бързо „пускане“ на промените всъщност е изключение за президентската институция, която има 2 седмици да проучи законите, преди да ги прати към „Държавен вестник“.

Неотдавна Радев пусна други законови промени, приети по спешност в две четения – свързаните с концесията на „Лукойл“ за Росенец. След това обаче президентът ги прати в Конституционния съд точно с аргумента, че двете четения по законопроекта са се случили в рамките на един ден.

Промените за домашното насилие бяха набързо скалъпени от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС покрай общественото недоволство след случая на Дебора от Стара Загора. Въпреки всички критики на действащи юристи към тях, те бяха приети само седмица след внасянето им за обсъждане, а вече са и в „Държавен вестник“. При това по време на гласуването в планарната зала ГЕРБ-СДС оставиха БСП да надделее и в тях да бъде записано, че интимна връзка може да има само между мъж и жена.

По силата на промените мерките за защита от домашно насилие ще могат да ползват и хора, които са в „интимна връзка“. Тя пък е дефинирана като „съвкупност от доброволни и трайни лични, интимни и сексуални отношения между две физически лица от мъжки и женски пол, независимо от това дали споделят едно домакинство и чието възникване, съдържание и прекратяване не са обект на правно регулиране от друг закон. Трайни по смисъла на предходното изречение са отношения с продължителност поне от 60 дни“.

По време на дебата в парламента се чуха закани, че промените ще бъдат атакувани в Конституционния съд. БСП и „Възраждане“ вече са се обръщали заедно към КС във връзка с военната помощ за Украйна. В този формат се очаква да е и атаката срещу закона за домашното насилие.

Защо Истанбулската конвенция дефинира трансджендърството и педерастията като социален пол? И не, проблемът не е в превода

Обаче има и друго. Трансджендър активисти откриха дупка в закона, която ще позволи на съдия от Върховния съд да изтълкува закона така, че да узакони интимните връзки между същества от един пол. Първа за това алармира ЛГТБКЮ активистът от Капитал Полина Паунова.

Гей активистът Полина Паунова изрази надеждата си съдия да разтълкува новия закон и в шмугне официално в някоя интимна връзка лица от един пол и така трансджендърите, гейовете и лесбийките да отбележат голяма победа.

„Лицата, които да са задължително от мъжки и женски пол (да не вземе да се шмугне некой трети) малко прецакаха текстовете в Закона за защита от домашното насилие. Начи – интимната връзка е между физически лица (да не вземе некой да се обърка, че са юридически) от мъжки и женски пол.

Това разбира се отваря вратата за тълкуване:
Интимна връзка между две физически лица от мъжки и женски пол.
Интимна връзка между две физически лица от мъжки пол.
Интимна връзка между две физически лица от женски пол.

Добре че дори хомофобията им не ги мотивира да са особено умни. Но пък ясно е какъв е „духът на закона“. Той не е това, на което трезвомислещите и нормални хора се надяваха. Напротив „джендърът“ гони все така и Нинова и Борисов.

Хубавото на ниския капацитет е, че недомислиците могат да се ползват. Стига някой да е дотолкова смел в съдебната власт, че да ги ползва. Както се казва, пак само съдиите са ни надеждата.“ Това зове джендър гласът на Капитал Паунова.

Интересно е как нормалните стават ненонормални, а сексуално “обратните” стават „нормални“ в главата на един гей активист!

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Директорката на Сикрет сървис подаде оставка след опита за убийство на Тръмп

Директорката на Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка, предаде...

Как братовчедките на нашата Ваня Григорова станаха фактор в битката за Белия дом

Тази седмица съпругата на кандидата за вицепрезидент на САЩ от...

Съдът обяви за нищожно прехвърлянето на акции от Пловдивския панаир към община Варна

Софийският градски съд реши, че акциите на Варна в...

Не пропускай

Директорката на Сикрет сървис подаде оставка след опита за убийство на Тръмп

Директорката на Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка, предаде...

Как братовчедките на нашата Ваня Григорова станаха фактор в битката за Белия дом

Тази седмица съпругата на кандидата за вицепрезидент на САЩ от...

Съдът обяви за нищожно прехвърлянето на акции от Пловдивския панаир към община Варна

Софийският градски съд реши, че акциите на Варна в...

Началникът на германската отбрана: Русия насочва армията си на запад, до 5-8 г. може да нападне НАТО

Началникът на отбраната на Германия Карстен Брюер заяви, че...

Най-сексапилната спортистка показа топ форма преди Олимпиадата

Германската лекоатлетка Алис Шмид, която Busted Coverage призна за...

ЕС реши да бойкотира Орбан. Унгария отвърна: Държите се като в детската градина

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел...

Прочетете още

Огромен скандал! Десислава Атанасова е пуснала със своя глас конституционните промени за служебните кабинети, които внесе и гласува като депутат!

Депутат от ГЕРБ, близък и до Пеевски е внесъл и гласувал промените за служебните кабинети, които пряко ги облагодетелстват. Същият депутат после веднага става...

Директорката на Сикрет сървис подаде оставка след опита за убийство на Тръмп

Директорката на Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка, предаде Асошийтед прес. Тя обяви решението си в имейл до служителите си след опита за убийство...

Как братовчедките на нашата Ваня Григорова станаха фактор в битката за Белия дом

Тази седмица съпругата на кандидата за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия Джей Ди Ванс, Уша, привлече внимание с корените си. Преди това на първичните...
Verified by MonsterInsights